Kulinarika.net - blog: Oblačilni report jesen-zima 11-12, 5. del

Oblačilni report jesen-zima 11-12, 5. del

Najbolj strateški kos

blog: ostalo / moda, avtor: Vendelina jr. 

Njegovo veličanstvo plašč. To je tisti kos, ki je v funkciji dobrih pet mesecev. In zato je treba izbrati tak kos, ki ga bomo v začetku marca še zmogli obleči, pa se nam vse skupaj ne bo že presedalo.

Plašč. Brez tega kosa ne more nihče, ki živi na tem kontinentu. Tu ga slabih pet mesecev potrebujemo, potem pa še kakšna dva meseca trenčkotov, kar pomeni, da ta dva kosa nosimo sedem mesecev. Kaj moramo upoštevati pri nakupih plaščev

Material

Kvaliteta materiala se vidi že na obešalniku v trgovini. Če je plašč zmečkan, izgovor, da je ravno iz pakiranja, ravno ne igra. Zmečkan plašč na začetku bo vedno zmečkan. Preskočimo. Prav tako preskočimo razne dolge moheraste stvari. Najprej bodo dlake čisto povsod (v avtu, v omari), po enem dežju pa bo tisti moher obuno scufano deloval. Tudi kakšne odebeljene nitke in grobo tkanje, ki deluje na prvi pogled zelo zanimivo – po dvem mesecih so to samo mucke. Preskočimo. In potem, kakorkoli obračamo, ostaneta kamelja dlaka in kašmir. Ta dva materiala nista najbolj poceni, zdržita pa precej let. In tu smo že pri drugi zapovedi

Brezčasnost

Dobro in priporočljivo je, da imamo plašče, ki ne vpijejo že od daleč, iz katerega leta so. Ker opazka v stilu: »O, ta plašč si imela pa že lani...,« ravno ne pomaga. Po drugi strani pa: »Oh, si nova?« in potem prileti odgovor: »Ma ne, tale plašč imam že kakih sedem let, samo ga nekaj sezon nisem oblekla« - ta je pa zmagovalna. Ker nekdo, ki nosi plašč, ki ga je kupil pred n-leti in je ta plašč še vedno super, pove, da ni razsipen in da se zna oblačiti. Kakšen plašč je brezčasen? Tisti z brezčasnim krojem. In kakšen je ta kroj? Enostavno: ravno krojena zadeva, moški rever, enoredno ali dvoredno zapenjanje, lahko s pasom lahko brez. To funkcionira v dolgi varianti (do sredine meč) in v kratki varianti (nekje pri kolenih). Sicer v letošnjih  kolekcijah bolj težko najdete daljšo verzijo, funkcionirajo pa tudi krajše.

Tule sta dizajnerska (pri stricu Ralphu in to lani) ekzempla klasičnega kroja (tretji primerek v daljši verziji pa paradira v naslovu) v krajši izvedbi. Če ne bi povedala, iz katere kolekcije je, se sevea nikoli ne bi ugotovilo letnice. In to je cilj, ki ga zasledujemo. Opazite, da gre več-ali-manj za variacijo kroja, ki sem ga opisala v prejšnjem ostavku. Tak kroj je super zaradi tega, ker funkcionira od številke 34 navzgor na vse postave in vsa leta. Zlasti punce, ki greste v področje večje od številke 42, tole je blazno pomembno: izberite cevaste kroje in kar pogumno tudi pas. S pasom vas bo lepo grelo v najbolj mrzlih dneh. Kot hudič križa pa se izogibajte vsem ohlapnim krojem. Ohlapno je nekaj, kar funkcionira do števlike 40, od tu naprej pa v resnici ne pomaga. Razen, če se ne šemite v hodeče šotore.

 

 

 Sedaj pa nekaj kosov, ki jih najdemo na obešalnikih naših trgovin po čisto znosnih cenah.

