Himalajska sol
hvala, parangal in škoda, ker ne prideš
.
Ko jaz vidim tvoj nick, mi pa sicer kapne ena druga pesmica, pa se mi nekako zdi, da tudi tebe "prije jutra dižu"...če imaš opravka z morjem
. Bi bilo pa zanimivo vedet, če imaš kaj opravka z onima dvema zarjavelima barkama...
Ati zlati, bravo! Sem čakala, da se stroka oglasi, računala na atino in nate.
Dodam naj pa to, da je ta, tako imenovana himalajska sol KAMENA, saj je nastala s kristalizacijo iz usedlin morij v geološki preteklosti, kot najbrž vsaka kamena sol. Morska je pač tista, ki jo v sedanjem času dobimo tako, da morju odstranimo vodo.
"Sol je morje, ki ni moglo na nebo" ali kako je že slogan Piranskih solin.
limnol, je tudi blago norčevanje iz tistih, ki imamo/jo kaj biološke izobrazbe.
"cum grano salis" pomeni "z zrnom soli".
Torej, jemljimo zapisano z zrnom soli, s ščepcem razuma, po pameti iše bolje z zvrhano mero zdrave pameti in kar je še takih besednih zvez.
In še nekaj bi vprašala: parangal, si samo pristaš himalajske soli ali se greš z njo tudi biznis????? (briga me sicer ne, ampak, zanima me pa lahko.......................)
*
... ... ... Iz kliničnih poskusov na skupini 123 pacientov, ki so dnevno uživali čajno žličko sol-a to je 26% raztopine vode in soli, je prišlo po 4 tednih v več kot 80% primerov do povečanega izločanja beljakovin v urinu. Ti rezultati preiskav potrjujejo, da se spomočjo fizikalnega delovanja naravne soli in v njej vsebovanih antagonistov lahko izločijo nerazgradljive ali težko razgradljive odložene živalske beljakovine iz telesa. ... ... ...
*
![]()
Beljakovin v urinu so vedno znak okvare ledvic in ne nekakšnega zdravljenja; skozi zdrave ledvice beljakovine v znatnih količinah ne morejo
Torej je to kvečjemu dokaz za okvaro ledvic, čeprav bi sol tudi to le težko povzročila...
Ja, kup psevdoznanstvenega nakladanja - zato, da se za drag denar prodaja neka sol, za katero res ne vemo, če sploh je s Himalaje...
Nasja
Je to tista sol, o pridobivanju katere je bila na TV oddaja pred par dnevi?
Nasprotno od mojega mišljenja, da gre za kameno sol, jo pridobivajo iz vode slanih izvirov. Strokovna razlaga je bila, da so osnova za te izvire ujeti žepi morja iz pradavnine. Zanivimo!
Ponovitev oddaje - Azijske poti pod nebom 4/6 - bo jutri ob 14,10. Kdor si jo bo ogledal, bo tudi razumel, zakaj je tako draga.
CilaNasja, od kod si pa to grozoto pobrala? Kdor temu verjame, nima pojma o zgradbi in delovanju LASTNEGA telesa! Me kar strese....ko razmišljam, koliko škode si naredijo. Groza!
Eh, prebrala sem v parangalovih postih na začetku te teme...
Odkar "zdravo" sol lahko kupimo celo v knjigarnah, pač prebiram vsa ta nakladanja in "občudujem" tiste, ki se uspejo izmisliti takšne neumnosti... ![]()
![]()
![]()
![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Grillita s čevapčiči na BBQ in grški način

Zmagovalni bananin kruh