Kulinarični in drugi običaji
| tutifruti je napisal/a: |
| Juha, svinjska krača in krompir v solati. ("kisu krompir" po naše) Potem bom verjetno še krofe za probo naredila.tutifruti |
Hehe, ko sem jaz prvič slišala za 'kisu krompir', sem mislila, da gre za kako čudno sorto krompirja ![]()
Cvrejo se miške.
Pri meni ne bo nič, pri mami pa nastaja špehovka - sladka ocvirkova potica
.![]()
![]()
![]()
Saj imamo danes "ta okrogli" god, a ne? ![]()
![]()
![]()
Pri nas se za debeli četrtek ni nikoli kaj posebnega kuhalo. Čisto vsakdanji jedilnik.
Bom pa v torek delala krofe. Se je moja četica odločila, da nič krofov v soboto, ker glavnega jedca le teh ni doma
.
Danes smo imeli, kot že vsaj 25 let na debeli četrtek, prej pri starših, tradicijo sem vzel s seboj: kisla repa s krompirjem pa ocvirkovca (s panceto seveda). Pa baje je to na našem koncu dokaj pogost običaj - na koncu (zame seveda na začetku) poljanske doline.
strippy
Aja, sem ravno končal "testne" krofe. V torek seveda še ena runda
.
Na pepelnico smo tudi mi imeli post. Ponavadi smo jedli ribe, pire krompir, špinačo, ali pa mlečen močnik, ajdovo kašo ali pa koruzno zlejvanko in mlečno krompirjevo juho.
Za pusta obvezno nekaj dimljenega v loncu pa krompirjevo solato z bučnim oljem, krofe in pa seveda juho iz vode, kjer se je kuhalo dimljeno meso.
Za 1 november je bila pri nas obvezna idinjača in repnjača.
KyaraKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Veganski narezek z nachosi

Polžki s krompirjem, ohrovtom in sirom