 

 Favorizirane barve so črna, siva, kamel-karamelna. Tudi so okej dobri gosti tkani tvidasti plašči v teh barvha. Z leti delamo tako, da si naberemo kake tri plašče na sezono in potem z njimi kolobarimo pet mesecev. In tako leta. In dodajamo šale in čevlje in torbice v različnih barvah, pa klobuke ali kape in potem nastane kar nekaj kombinacij. Dokler nimamo kvalitetne baze plaščev v omari, se ne zafrkavamo z nobeno barvno verzijo plašča, Unikatno potiskan plašček od Desiguala je čisto zabaven – če je vse ostalo zraven črno in če ga oblečemo enkrat na dva meseca. Kaj pa ostale dni?

 

 

 

 

Ko najdem še fotko spodobnega črnega plaščka, jo prilepim.

 

Sedaj pa še nekaj o grozljivkah iz trgovin in kolekcij. Oblačilni twiglight zone.....brrr

Sicer zelo nerada govorim o tem segmentu, ampak letos pa moram.

Prva grozljivka, ki se že leta pojavlja v slovenskih trgovinah in ki jo lahko upravičeno uvrstimo v »šik avstrijskega podeželja« je v obliki jaknic in plaščev, ki so od ramena naprej krojene v zvonec. Evo ekzempla.

Boleče za oči...auč..................................................

...... Oziroma, kdo za vraga je tole dizajniral, kdo je tole odobril za produkcijo, kdo je tole od prodajalcev kupil – vsi takoj nazaj svoje licence! Ta grozljivka niti ne pomaga k izboljšanju prezence, niti ni topla, niti ni nobena tolikanj noseča, da bi tole oblekla, ker drugega ne more (ker, če je, je itak v bolnišnici, ker ima rizično nosečnost). Opozarjam pa, da imate to grozljivko tudi v daljši verziji. Predstavljajte si plaščke in potem še kak krzneni ovratnik čez....to vidite, če ne prej, vsakega 1. novembra na pokopališčih, v take plašče se oblečejo starejše gospe (dodajte zraven še »vodno« frizuro in je vtis popoln), ki so gnus kupile »v Avstriji« ali pa v naših hipermarketih... Punce, nikoli ne boste toliko stare in toliko široke, da bi nosile plaščaste šotore. It will never happen. Če imate kakšno takšno plaščasto grozljivko v omari....tega NE dajati na humanitarne organizacije, ker tale kroj res žali vsako estetiko in etiko. Dajte raje na komunalnem podjetju vprašati, kako se taka stvar okolju prijazno reciklira...

Naslednja grozljivka so raznorazne jaknaste bunde brez pasu (tiste grdote si nisem upala povečati še na več....).  Pa tudi katerekoli jakne brez pasu.....

 

To je tako grdo, da se sploh ne da povedati. Tale kos bi eventuelno funkcioniral kot rekvizit v filmu. Ki bi ga nosila junakinja z naslednjo zgodbo: Irska rejka na farmi terierev, ki v neki vetrovni zabiti reji pse, ker je njenega pijanega soproga Bog na vso srečo relativno hitro poklical k sebi in ji sedaj ne najeda več...Za vse ostale situacije pa se obleče kaj lepšega.

 

Naslednja grozljivka,  jakna s kapuco. Podvrsta, jakna ima spodaj še neko vrvico, ki se potegne skupaj in potem v višini sredine stegen malo »manj piha«. Mislim, dajte mi v resnici povedati, kdaj pa uporabljate kapuce? Pri kidanju snega – okej, to razumem? Kidate sneg v štofasti jakni? Bi rekla, da ne? Skratka, tale kos je spet v seriji »kič avstrijskega podeželja«. Ker razen z dirndlnom se tega itak ne da kombinirati.

 Da ne govorim, kako je takšna kapuca odveč v začetku marca, ko ni več mrzlo, toplo pa tudi ne.....

