Zamrznjen krompir

Hobotka  

član od: 2.11.2004

sporočila: 274

tema odprta - 13. feb 2007 12:30 | ogledi: 20.329 | odgovori: 20

Prosim povejte ali imate kakšne izkušnje oziroma kakšno je vaše mnenje o zamrznjenem krompirju, ki je že napol pečen. Videla sem ga v Hoferju seveda pa ga imajo tudi drugje. Pripraviš ga v pečici 20 minut ali pa v fritezi. Jaz sem bolj navdušena na pečico, menim da je manj olja in če si otroci to delajo sami, je še bolj preprosto. Imate kakšne izkušnje, mnenja o naprej zamrznjeni hrani , sploh o krompirju, ker naše babice so rekle da prestan krompir ni dober niti zdrav.

Hobotka

tinca  

član od: 3.9.2001

sporočila: 907

13. feb 2007 12:38

Večina zamrznjenega pomfrija je predpečena oz. blanširana  v olju, tako da je čisto vseeno kje ga kupiš. Oven baked pomfrit je ravno tako predpečen v olju in ga potem v pečici samo dopečeš - moraš se pa zavedati, da bo pravemu pomfriju samo podoben, čeprav tudi ne slab. Če se prav spomnim naj bi bila pravilna priprava pravega pommes fritesa prav taka - da se ga najprej blanšira, da ven iz olja in potem dopeče.

Da se krompirja ne pogreva je star (baje samo slovenski, ker drugje za to ne vedo) mit, ki pa smo ga tudi tukaj že večkrat ovrgli. Čeprav je navada železna srajca...Ampak najboljši je pražen krompir iz kuhanega krompirja, ki se je prej uspel temeljito ohladiti.

 

Drugače pa, kar se tiče zmrznjene hrane - redko kupim kako gotovo zmrznjeno jed (no razen pomfrija), ker mi okus nekako ne sede. Poizkušala sem z raznimi mešanicami za kitajsko hrano, pa paello, pizze, pa nam nič ni bilo všeč. Kupim pa kar pogosto "osnovne" zadeve - listnato testo, zelenjavo vseh vrst, tudi sadje za kak poseben namen, ribje fileje... kaj drugega pa ne

Vsak dan eno kastrolco smeha vam želi Tinca

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

13. feb 2007 12:40

Ali misliš zamrznjen "pomfri" ali kakšnega drugega? Će misliš tega, je nam všeč. Ne napije se toliko maščobe, tudi če ga pečeš v fritezi, pa tudi ni toliko dela s pripravo. Mi imamo tudi poseben pekač z luknjicami na dnu prav za peko pomfrija v pečici brez olja. Čeprav eni še vedno prisegajo na svež krompir, ker ima več "mesa", otroci pa imajo rajši bolj podobnega tistemu v McDonaldsu in to ta zmrznjen - je. Saj pravim, stvar okusa.

katka

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

13. feb 2007 12:44

Krompir v solati, krmpir v francoski... to je hladen krompir in prav nobenih težav z zdravjem nimamo če ga jemo. Vsaj večina mislim da ne, tako da jaz glede postanosti nimam predsodkov. Meni osebno je še boljši hladen, pa naj bo pražen ali pire ali.... Pomes frites ki ga ljudje kupujejo v vrečki je itak prej zamrznjen tako da tukaj ni dileme.

 

Kar se pa tiče tega konkretnega krompirja ga jaz ne uporabljam in o tem tudi ne morem govorit.

 

lp Vesna

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

13. feb 2007 12:49

  

Kar redno kupujem ne le zamrznjen, torej tudi predpečen  pomfrit, pač pa tudi krompir, narezan na krhlje (wedges). In nam je čisto v redu.

Sploh pomfrit, ki ga pečem v pečici, na tisti foliji za večkratno uporabo, torej čisto brez maščobe. Kot je povedala že tinca, pravi pomfirt se tudi cvre tako, da se najprej delno opeče v vročem olju, dboro odcedi in potem v drugo do konca ocvre v vroečm olju. Mi pač drugič ne pečemo v olju.

Sicer pa kupujem precej zamrznjene zelenjave (grašek, julienne, mešanico brokolija, korenja in cvetače, pa krompirjeve krokete od Bo frosta, ki jihtudi pečem v pečici brez maščobe, potem pa počasi konec), kakšne njoke vzamem in listnato testo, pa ribje fileje in zamrznjen biftek (slednjega pri Hoferju).

 

So nam pa dobri tudi razni gotovi rogljiči pa sirovi štruklji. Mamamia

mamamia

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

13. feb 2007 14:31

Jaz v Jati kupim krompir, narezan na ploščice in krompir, neolupljen, narezan na krhlje. Spečemo v pečici, pojemo - nam se zdi dobro.

LP

cervus

nike  

član od: 25.11.2005

sporočila: 522

13. feb 2007 14:39

mamamia, kako to misliš, da se najprej opeče v olju, potem pa odcedi in do konca speče v vročem olju???

ne razumem :) 

nike

ati zlati  

član od: 24.11.2006

sporočila: 597

13. feb 2007 14:58

Postan krompir je tipičen slovenski predsodek.Poizkusil sem že mnogo vrst "prestanega"krompirja in nikoli ni bilo nič narobe z okusom,ali pa z jedci.Videl sem že gospodinje,ki so kuhale krompir za več dni v naprej,pa je bil restan potem čisto v redu.Doma pomfri pripravljamo iz svežega krompirja in ga imamo raje kakor predpripravljenega.Morda je tudi to samo predsodek. ati zlati

Hobotka  

član od: 2.11.2004

sporočila: 274

13. feb 2007 15:38

Katka kakšen pekač je to z luknjicami za peko pomfrija v pečici? Mamamia kakšna folija za večkratno uporabo - papirnata, ... Kje jo kupiš? Hobotka

karnak  

član od: 24.10.2006

sporočila: 701

13. feb 2007 15:43

Tudi jaz sem pristaš že napol pečenega in pripravljenega krompirja. Hitro in enostavno, pa še okusno. JORDI

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

13. feb 2007 17:45

Hobotka, tak pekač sem pred leti zapazila v enem izmed katalogov, mislim, da je bil neckermannov in ga tudi naročila. Je tak črn, nizek in širok, podobno kot so originalni pekači iz pečice, le malo manjši. Po dnu pa ima posejane čisto majhne luknjice (podobno kot na pekaču za kostanj, le da so manjše). Med peko ga jaz malo potresem ali pa krompirček premešam in res ni masten. Samo res je, da ga nisem videla nikjer po štacunah.

Ponavadi pa naročim kakšne "bedarije" za kuho iz teh katalogov, ki so mi zanimive in sem kar zadovoljna, vse skupaj pa je zelo poceni (imam tisti plastični aparat za dekorirano rezanje sadja in zelenjave, ko pride kumara "nafedrana" in paradižnik v zvezdicah...potem kovinske sponke za mesne rolade ali sarme, tak kovinski zvezdast modelček na dolgi palčki za pomakanje v palačinkino testo - pridejo zvezdice, nato nastavek za peko piščanca v pečici v pokončnem stanju, tam sem kupila tudi "sirov" žar raclette in malo fritezo, ki je kombinacija s fondijem, toaster, ki se mu menjajo plošče, ena izmed njih je tudi za vaflje, zato mi je bil zanimiv, potem tak valjček s profilom, ki razreže zgornjo plast testa za pito v mrežo v eni potezi, nožek za rezanje valovitega čipsa, potem dekorativno "zložljivo drevo" iz prozorne plastike, na katerega nabadaš koščke sira, olive, kumarice, orehe, grozdje...uh sem se zdaj razpisala, pa zveni kot reklama za neckermann...). No v bistu me je zanimalo, če imate tudi ve kaj od tega, pa je ratalo tole.

Kupi se tudi peki papir za večkratno uporabo, verjetno je tega mislila mammamia. In verjetno bo še kdo znal povedati, da se pomfrit speče na tričetrt, vzame ven, odcedi in hop spet še enkrat v olje. Samo pri nas ga ne delamo tako, se mi ne da :)

katka

Sporočilo je spremenil(a) katka lopatka dne 13. feb 2007 17:46:36 Sporočilo je spremenil(a) katka lopatka dne 13. feb 2007 17:47:17

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti