član od 20066302 sporočil
Teh piškotov ne poznam, pa, ko sem videl kolk ste zagnani, si rečem, to mora bit neki dobrega, moram poskusit. Včeraj zvečer se odločim: sprintam recepte mal še pogledam in se odločim: recept št. 2, za piškote, za začimbe recept podoben receptu št. 4. Najprej odvagam začimbe in jih lepo zmešam. pol grem na testo. Izkaže se, da je 2 žlici mleka premal ( ker nimam modelčka, moram naredit testo, da se lahko razvalja in izrežejo piškoti ). Vse naredim tako kot mislim, da je prav, spečem piškote ( pečico imam čist umerjeno, tako, da je temperatura točna ), poskusim: po moje skor neužitno, grem prekontrolirat recept, da nisem kaj pozabil, nisem vse je prav, bumbar, si rečem, tako ti je tudi treba, ko pečeš neki za kar neveš čemur mora bit podobno. Piškote pustim v skledi na mizi. Danes sem spet delal piškote, in ko imam polno mizo marmelade, čokolade, piškotov pripravljenih za " marmeladiranje in čokoladiranje ", se oglasi en prijatelj. O, pravi delaš, a imaš kaj za poskusit. Jaz, ves hudoben mu pokažem na skledo s speculasse piškoti. poskusi, pravim. On poskusi, pravi : to pa poznam to so speculasse piškoti le, da sem jaz jedel štirioglate z sliko lire. Po mojem podrobnem izpraševanju, on trdi, da je jedel piškote ravno takega okusa kot so meni ratali, tako, da moji ne bodo romali v smeti ( kot je bil namen ).
ežoj