Naslednji stajling je itak grozljivka per se. Krilce, torbica, škornji z visoko peto in čez bundasti šoferski brezrokavnik? Tole naj, zaradi mene, obleče karakter pripravnice v računovodstvu v Švarcvaldski kliniki, me se bomo temu displayu slabega kombiniranja izognile, prav? Me bomo nameto brezrokavnika imele plašček v karalemni barvi in bomo nobl. Tole velja upoštevati kot primer, kako lahko z enim kosom popraviš ali pa zezneš celoten stajling.

 

Kaj pa plašči-bunde?

Tule moram opozoriti še na eno grozljivko. Namreč kos, ki se imenuje plašč-bunda. To je tista dolga bunda v kroju plašča, redko prešita, ki jo imamo več-ali-manj vsi v omari. Kos s pasom, jasno. Ker ta kos je salamensko uporaben v dnevnih, ko sneži. Ker je preprosto škoda kašmirja za moker sneg. Pa ta kos je tudi salamensko uporaben, ko gremo na zimske počictnice, ali pa, ko se gremo kakšne zimske sprehode ali pa gremo s plemenom v Planico ali pod Vitranc. Ni pa ta kos primeren za vsakadnjik v mestu – še posebej, če o snegu ni ne duha ne sluha in če je temperatura nad ničlo.Ko ti zimski elementi izginejo, tale plašč deluje kot prevelika oddeja in vse skupaj postane zelo, kot bi rekla ena naša starejša sorodnica, »gmajn«. Tale plašč-ki-postaja-oddeja pozimi nekako podobno funkcionira kot poleti kratke hlače in variante oblačil, ki jih nosimo v letoviščih, ko pa nismo na dopustu, pa ne. Skratka, če boste letos kupile tak plašč, ga, za božjo voljo, ne nosite vsak dan.

 

Toliko za sedaj, naslednjič govorimo o kombiniranju zimskih kosov

 

 

 

Blogi istega avtorja

Mnenja o blogu

buhteljcek  

kuha že od: 6.2.2008

Št. objav: 45

Objavljeno 13.10.2011 ob 11:03

zelo dobro napisano sam kaj ko hudiča ne morem imeti v omari treh ali štirih plaščev v različnih barvah ker vse košta.

motovilčica  

kuha že od: 29.12.2009

Št. objav: 230

Objavljeno 13.10.2011 ob 11:13

buhteljček saj zato pa tako kot piše vendy izbereš eno od osnovnih barv - črno, sivo ali karamelno-kameljo, ki jih lahko kombiniraš na skoraj vse. jaz si običajno kupim črn plašč za večino kombinacij, pa čez kaki dve leti kamelastega za k rjavim kombinacijam. In ker so moji plašči kvalitetni in klasični, lahko oba nosim zelooo dolgo.

Letos je na vrsti nakup karamelasto - kamelastega plašča - sem ga iskala že lani, a nič našla, zdaj je pa nujno, ker me je dragi lani streznil, ko me je vprašal, če se ga še ne mislim znebit (auč!), in se naznansko razveselil, ko je šel plašč od hiše. Tako da vendy , če si slučajno letos že ugledala kaj lepega klasičnega kamelastega in še kratkega povrhu, se priporočam za nasvet, kje to kupit. Ciljam pa bolj na nek srednji cenovni razred, torej za plašč nikakor ne bi dala več kot 300 evrov, raje bi pa prišla skozi za precej manj (okoli 200 evrov).

Vilma  

kuha že od: 30.8.2004

Št. objav: 560

Objavljeno 13.10.2011 ob 13:55

Odlično čtivo, dober izbor slik, predvsem v twigliht zoni. Komaj čakam naslednjo objavo o kombiniranju zimskih kosov oblačil. Vendelina spet si me malo špiknila, predvsem v zadnjem odstavku plašči-bunde. Se pa strinjam z napisanim.

