Lepo bi prosila nekoga, če mi lahko napiše recept za vlaganje češenj. Sem nova tu gor, pa tega recepta ne najdem, pod Ozimnico mi nič ne odpre. Hvala lepa
tanyci
Lepo bi prosila nekoga, če mi lahko napiše recept za vlaganje češenj. Sem nova tu gor, pa tega recepta ne najdem, pod Ozimnico mi nič ne odpre. Hvala lepa
tanyci
Sem jih letos vložila kar nekaj...tudi sem se prvič lotila tega...
Sem pa delala kot je napisano v enem starejšem forumu (sem pozabila kdo je to napisal - pa brez zamere)
V 3 litre vode sem dala 1 kg sladkorja in 20g citronske kisline, mešala da se ja raztopilo.
Češnje sem naložila v kozarce in zalila s tekočino.
KOzarce naložila v večjo posodo in zalila skoraj do roba s hladno vodo in kuhala tako dolgo, da je vrela voda nekje 3-4 minute.
Pobrala iz vode in lepo pokrila z brisačo, ter pustila en dan!
Smo probali že en kozarec in so super, lepe čvrste...
Mmmm....danes zopet vlagam ![]()
Sem pa letos naredila tudi kar nekaj češnjeve marmelade in sem bila prav presenečena, da je zelo okusna .
lp Bojana ![]()
Češnjeva marmelada:
1 kg izkoščičenih češenj
1/2 kg želir sladkorja 2:1
3 žlice ruma
Češnje izkoščičiš in pretlačiš s paličnim mešalnikom
Dodaš rum, sladkor in daš kuhat.
Ves čas mešaš in ko začne vreti pustiš nekje 5 minut da lepo vre....tu pa tam malo premešaš.
Vroče nadevaš v kozarce in pustiš lepo zavito, da se ohladi.
Čisto preprosti recept...ampak sem bila presenečena nad rezultatom.
Danes sem vzela en kozarček s sabo v službo in smo za malico imeli marmelado...vsi so bili presenečeni, da je tako okusna.
Je pa verjetno okus odvisen tudi od češenj...boljše so, bolša je marmelada...predvidevam ;)
Bom poslala recept v bazo in dodala še slikico...je res lepe barve.
Lp Bojana ![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Bruschette s paradižnikom in kumarami

Ameriška jabolčna pita (American apple pie )