Worcesterska omaka

jankica  

član od: 12.10.2005

sporočila: 856

tema odprta - 30. dec 2006 13:24 | ogledi: 19.386 | odgovori: 1

V naši trgovini nisem dobila worcesterske omake, v mega centre pa se ne grem "drenjat". Prosim vas za nasvet, s kakšno omako naj jo nadomestim. Pekla bom file Welinton. Imam sojine omake, razne suhe začimbe in Maggijev Wurtz.

jankica

jankica  

član od: 12.10.2005

sporočila: 856

30. dec 2006 23:07

No, toliko časa sem brskala drugod, da sem "doma" našla odgovor - v enciklopediji začimb piše: Znamenito Worcester omako izdelujejo v Angliji že 150 let. Najprej so jo izdelovali v okraju Worcestershire. Omaka naj bi posnemala neko indijsko začimbno omako. Danes jo izdelujejo marsikje. Vsaka tvrdka ima svojo, nekoliko drugačno mešanico. Običajno vsebuje kis, sojino omako, sardele, sladkor, tamarindov sirup, česen, poper, gorčico, muškatni orešček, koriander, čili, sol, paradižnikovo mezgo, klinčke in še kakšne druge začimbe. Zato ima pikanten, kislo sladek okus. Z Worcester omako začinimo mnoge jedi: ribe, meso, raguje, paštete in še marsikaj. Ob tem sem na spletu našla tudi lansko prehransko afero http://www.delo.si/index.php/index.php?sv_path=4 jankica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti