Križarjenje

rastko2  

član od: 17.1.2006

sporočila: 15

tema odprta - 18. feb 2007 10:58 | ogledi: 1.600 | odgovori: 2

Pozdravljeni,

 

zanimajo me izkušnje tistih, ki ste kdaj bili na križarjenu s katero od velikih ladij npr. po Sredozemlju, po Karibih, okoli Floride ipd. Nekaj me drži, da bi letos ubrali to varianto, tudi zato, ker imamo dva najstnika, otroci do 18. leta pa imajo kao brezplačno. Zanima me čimveč, predvsem pa:

- s katero agencijo ste križarili,

- s čim ste bili zadovojni in kaj ste pogrešali,

- kako izgledajo ladijske kabine za 4 osebe (ste bili v notranji ali zunanji?),

- hrana na ladji,

- kako izgledajo pristanki v lukah - je potrebno vsak ogled mesta nato doplačati ali kako je s tem?

 

Hvala za vsako izkušnjo.

rastko2

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15823

18. feb 2007 12:07

Dodatno plačevanje izletov ob pristankih v določenih pristaniščih je odvisno od posameznega programa, ki ga izbereš, večinoma pa se ti izleti plačujejo. Zato bodi previden, ko bereš program križarjenja in kaj vse je potrebno doplačati. Seštevek potem ni vedno tako zelo ugoden, kot je videti cena aranžmaja na prvi pogled.

 

Kabina je odvisna od cene - nižja je, manj so prostorne, sploh notranje. Torej tudi za kabine naj ti natančno povedo, kakšne so tiste, ki jih plačaš - da ti na primer ne bi kazali kabin za najvišje cene, da te pač prepričajo za nakup aranžmaja, ti pa potem dobiš nekaj drugega: torej, pokažejo ti naj kabino in povedo mere za tisto, kar plačaš.

 

Hrana na takšnih ladjah je praviloma izjemno dobra, večinažgane pojače, vino in sokovi - se plačuje (ponekod je izjemoma kak kozarec ob obroku zastonj, a tudi to je odvisno od aranžmaja). In pijača je zelo draga.

Tako da natančno prouči vsako ponudbo, predvsem pa preberi droben tisk. Osnovni ceni aranžmaja prištej še vse, kar je treba doplačat, da potem na koncu ne bo kakšnega neprijetnega presenečenja.

 

Če sta najstnika polna energije in imata raje "akcijo" kot kaj bolj ležernega, potem bo potrebne kar nekaj potrepžljivosti in tolerance, da na ladji zdržite 14 dni, kolikor križarjenja praviloma trajajo. Saj so na ladjah bazeni, organizirajo  razne animacijske zadeve, pa kina, knjižnice, trgovine itd itid, a vprašanje je, če je to to, kar najstniki iščejo in potrebujejo.

 

Kiržarjenje je lahko krasna, čudovita zadeva za tiste, ki imajo radi tak način dopustovanja, za nekoga, ki ima rad gibanje, vedno nekaj novega, "akcijo" in poodbno, pa zna biti naporno oziroma po nekaj dnevi postati dolgočasno, kljub vsej mogoči ponudbi na takšnih ladjah.  Ki je tudi vse prej kot poceni, tako da imej v mislih tudi to, ko ponujajo brezplačno posteljo in hrano za najstnika. Saj veš, agencije ničesar ne "šenkajo", pač brezplačno posteljo in hrano za najstnika plačaš "po ovinkih".

 

Malo namreč gledam te zadeve, ker bi v jeseni rada šla na križarjenje (Florida, Louisiana, Karibi).

 

Sicer pa ima s križarjenjem po Karbih veliko izkušenj Reca, se bo gotovo javila in ti kaj povedala. Jaz ti bom pa na zasebno pošto poslala en link, pa malo poglej ponudbo za križarjenja.

 

Mamamia

 

 

mamamia

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

18. feb 2007 12:32

Evo mene. 2x smo bili, lani in predlani, pa me ne vleče več. Imela sem to srečo, da je sestrična delala na tej ladji in je bila zato zadeva bistveno ceneje, pa še vedno precej draga. 1 dcl rdečega vina pri večerji je recimo  bilo 4.500,00 sit, pa še zdaleč ni bil drag napram drugoim. Vsi izleti se plačujejo in so precej zasoljeni. Skratka, večina stvari se dodatno plača.

 

Najbolje bi bilo, če se dobiva, pa ti prinesem material, ti dam napotke in vse kar moraš vedet. Pošlji mi sporočilo na zp.

 

lp Vesna

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti