Črno belo pecivo

če imate radi navadno in če imate radi čokoladno pecivo, potem ste na pravem mestu

GospaKuhar  Izvor: Moja kuhinja ;)
Črno belo pecivo
    sladice: pecivo
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 1 ura 15 minut 1 ura 15 min
  •  5
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: 1 pekač.

Bel biskvit:

250 g margarine (katerekoli)

1 žlica masla

250 g moke

160 g sladkorja

1 vanilijev sladkor

polovica pecilnega praška

5 rumenjakov

1 celo jajce

Rjav biskvit:

pri tem biskvitu so sestavine iste kot pri belem biskvitu, le da uporabimo samo 200 g moke ter dodamo 50 g kakava ali stopljenje kuhinjske čokolade

Za obliv na vrhu:

sama sem preprosto stopila kuhinjsko čokolado (po občutku) ter dodala še malo masla

Postopek

Najprej stopimo margarino - prepričajmo se, da je dobro premešana, ker bomo sicer imeli grudice - in ji penasto umešamo maslo, sladkor, 5 rumenjakov in eno celo jajce -postopoma. Ko je ta masa zmešana, stepemo beljak, ki nam je ostal še od prej in ga z žlico nežno primešamo tej masi. Šele nato dodamo moko in približno polovičko pecilnega praška. Pri rjavem biskvitu kakav dodamo pri moki. Vse skupaj zmešamo z mešalnikom na najnižji stopnji/hitrosti.

Nato to maso enakomerno pomažemo po pekaču, najbolje v tistem, ki ga dobimo pri nakupu štedilnika oziroma v velikem pekaču.

Tako spečemo oba biskvita, belega oz rumenega in rjavega. Oba prerežemo na polovico -navpično. Nato vzamemo eno dobljeno polovico belega biskvita in zgornji del premažemo z marmelado. Najbolje je, da uporabimo marelično, če pa je nimamo, uporabimo katerokoli drugo. Nato na ta del, ki je premazan, položimo prej dobljeno polovico čokoladnega biskvita in ga spet premažemo z marmelado. Nato postopek ponovimo do konca. Sedaj pecivo obtežimo (moj nasvet - sama sem ga dala v manjši pekač, nanj naložila knjige in ga postavila v hladilnik čez noč). Obtežitev naj bo vsaj 5 kg.

Ko je pecivo dovolj časa obteženo, ga vzamemo iz hladilnika ter pripravimo obliv, ki ga polijemo po vrhu. Vse skupaj lahko še malo pustimo v hladilniku, da se obliv strdi.

Sedaj je čas, da pecivo narežemo ter postrežemo. Pa dober tek!


Opombe

Če pecivo pripravljate za zabavo ali kosilo, je najbolje, da ga spečete dan prej, saj bi bilo najbolje, da pecivo ostane obteženo v hladilniku čez noč, če pa nimate časa, vsaj 5 ur.

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

gogad  

kuha že od: 28.4.2004

Št. objav: 3697

Objavljeno 17.11.2013 ob 18:29

Zelo vesel

Se mi je zdelo tako..hvala za pojasnilo :)

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecNikita
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.