Ali ste že pekle čokoladno potico? Predvsem me pa zanimajo ideje in nasveti za filo.
Lp,
Klavdija
Ali ste že pekle čokoladno potico? Predvsem me pa zanimajo ideje in nasveti za filo.
Lp,
Klavdija
Meni je čokoladna potica najboljša od vseh potic. Res pa je, da recept zanjo težko d0obiš v kakšni kuharici ali reviji. Do letos sem jo delala kar po lastnem občutku, tokrat pa sem se dosledno držala recepta gospoda Goljata, ki sem ga našla na kulinariki, na nekem forumu in ga prekopirala iz mojih zabeležk. Potica je izvrstna.
Čokoladni nadev: 30 dag naribane jedilne čokolade 10 dag surovega masla 15 dag sladkorja 15 dag mletih olupljenih mandljev 2 jajci 5 dag piškotnih drobtin 0,5 dl sladke smetane rum Maslo in sladkor penasto umešamo, počasi primešamo jajca, sladko smetano, naribano čokolado, rum, namažemo po razvaljanem testu, potresemo z mletimi mandlji in piškotnimi drobtinami. Temperatura nadeva naj bo enaka temperaturi testa. Tesno zavijemo. Položimo v pripravljen model ali pekač, prebodemo in vzhajamo. Pred peko na tanko premažemo z zmesjo mleka in jajc ter pazimo, da ne zapolnimo luknjic, ki smo jih naredili pri prebadanju. Uporabimo lahko belo, ajdovo, koruzno, rženo ali polnozrnato sladko testo. Čas pečenja: 50 minut, temp. 190*C.
Mic| petkica je napisal/a: |
| Našla sem sestavine:
Testo: 500 g moke - T 400, 3 rumenjaki, 20 g kvasa, 2 dcl mleka, 50 g sladkorja 70 g masla, rum, naribana limona, sol
Nadev: jajca -250 g, 250 g čokolade, 250 g masla, rumenjak -100 g, 125 g sladkorja v prahu, 50 g moke.
Upam, da je to to
|
| val je napisal/a: |
| Tudi jaz sem gledala go.Oselija ko je delal to potico,in mislim da je celo povdaril da naj čez noč počiva.(nisem pa čisto sigurna) val |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Ocvrtki s sirom in salso verde

Burek z lahko solato