buhteljni, marmelada, pust, prazniki,miklavževo,novo leto,pust,pečenje,sladice,kruh,slovesnost,Fala Slonček,Pust, pust mastnih ust - Poznate tradicionalne slo,Zgodba o svetem Miklavžu

Buhteljni

klasični buhteljni

Buhteljni
    sladice: pecivo
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 45 minut 45 min
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

1 kocka kvasa Fala

1 kg moke

3,5 dl mleka

18 dag kisle smetane

12 dag masla

8 dag sladkorja

4 rumenjaki

2 jajci

3 male žličke soli

Nadev:

50 dag domače marmelade

5 dag masla in jajce za premaz

Postopek

1. Kvas Fala raztopimo v toplem mleku. V posodo odmerimo vse ostale sestavine brez masla, prilijemo raztopljeni kvas in zamesimo kvašeno testo. Najprej mešamo počasi, nato še deset minut na najvišji hitrosti. Med mešanjem postopno dodajamo zmehčano maslo. Ko je testo gladko, ga pokrijemo in pustimo na toplem vzhajati.

2. Vzhajano testo pregnetemo in pustimo nekaj minut počivati. Nato ga razvaljamo na prst debelo in razrežemo na kvadrate. Na vsak košček testa položimo žlico marmelade in nato vse vogale testa na vrhu stisnemo skupaj in pri tem pazimo, da testo povsod dobro prekrije nadev in ni odprtinic, skozi katere bi marmelada med peko uhajala.

3. Vsak buhtelj nato povaljamo v raztopljenem maslu in vse zložimo enega poleg drugega v pekač, prekrit s peki papirjem.

4. Buhteljne pustimo vzhajati na toplem še približno eno uro, nato jih premažemo s stepenim jajcem in prestavimo v vročo pečico. Pečemo jih 45 minut na 180 stopinj.


Opombe

SPONZORIRANO SPOROČILO

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!
Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.