Pri pospravljanju kuhinjske omare sem našla izdelke (puding, pecilni prašek, kokosova moka ipd.) katerim je že potekel rok trajanja. Jih vržem proč ali so mogoče še uporabni?
Koliko se vi držite rokov trajanja?
aknelab
Pri pospravljanju kuhinjske omare sem našla izdelke (puding, pecilni prašek, kokosova moka ipd.) katerim je že potekel rok trajanja. Jih vržem proč ali so mogoče še uporabni?
Koliko se vi držite rokov trajanja?
aknelab
Po pameti. Če so na pogled, vonj in okus - vsaj kokosovo moko lahko poskusiš - OK, bi jih jaz uporabiila.
Če je na mostu napisano, da je nosilnost 10 ton, a misliš, da se pri 11 tonskem tovornajku most poruši?
Natanko tako kot je napisala rimljanka
Še kar nekaj časa po preteku roka, so stavari uporabne, potem pa prične padati kvaliteta ...., če je vonj, videz in okus (kar lahko probaš) nespremenjeni, lahko mirno uporabiš.
Rok uporabe je vedno postavljen na minimalni rok porabe.
kobra 1| zana25 je napisal/a: |
| Za pecilni prašek lahko garantiram da ni nič narobe z njim če mu preteče rok uporabe!Za puding in kokos pa nevem. zana25 |
| t-baby je napisal/a: |
| in kaj naj bi bile te dolge nitke? |
predvidevam da kakšni molji ne vem?!
marelicaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pasta iz ingverja in česna

Bučna juha s kokosovim mlekom