V Podgorju je bila na veliko sobota navada pripraviti alejujo (juho iz repnih olupkov).
Nekje imam recept, če ga najdem ga pošljem.
LP
Vdolin
vdolinV Podgorju je bila na veliko sobota navada pripraviti alejujo (juho iz repnih olupkov).
Nekje imam recept, če ga najdem ga pošljem.
LP
Vdolin
vdolinMajamarko oprosti, mi malo zmanjkuje časa pa ne preberem vedno prav vsega.
lp Vesna
Dobrna:
Pustni torek: kuhanje ti. svinjskega obličja, svinskega vha(uhlja). To je polovica prekajenega zgornjega dela čeljusti z uhljem vred. Meni je jasno, da so po takem obedu potrebovali post, na pusta pa so pojedli najbrž vse, kar se je pojesti sploh dalo.
Vnebohod, Križevo: Nazepovedan cerkveni praznik, 40 dni po Veliki noči, premakljiv, na četrtek, letos 17. maja . Obvezno je zažužitje mesa, ker "tudi tič tiča kljune, samo da pride do mesa".
FrinaZelo mi je žal , da je ta tema nekako ugasnila, upam, da jo bomo spet oživeli.
nolaJa, če sodim po temle koledarju, nas letos čakata kar dva Pustna torka, eden celo na četrtek!
Imaš pa šponski koledar...so ga najbrž skupaj spravili kakšni frišni kristjani, ker so napisali, da je Svečenica, pa kar dve pepelnični sredi sta, ena celo na petek ![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Domači Ferrero Rocher

Gratinirani fuži s sirom in pršutom