pečenje,jesen,zima,glavne jedi,tople predjedi,mesne jedi,kosilo,večerja

Kranjska klobasa Anton iz ponve s krompirjem

Ideja za hiter, a vseeno izvrsten obrok

Kranjska klobasa Anton iz ponve s krompirjem
    mesne jedi: koline
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 30 minut 30 min
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: za 4 osebe

2 para kranjskih klobas Anton

1 zelena paprika

1 rumena paprika

1 čebula

2 večja krompirja

oljčno olje

sol

poper

Postopek

Kranjske klobase Anton narežemo na kolobarje. Čebulo olupimo in narežemo na rezine. Papriko očistimo in narežemo na koščke. Krompir po potrebi olupimo in narežemo na kocke.

V večji ponvi segrejemo žlico oljčnega olja in dodamo kolobarje kranjske klobase Anton. Na zmernem ognju popečemo do zlato rjavega, približno 4 minute, vmes obrnemo in popečemo še z druge strani.

Ko so klobase pečene, jih vzamemo iz ponve, na isto maščobo pa stresemo narezano čebulo in jo popražimo, da postekleni. Dodamo še paprike in jih na hitro popražimo, da se omehčajo, ampak ostanejo še hrustljave.

Zelenjavo vzamemo iz ponve, ponev obrišemo in dodamo žlico oljčnega olja. V ponev sedaj stresemo krompir, ga posolimo in na zmernem ognju pol-pokrito pečemo, da se omehča in zlato porjavi, približno 10-15 minut. Vmes ga po potrebi večkrat premešamo, da se zapeče z vseh strani.

Ko je krompir pečen, v ponev vrnemo pečene kranjske klobase in pečeno zelenjavo, vse skupaj dobro premešamo in postrežemo.


Opombe

SPONZORIRANO SPOROČILO

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!
Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.