Pri nas pa je prostorska stiska za plašče, za škornje še bolj. Mene zanima, kako imate punce urejene omare? Sama imam eno omaro v katero komaj stlačim svoja oblačila. Pa nisem hrček, ki hrani oblačila še iz srednješolskih dni, stvari ki ne nosim cca dve leti, oddam naprej. V spomladanski akciji čiščenja sem se tako znebila vseh reklamnih T-shirtov, ker jih preprosto ne nosim, nabralo pa se mi jih je za cel kup. Tako je omara malo zadihala, zdaj pa razmišljam, kam s čevlji? Otroka rasteta, še pred kratkim sva le dva imela omaro v predsobi zase, zdaj smo štirje. Trenutno rešujemo stisko s tem, da v omarah držimo le sezonska obuvala, ostalo gre v klet. In potem, ko sem menja sezona, kolobarimo.

buhteljcek  

kuha že od: 6.2.2008

Št. objav: 45

Objavljeno 13.10.2011 ob 14:03

Vilma - enako. Menjavamo vsako sezono gor dol s čevlji.

Glede plaščev, ma jaz bi imela v vseh barvah enega. Sem mela črnega in belega. pa se je črni tako znucal, da je šel stran, zdej mi ostane na uporabo beli, ki pa je pač občutljiv ni kej. Črnega bo potrebno nabavit in to po ugodni ceni.

Vendelina jr.  

kuha že od: 17.5.2006

Št. objav: 9217

Objavljeno 13.10.2011 ob 14:44

Glede omar je tako, da kolikor jih imate - vedno jih bo premalo. Tu ni srečne rešitve.

Motovilčica, jaz sem trenutno omejeno mobilna in posledično sem bila manj na terenu (beri: trgovinah), ampak sem videla karamelne v maxiju, peek@cloppenbergu, pa na Čopovi.... Je pa res, da je letos v trgovinah obupno veliko kovtrastih plaščev in se je treba prebiti čez bundaste štenderje, da pridete do tekstilnega dela.

mamaF  

kuha že od: 21.1.2008

Št. objav: 3340

Objavljeno 13.10.2011 ob 22:01

Vendy, terierčki od tiste irske vzrediteljice ti bodo od srca hvaležni za vse krznene obrobe iz "twilight cone" :)))

Lahko ti prišepnem, da jakne/bunde s kapuco (toda bogmeobvarji pred krzneno obrobo) izredno prav pridejo pri pasjih sprehodih v vsakem vremenu. Ampak zaradi kapuce in globokih žepov, nikakor pa ne zaradi čudnih štrikcev na spodnjem robu, da se razumemo. Toda tole je pripomba punce s kmetov, kjer se je treba zamotati pred burjo, pa še to velja za "prosti čas", razen če je gospa zaposlena kot npr. gradbena inšpektorica ali kaj takega terenskega.

Sicer pa se s kapucami sama zelo strinjam, kaj pa vem .... rada jih imam in že vse življenje si kupujem "hoodie" puloverje. Celo en lep črn dolg cevast plašč (s kapuco, itak) sem si nekoč sešila in deloval je nekako "meniško". S črnimi bulerji se je prav lepo razumel ;)

Jah, kapuce so moj "guilty pleasure" ... tole se mi zdi pa sploh ljubko

http://www.army-shop.si/artikel/zenska_jakna_

Meni se pri kombinacijah zimska jakna/plašč + kapuca zdi problematična obloga, to je tisti nemalokrat čisto razcufan kos umetnega ali (bljak) pravega krzna, ki ga po nevemakšni logiki lepijo tako na kašmir kot na najbolj cenen poliester.

Ampak - še hujše od nas, pasjeljubk na sprehodih (irska terierska "mati" vključena :)) izgledajo mladci tik za našo mejo. Da ti vidiš tiste kratke bundice, prešite in iz takega materiala, da misliš, da je revež oblečen v črno vrečko za smeti ... na bundici pa kapuca s krznenim robom! Ajme!

