Ježek

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

27. jun 2007 23:23

Živalim naj ne bi dajali kravjega mleka, ker ima preveč maščob, kar povzroču drisko TUDI pri mačkah. Zato mnogo mačk zaradi težav s črevesjem umre. To najbrž velja tudi za ježe.

 

Sem pa že Intersparu videla, da imajo mačje mleko. Jaz bi poskusila s tem.

F r i n a

magnolija  

član od: 16.4.2006

sporočila: 688

28. jun 2007 8:43

Točnega strokovnega odgovora ne vem, ker nisem tega foha. Lahko nam ti razložiš. Vendar pa večkrat pravijo, da je kravje mleko močno, težko. Kakorkoli že. In ga ne smejo piti ne človeški dojenčki, tudi za mačke ga ne priporočajo, če že potem razredčenega z vodo, za ježe pa sploh ni užitno. To sem že večkrat kje prebrala, tudi po Dnevniku na TV so že večkrat opozarjali naj ježev ne hranimo z mlekom. V wikipediji piše, da so lactose intolerant - torej, da ježi v odrslosti ne proizvajajo encima potrebnega za prebavo mleka. V otroštvu ga očitno imajo. Čeprav, če me spomin ne vara, že dolgo let nazaj, ko sem našla majhnega ježka mi je tudi veterinarka odsvetovala kravje mleko. http://en.wikipedia.org/wiki/Hedgehog http://en.wikipedia.org/wiki/Lactose_intolerance Skratka ne hranite ježev z mlekom, ker jim s tem zelo škodite. Ponudite jim majno količino hrane, zgolj za posladek, ostalo pa naj nalovijo na vrtu, saj je tako najbolj zdravo za njih in koristno za nas. magnolija

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti