Hobi

Winnie  

član od: 14.12.2006

sporočila: 116

21. mar 2007 21:39

Jooj koliko hobijev je, samo časa ni dovolj za vse. Uživam zbirati recepte, peči peciva, saj tudi drugo, vendar prevladujejo peciva (pa posledično temu se redimo), pa vlaganje, šivam obleke zase, za otroke, mamo, taščo, sedaj pa tudi za kužke, pa zbiranje krojev razno raznih (kaj je lepše, kot imeti neko obleko, ki se jo ne da kupiti?), psički so kot glavni hobi (brez njih mi življenja ni), pa risanje in slikanje (olje na platno pa akrilne barve na plošče), pa pozimi gobleni, pa ribarjenje, pa fitness, pa ...... še nešteto stvari je sam kaj ko prideš pozno iz službe, pa tu so še otroci, pa dom in pospravljanje in likanje in ....., no če bom nekega dne dočakala pokojnino, mogoče mi bo uspelo vse. Winnie Sporočilo je spremenil(a) Winnie dne 21. mar 2007 21:41:38

emily  

član od: 11.6.2007

sporočila: 432

13. jul 2007 15:28

V teh dneh sem že hotela odpret novo temo hoby, ker me zanima, s čim se ukvarjate v prostem času, oziroma kaj radi delate. Danes sem čisto slučajno naletela nanjo.

No, pa da še jaz napišem, s čim se rada ukvarjam, kaj rada delam.

Sem bolj kreativna oseba, hkrati pa tudi tehnična. V mladosti sem rada kaj narisala, rada sem pletla, kvačkala. Potem je prišla družina in je bilo ustvarjanja bolj malo. Otroci, mož, zidanje hiše, služba, obveznosti. Zraven še vrtnarjenje, vedno pes pri hiši, najlepše je bilo, ko smo šli cela družina s psom na sprehod. Še vedno sem kaj spletla pa kakšno knjigo prebrala. Potem so moji sinovi malo odrasli in pred petnajstimi leti sem se začela ukvarjati z glino, kar rada delam še danes. Še vedno imamo psa pri hiši (vsakodnevni sprehodi), vedno bolj mi je všeč kuhanje, pečenje (pekla sem rada tudi v mladih letih). Rada delam čisto navadne hišne obveznosti, le da je za vsako določen trenutek in takrat jo z veseljem naredim.

Rada imam morje.

Rada grem na internet in na Kul.Slo. 

emily

Roncolino  

član od: 26.3.2007

sporočila: 1464

13. jul 2007 16:28

Hmmm...na prvem mestu je še vedno pes in konjeništvo,zelo rada packam (če ne z moko in smetano) sem poskusila že od fimo mase,servetne tehnike,vsako leto vošilnice,trenutno sme na igli (križkanje),eden največjih hobijev in moja velika ljubezen pa je smučanje,ki vse bolj prehaja v bordanje...Aja pa seveda dobre knijige,pisanje pesmi in vsake toliko časa pade kakšna zgodba (nekje v omari pa še vedno čaka nedokončan pustolovski roman :D). Vsekakor pa vse kar je povezano z narvo... Roncolino Sporočilo je spremenil(a) Roncolino dne 13. jul 2007 16:30:33

Sashika  

član od: 29.3.2006

sporočila: 639

13. jul 2007 19:02

Lahk bi rekla,da delam samo za knjige in potovanja...ampak se splača! Seveda kuhanje, lani sem si po delih kupovala veliko enciklopedijo italijanske kuhinje,poleg tega pa potovanja...čim več! Pa z mojim imava navado, da v vsakem kraju kjer sva, najdeva povsem majhno, domačo restavracijo in uživava v lokalni ponudbi tako sva našla Il Latini v Firencah, Quindici v Bologni, pa Cecchino dal 1887 v Rimu... Sashika

dusmar  

član od: 10.9.2002

sporočila: 32

13. jul 2007 19:05

Če pa nimaš prav nobenega nobenega veselja za kakšen hobi, kako se pripravit do tega, da bi ti kaj postalo všeč.

emily  

član od: 11.6.2007

sporočila: 432

13. jul 2007 19:25

dusmar, ma sigurno je kakšna stvar v tvojem življenju, ki jo imaš rada, nekaj kar rada delaš. Pa saj ni treba, da je to dobesedno hobi, jaz to besedo nerada uporabljam, raje rečem, da mi je neka stvar v veselje, da mi daje zadovoljstvo,  pa tudi če je to , ne vem, samo pomivanje posode, likanje, brisanje tal, ali pa hoja, plavanje, kolesarjenje... zbiranje sličic, serviet, razglednic, receptov, kovancev, znamk... milijon drobnih stvari je v našem življenju, ki nam lahko prinašajo posebno veselje.

Povej mi dusmar, kako preživljaš tvoje dneve. Če seveda želiš. 

emily

dusmar  

član od: 10.9.2002

sporočila: 32

13. jul 2007 20:02

Emily, če mi hočeš verjeti, ti povem, da nimam nobenega veselja kaj narediti, vse kar naredim je, da se popolnoma psihično prisilim, da delo opravim. Se pa opravičujem, ker ni to prostor za tako jamranje in depresivnost.

mina20  

član od: 19.4.2007

sporočila: 389

13. jul 2007 20:05

Vrtnarjenje! Samo še za to imam čas, no pa za ta male zajčke pa zajčiko LP mina20

emily  

član od: 11.6.2007

sporočila: 432

13. jul 2007 20:57

dusmar, ja verjamem ti, toda na nek način moraš tudi ti najti pot, po kateri boš prišla ven iz tega položaja, saj ta pot sigurno je. Ne morem točno poznati tvoje situacije, ker te ne poznam, toda sigurno so okrog tebe ljudje, ki so ti pripravljeni pomagati na tej tvoji poti, če boš le napela vse moči in se začela boriti zase.

Vse nas čakajo vsak dan nove preizkušnje, skozi katere moramo in vse so zato, da se iz njih nekaj naučimo.   

emily

Ninja24  

član od: 31.3.2007

sporočila: 2692

13. jul 2007 21:30

Ker je zelo veliko stvari in ker je bilo treba letos stopiti med delavno ljudstvo, vsakega samo še po malo . Se pa moji hobiji "delijo" na tiste poletne in tiste tazimske, nekaj je pa tud bolj vmesnih. Med prve definitivno spada polaganje ovinkov na moji dvokolesni zverin"ci in vse kar spada zraven, ker brez bencina ni adrenalina. Med druge pa vijuganje po belih strminah, v glavnem, če je ravno ni zabavno. Ne glede na letni čas pa packanje po kuhinji, najraje piškotkanje z vsem kar spada zraven, razen pomivanja posode, pretepanje ali strokovno rečeno karate, aerobika, zbiranje prtičkov, visenje na netu, umetniško izživljanje nad vsem mogočim in nemogočim materialom, čohanje naših treh kosmatincev in ene mačje dlakice.....to je v glavnem to, se pa občasno najde še kakša zabavna stvar za dolgčas preganjat . Ninja24

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti