Kajenje - zaprosilo za nasvet

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

2. apr 2014 15:54

branka.mahnic je napisal/a:

Mene pa še bolj moti, ko vidiš mesarja ali trgovko, ko kadi in potem gre za pult-preračunano si umes ne utegne niti rok umiti-sem že doživela, da je stranka rekla, da ne bo kupila mesa, ker je pred mesnico kadil. Res ni okusno.

Verjamem, da je težko zdržat, če si kadilec-sem bila tudi sama, ampak bi to moralo biti po mojem mnenju očem mimoidočim skrito.
branka

A potem bi bilo pa vseeno, če bi si mesar po kajenju ne umil rok?

rimljanka

branka.mahnic  

član od: 23.7.2008

sporočila: 1157

2. apr 2014 17:09

Rimljanka, saj si jih ni. No pa nič za to, sem samo pripomnila, ker jih videvaš.

branka

preprost  

član od: 25.1.2014

sporočila: 168

2. apr 2014 17:29

Meni je pa zanimivo, da nihče ne izpostavi stvari, ki jih ne vidimo. Jaz imam ogromno domišljije in me pravzaprav to najbolj moti. Lastna domišljija v stilu - le kaj vse so počeli tam nekje zadaj, konspirativno - možnosti je ogromno in, ali so si ja umili roke? Me pa nikoli ni motilo, če je kdo kadil pa si ni umil rok. Bolj me moti, če namesto cigareta ima v ustih prst namest zobotrebca. Še bolj me pa moti, če kdo roke ali prste uporablja namesto robčka in si po tem ne umije rok.

 

Verjetno mam res prehudo domišljijo, ker tega kar sem navajal res nikdar nisem videl javno - vsaj v restavraciji,trgovini,pekarni,mesnici ali kafiču, nihče od zaposlenih tega ni počel pred mano.

 

Kadili, oh kadili so pa že. Samo jaz nisem malenkosten in me to ne moti.

 

Lp

preprost

beno71  

član od: 3.1.2010

sporočila: 52

2. apr 2014 19:05

Kam ste pa zašli s temo na postavljeno vprašanje, v skrajnost. Jaz sem tudi bil v Poreču in ne kadim že dobrih 9 let, na kar sem ponosen. prej sem pokadil cca 2- 3 škatle dnevno, ob vikendih še kakšno več. Ampak opozarjam, ne boste nehal kadit kar tako,vse je v glavi, meni je bil gospod Raush samo pika na i da mi je uspelo. Prej sem kar nekajkrat probal vendar neuspešno. Amak zaradi tega nimam sedaj nič več v denarnici,mam pa osebno zadovoljstvo in pa velik raj in lažje grem v klanc.

Upanje umira zadnje,zato je treba probat 50 EUR gor al pa dol

beno71

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

2. apr 2014 19:26

Vsi pravijo, da nimajo več v denarnici, jaz se pa vprašam, kako da ne. Če vsak dan potrošiš npr. 6 eurov za dve škatlici, potem ti vsak dan ostane ta denar, pa ga pač porabiš za kaj drugega. Kar prej mogoče nisi. Ali pa ostane na računu. In ja, ker je vse v glavi, sem jaz kar sama uredila s svojo glavo, še v Poreč nisem šla. A je vredno vložiti v zdravje, vsekakor.

 

naor

preprost  

član od: 25.1.2014

sporočila: 168

2. apr 2014 19:49

Jah, jaz sem v Poreču bil, se mi zdi 20 krat. Parkrat na dopustu, ostalo pa u prolazu. Na obisk k dotičnemu gospodu nisem hodil. Men se ne zdi, da smo skrenili s teme. Bilo je namreč govora o kadilcih-zaposlenih in delodajalcih. V smislu,da zaposleni, ki kadijo in si ne umivajo rok odganjajo potencialne kupce ali konzumente. To se vsekakor delodajalcu pozna, če je temu tako.

 

Baje tudi veliko kofeina škodi, pa tudi ni najbolj zdravo, še manj produktivno, če nekdo pol delovnega časa pije kavo, brska po netu - skratka,nič ne dela. Rezultat bo enak. Govora je bilo tudi o tem, kaj je okusno. A kadit je neokusno, brat modne revije, ker pač ni, dela pa zelo razvija okuse al kako? Vsekakor na nek način oboje ni dobro preveč. Pa še je tega početja, ki ni okusno, niti pod razno ne spada v delovno okolje. Tožarjenje,podtikanje,zasmehovanje pa te sorte hobijev, ki jih nekateri vzganjajo. Vse to je po moje veliko bolj degutantno od kajenja, ker smo že pri kajenju na delovnem mestu.

 

Kar se pa tiče delodajalcev, je pa zame zelo neokusno, da recimo mnogo njih ne plačuje prispevkov, plač in podobnega. Pa, če zaposleni kadi al pa ne. Meni osebno bi se bolj gnusilo, oz. se mi čedalje bolj, vstopit nekam kjer vem,da se to dogaja, kot pa videt trgovko kadit v čik pavzi. Ampak to je pač moje mnenje in moj okus.

 

Lp

 

preprost

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4527

2. apr 2014 20:26

preprost, prav imaš.

Meni ob pogledu na kadilca v glavi odmeva "i tata bi, sine", pa vseeno kdo in kje kadi.

lp

 

mzm

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

2. apr 2014 21:21

Me je spomnilo na naslednji vic:

Gleda dekle fanta, ki z užitkom kadi, pa ga pobara:

"Koliko pa ti pokadiš"

"Tako, no, kakšni 2 škatlici na dan."

"Uf, to je cca6 € na dan, 2190€ na leto. Koliko let pa že kadiš"

No tako, kakšnih 20 let"

Oh, pa to je skoraj 44 000€, pa to bi lahko kupil mercedesa."

Fant mirno kadi naprej, čez nekaj časa vpraša:

"A ti kadiš?"

Dekle zgroženo:

"Oh, ne ,kje pa!!!"

"PA KJE MAŠ TOREJ TISTEGA MERCEDESA???"

 

Tudi jaz ne kadim cca 2 leti, pa nikjer nimam niti € viška. . Ker pač tistih 30€ na mesec dam kam drugam. Moja sodelavka npr obožuje sladkarije in prigrizke vseh vrst in vsakodnevno zapravi za to cca 5€. Nekdo drug pa popije 2 l CocaCole (3€) itd., itd.

O okusih vseh vrst bi se pa dalo razpravljati. Jaz ne bi.

 

marjja

Gigi_84  

član od: 26.8.2008

sporočila: 331

2. apr 2014 21:45

No takole, če sem korektno postrežena, me prav nič ne moti, če vidim natakarja kako kadi oz. si privošči odmor. Veliko bolj me moti vzvišenost in primitivnost nekaterih ljudi, ki svoje komplekse sproščajo nad natakarji. Sploh, če je v igri še malo alkohola. Jaz jih prav občudujem, da ostanejo tako stoični. Mene bi najbrž odpustili že prvi dan. Pa ne v govorim o nekih beznicah, kjer bi človek še nekako pričakoval tak odnos. Več, kot imajo ljudje pod palcem, hujši so.



Gigi_84

Sporočilo je spremenil(a) Gigi_84 dne 02. 2014 21:48

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

3. apr 2014 3:32

preprost je napisal/a:

...Govora je bilo tudi o tem, kaj je okusno. A kadit je neokusno, brat modne revije, ker pač ni, dela pa zelo razvija okuse al kako? Vsekakor na nek način oboje ni dobro preveč. Pa še je tega početja, ki ni okusno, niti pod razno ne spada v delovno okolje. Tožarjenje,podtikanje,zasmehovanje pa te sorte hobijev, ki jih nekateri vzganjajo. Vse to je po moje veliko bolj degutantno od kajenja, ker smo že pri kajenju na delovnem mestu.

Kar se pa tiče delodajalcev, je pa zame zelo neokusno, da recimo mnogo njih ne plačuje prispevkov, plač in podobnega. Pa, če zaposleni kadi al pa ne. Meni osebno bi se bolj gnusilo, oz. se mi čedalje bolj, vstopit nekam kjer vem,da se to dogaja, kot pa videt trgovko kadit v čik pavzi. Ampak to je pač moje mnenje in moj okus.

 

Lp

 

preprost

Kar se "okusa" tiče, se ti pridružujem.

Ko je že govora o gostinskih delavcih, trgovcih z živili in podobnih profilih, ki kadijo pred/za lokali oz. trgovinami - oni morajo na čik vsekakor med pavzo, torej, ko je čas določen za to oziroma, ko ne strežejo gostov, v tem se verjetno strinjamo.
Kaj pa tisti zaposleni, ki ne hodijo na "čik pavze", pa naletimo vsake toliko na kakšnega oz. kakšno, ki za poštnim ali uradniškim okencem, prodajnim pultom, pa še kje, na delovnem mestu skratka, klepeta po telefonu zasebno, stranke pa čakamo? Ali se morda zaplete v daljši čvek s sodelavcem, pa čakajoči na njune usluge poslušamo vseh sort družinskih zadev, planov za dopuste in nedeljskih jedilnikov - a to je "okusno"? Bolj kot kajenje za skladiščem, manj?

Mojca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti