Krompir iz pekača

nariban krompir pečen v pečici, postrežen s česnom in kislo smetano

ZaMaLo  
    priloge: krompir
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 45 minut 45 min
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: 4-5oseb

1 kg krompirja (večji krompirji)

20-25 dag moke

2-4 jajca

sol

1 velika kisla smetana

1 navadni jogurt, po želji

7-10 strokov česna

Postopek

Olupljen krompir naribamo kakor jabolka za štrudelj, posolimo, dodamo moko in jajca. Sestavine zmešamo v homogeno zmes, ne preredko, po potrebi dodamo še moko (odvisno od mokrote krompirja).

Nizek pekač iz štedilnika dobro namažemo z oljem, ali pa obložimo s peki papirjem in vanj stresemo zmes, jo enakomerno porazdelimo po pekaču in damo peči v ogreto pečico na 200 stopinj. Pečemo približno 15 minut in nato še 10-15 minut pri 180 stopinjah, oziroma dokler jed ni zlato rumeno zapečena.

Med tem ko se nam krompirjeva zmes peče, olupimo česen in ga čim drobneje nasekljamo (ročno), jaz med kislo smetano zmešam en jogurt, kar pa ni nujno, oziroma je stvar okusa. Smetano samo ali pa z jogurtom dobro premešamo, da je bolj tekoča.

Pečen krompir vzamemo iz pečice, ga razrežemo na ploščice 4x4 cm in še vročega položimo eno plast v skledo, posujemo s sesekljanim česnom in bogato pokapamo s kislo smetano oziroma njeno zmesjo. Postopek ponavljamo dokler ne porabimo vseh sestavin. Postrežemo s solato, pa dober tek.


  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.