Super blogi, prav veselje te je brati :)

pi.kica  

kuha že od: 19.8.2007

Št. objav: 73

Objavljeno 13.10.2011 ob 22:57

Vendelina, kaj pa meniš o belih plaščih?

No, pravzaprav imam v mislih "smetana" barvo, snežno belega res ne bi imela :).

Pa da bi imel gumbe v barvi srebra.

Drugače pa, vse pohvale za novi odmerek modnih trendov.

Vanja_v_ZDA  

kuha že od: 14.11.2008

Št. objav: 6073

Objavljeno 14.10.2011 ob 1:43

pi.pikica, ti bo Vendy povedala svoje mnenje, jaz pa tudi prilagam piskrček. :)

Če si boš kupila off white plašč, pazi, da bo iz izvrstnega materiala in brezhibno čist. Če boš imela tudi čisto malo popackanega, zmečkanega ali zmuckanega, boš kar hitro izgledala kot brezdomka. Predvidevam, da temnega že imaš

Gumbe lahko iz ene sezone v drugo zamenjaš in ga tako vsaj malo osvežiš. :)

Zame krem barve plašč absolutno ni, ker se pošpricam do vratu, kadar laufam po mokrih ulicah.

Vendelina jr.  

kuha že od: 17.5.2006

Št. objav: 9217

Objavljeno 14.10.2011 ob 9:32

Glede belih plaščih imam podobno mnenje kot Vanja. Sem si nekoč enega omislila in edino korist je imela tisto sezono čistilnica (vsaka dva tedna je bila stvar tam). Kaplje, smog....to naredi eno tako obupno zanič sivobežflekasto....da boli.

Bel plašč deluje dobro samo na fotkah, če ga nosi Naomi Campbell ali kakšna druga z lepo afriško poltjo. Bela polt pozimi + bel zimski plašč pa (tudi, če denar ni issue in imaš bel plašč samo za šminko za enkarat na sezono) pa nekako ne funkcionirata - je preprosto preveč svetle informacije.

Drugače pa me pa veseli, da tole z guštom berete.

buhteljcek  

kuha že od: 6.2.2008

Št. objav: 45

Objavljeno 14.10.2011 ob 10:45

Jezen

uf jaz pa še blod bo potrebno res najt en fajn črn plašč

ZAČETNICA  

kuha že od: 2.2.2007

Št. objav: 1985

Objavljeno 14.10.2011 ob 11:02

Jaz mam eno tako dolgo črno prešito bundo, ma sicer kapuco, pa v pasu je skup potegnjena (zožan pas) in mi je za na kavbojke in nizke čevlje čisto ok.

Mam plašček v pepita vzorcu, ki je odslužil svoje in kratko temno sivo jakno iz kašmirja (nekako do pol tazadnje), ki jo nosim na srednje visoke pete (maksi visokih pet pozimi skoraj ne nosim - nisem med najbolj stabilnimi).

Zdaj pa rabim nov plašček, najbolj se segrevam za temno antracit barvo. Vendy kje si našla tistega iz slikice? Problem je v tem, ker nosim tudi rjave spodnje dele (hlače, krila), pa tudi t.modre itd. in meni ni bolj grozne barvne kombinacije kot črno-rjava. Sem že sicer videla, da na puncah dobro zgleda, ampak na meni žal ne... Zato ne bi vzela čisto črnega, tista kamela bo pa morala na drugo leto počakat.

elaphus  

kuha že od: 27.9.2002

Št. objav: 6941

Objavljeno 14.10.2011 ob 14:08

Dobr to - iz preproste sirotice sem napredovala v irsko rejko terierjev - ni kaj, soliden skok!!!

Aja, pri kidanju snega so kapuce grozno nepraktične, ker ko obrneš glavo, da bi pogledal, kam boš fliknil sneg z lopate, se kapuca ne obrne skupaj z glavo, lahko ti zastre pogled in če je kdo taka neroda kot jaz, se zna zgoditi, da ga flikne točno v kako fino gospo s plaščem, kot se šika. In potem.....

limnol  

kuha že od: 16.11.2001

Št. objav: 5112

Objavljeno 14.10.2011 ob 14:23

hehe, elaphus,

točno to sem jaz enkrat naredila. Na pol sem imela glavo v kapuci, na pol pa je bila gospa zlita z ozadjem. In lady je imela ravno tisti dan na sebi smetanasto bel plašč. Je bilo jezikove župe, da je veselje, in od takrat so mi veliko bolj simpatične gospe, ki se po snegu sprehajajo v kaki bundasti grozoti.

No, zdaj pa k vprašanju - nekaj časa me že ni na Balkanu, pa nisem čisto na tekočem. Je prenovljeni Maxi že odprt? Imam namreč v načrtu nekaj takega kamelastega, kot je na zgornji sliki, pa mi nekako vedno uspe zamuditi trenutek, ko jih še imajo tudi v tistih zmuzljivih številkah med 38 in 42.

Vendelina jr.  

kuha že od: 17.5.2006

Št. objav: 9217

Objavljeno 14.10.2011 ob 16:27

Limnol, zadeva je odprta. Začetnica, antracitne sem videla v Emporiumu.

Vendelina jr.  

kuha že od: 17.5.2006

Št. objav: 9217

Objavljeno 14.10.2011 ob 16:31

Drugače pa: vem za gospo, ki v resnici redi pse in je pač veliko časa s psi. Težava nastane, ker oblačila, ki jih ima pri delu, nosi tudi za druge priložnosti in ta oblačila imajo pač vonj..., ki ga človek težko ignorira (oziroma, če si zelo prehlajen, ni tako hudo). In večina oblačil omenjene gospe je v formatu jaken brez oblike, anorakov brez oblike....skratka, ajoj. To gospo sem potem uporabila za formiranje blognega lika irske rejke terrierev.

mamaF  

kuha že od: 21.1.2008

Št. objav: 3340

Objavljeno 14.10.2011 ob 19:00

Vendy, vsekakor ti je dobro uspela "karikatura" irske pasje gospe :) Ker kdor vsaj malo pozna terierje, bo vedel, s kakšnim užitkom cufajo razne zadeve, krznene "cufe" bi jim bile pa sploh izziv. Glede na to, da sem zaprisežena sovražnica vseh vrst "muckastih" oblog na ovratnikih in kapucah, bi teriersko krdelce z veseljem spustila v kakšno štacuno s tovrstnimi zadevami :))) Zato me je tisti odstavek še posebej zabaval.

Sicer pa mislim, da nam je vsem jasno - eno je "delovna" obleka (pa naj gre za kidanje snega, zimsko jadranje, sprehode s psi po hosti ali nabiranje gob) - takrat se odločamo za praktičnost pred estetiko. Drugo pa je "ta boljša", obleka za "v civilizacijo". Ker v gozdni podrasti še tako lepi škorenjci in plašček storijo žalosten konec, vodoodporni brezoblični anoraki in bunde, pod katere lahko oblečemo debel pulover in visoki gumirani škornji pa so zakon.

Pa se mi zdi, da v mestih srečujem večino žensk kar lepo, okusno napravljenih. Težavo vidim bolj v moških - teh pa je luštno napravljenih res bolj za vzorec. Kaj pa vem ... (pa pustimo zdaj najstnike in njihove "štose") tolikokrat je po trgovinah, uradih ipd, videti gospode, ki delujejo, kot da bi prilezli direkt z gradbišča ali z neke delavnice. Pa ne mislim fantov z delavnic in gradbišč, ki med službo skočijo na malico in so seveda še v delovnih oblekah. Ne, popoldan srečaš gospo v ličnem plaščku, zraven pa sramežljivo stopiclja mož v nekakšnem razvlečenem puloverju, čez pa prešit "delavski" telovnik ali (grdota obupna) tisti "ribiški" telovnik z nešteto žepki. Ali pa nosijo kakšne bunde z nešteto odsevniki in našitki, kot bi ves čas morali hoditi ob prometni cesti in popravljati pločnike. Potem pa se na parkirišču trgovskega centra vsedejo v fensi bleščeč avto :/ No, teh kombinacij ne razumem.

Lisa  

kuha že od: 13.1.2005

Št. objav: 1812

Objavljeno 14.10.2011 ob 19:14

Moški so včasih problem - govorijo o "komot", pa o trapastem kompliciranju, nepotrebni modi, celo zapravljanju. Če ženska ni iste sorte, mora tipa postaviti pred zid, kar včasih tudi ni prijetno. V našem malem mestu težko srečaš urejenega moškega - same kavbojke in anoraki. Zadnjič sem končno zagledala pred blagajno v trgovini urejenega starejšega gospoda, pa veselje ni dolgo trajalo - ko sem se približala, mi je skoraj odpadel nos. Tip je bil "dedec", ti pa ne rabijo deodoranta.

Vendelina jr.  

kuha že od: 17.5.2006

Št. objav: 9217

Objavljeno 14.10.2011 ob 19:41

Meni se zdi, da je pri moških tako, da tisti, ki so se rodili po 1970...razumejo urejenost kot nekaj, kar je samo po sebi umevnega - oziroma bolj tak vzorec vidim. Medtem pa tisti, ki so od prej - tu je pa precejšnja razlika - eni se urejajo, eni pa so očitno vzeli definicijo dedca tako, kot opisuje Lisa.

Jaz sem enkrat v eni mešani družbi, ko je šla beseda tudi v to smer, rekla, da tip, ki se posebej ne uredi, tudi pri seksu ne more biti nič prida, o ljubljenju pa itak nima pojma, ker če ne spoštuje svojega telesa in videza, potem tudi o drugih užitkih ravno nima veliko čutno-nazornega izkustva. Potem je bila ena malce daljša tišina. Iz česar sklepa, da sem imela bolj prav, kot sem sploh upala.

Drugače pa, punce, tak cvetober moških, kot se sprehaja po Madridu ali Sevilli se redkokje še sreča na našem kontinentu. Kar je še eden od razlogov za pot tja.

borka7  

kuha že od: 23.2.2009

Št. objav: 268

Objavljeno 15.10.2011 ob 9:27

Ma ne vem, Vendy, če tvoja teorija o urejenosti mlajših moških drži. Imam kar nekaj mladih sodelavcev, pa prav nobeden ne dosega standardov. Poleti po pravilu prihajajo v službo v širokih (po možnosti še karirastih) bermuda hlačah čez kolena (to je zame nedvomno najslabši kos moške garderobe) in razvlečenih majčkah... In da se razumemo - delamo v pisarnah, ne na terenu.

Drugače sem pa vesela, da sem se pri nakupu svetlo sivega plašča letos prav odločila - kolebala sem namreč med enim bolj vrečastim kosom in po telesu krojenim in izbrala slednjega. Da sem se vsaj malo odkupila za moj ljubi bunda-plašč, ki ga imam strašno rada in ga bom gotovo kljub neslavni uvrstitvi v tem blogu tudi letos z veseljem nosila ;)

Začetnica, meni pa se kombinacija antracit in rjave zdi še skoraj slabša kot rjave in črne... Gre pa antracit lepo z modro, to pa.

Vendelina jr.  

kuha že od: 17.5.2006

Št. objav: 9217

Objavljeno 15.10.2011 ob 11:29

Hja, če pride sodelavec v karo bermudah (ali pa v berumudah) v pisarniško službo....se ga pošlje domov z usmeritvijo, da naj obleče kaj službi bolj primernega.

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Število ogledov strani: 30302

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?alenka86d
Kaj danes za zajtrkgligor
MOJ vrtjohana
malo za hecpikec85
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti