Enostavni sadni cmoki

galja  
Enostavni sadni cmoki

Sestavine

Testo:

6 krompirjev

25 dkg moke

1 jajce

1 žlica masla

žlička soli

Postopek

Krompir olupimo in ga narežemo na kocke ter skuhamo v slani vodi. Ko je kuhan, ga takoj stlačimo v pire in dodamo veliko žlico masla. Zmes pustimo, da se ohladi. Zatem dodamo jajce, moko in sol. Testo oblikujemo v majhne kupčke, v katere nadevamo poljubno sadje ali samo marmelado.

Cmoke kuhamo v slani vodi približno 15 minut na zmernem ognju. Ko so kuhani, jih odcedimo in povaljamo v drobtinicah, ki smo jih prepražili na olju ali pa jih samo potresemo s sladkorjem.


  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

ealy  

kuha že od: 27.5.2004

Št. objav: 173

Objavljeno 27.1.2014 ob 6:52

Nekaj mi povejte izkušene kuharice. Prvič sem se lotila teh cmokov in jih polnila z marmelado, ampak to je bil cel projekt kako potem stisniti, da marmelada ne izteče!? Dala sem si kos testa v roko, naredila kao luknjico, ampak vseeno mi je šlo težko. Cmoki so ogromni, ker sicer ne vem kako bi jih zaprla, pa še vedno mi je nekje uhajala marmelada. Sicer jih nisem skuhala, ampak dala v skrinjo za drugič, ampak se sprašujem kako vi to naredite?

the tina  

kuha že od: 5.10.2013

Št. objav: 302

Objavljeno 27.1.2014 ob 7:53

Jaz sploščim testo, da je čisto tanko, nato dam nadev v sredino in robove stisnem skupaj. Nato zadevo povaljam med rokami, da nastane kroglica.

x_kaaty  

kuha že od: 8.12.2010

Št. objav: 24

Objavljeno 14.8.2014 ob 15:09

Mi niso glih fajn ratali. Ko sem jih skuhala so kar razpadli.

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.