Borovnice in klopi

fakin712 je napisal/a:
No'>o, je kdo'>o za nabiranje borovnic pri volji? Pa še lepo'>o vreme je.

LP!

fakin712

Imate kakšne izkušnje, kako'>o se učinkoviti obraniti pred klopi? To'>o me muči vsako'>o leto'>o v času borovnic. Saj pred klopnim meningitisom sem  cepljena, borelija me je pa enkrat že ujela.

Cila

http://www.malezivali.com/cgi-bin/stran.pl?templ=0&

Poskusi tole,jaz ga bom verjetno naročila za moža,je tudi njega lani borelija ujela. 

Bernarda
Ja pa počakajte vsaj da bojo zrele.Ne pohodite in uničujte jih dokler so še zelene. Pa lep pozdrav. daša20
daša20, za učinkovito sredstvo proti klopom je pa le potrebno prej povprašati, preden se gre v borovnice, a ne? tasau
Daša 20 -ravno danes sem govorila s sosedo, navdušeno nabiralko borovnic. Je rekla, da so v hribu nad Pržanom (Ljubljana) že skoraj prezrele , da so pač letos bolj zgodnje. Torej kar hitro košaro v roke in odganjalec klopov okrog pasu . Cila

Borovnic je res že skoraj konec.

LP

cervus
Res je, mi jemo borovnice že cel teden. londonska rezina
Cela plava sn okoli vust. Klopa pa nobeniga. Predno grem v šumo, se malo z oljem čajevca namažem. Garantirano odganja fse, i klope i gobare. tumpika
Mi smo se vsi, cela družina, cepili proti meningitisu. Korajžno hodimo v gozd, se pa po vrnitvi domov obvezno pregledamo in preoblečemo. In upamo na srečo. Borovnicam in gibanju po gozdu se zaenkrat še ne mislimo odpovedati. Pesnica
Kaj, da so že zrele? Na katerem koncu? Na našem še niso! Kyara
Preden grste po borovnice spijte 2dcl piva. Sam ne se ga napit potem bodo še borovnice pobegnile vida u.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti