Mislim, da imajo v nekaterih hipermarketih (ali v Hoferju) "smetano" oz "mleko" za kavo v prahu (coffee creamer mislim da pise na embalaži) - mogoče lahko uporabili tudi to.
Tudi jaz nameravam letos podarjati med drugim mešanico za vročo čokolado (sem že kupila nekaj kompletov skodelic), za moške pa domače medeno žganje (steklenice bom sama malo poslikala).
V preteklih letih pa sem že podarjala teranov liker, piškote, pa slane mandeljne (v čisto rahlo stepen beljak dodamo morsko sol, potem pa to razdelimo na 3 dele - v en del vmešamo čili v prahu in rdečo papriko, v drugi del curry, tretji del pa ostale samo slan; mandeljne potem povaljamo v tem beljaku, zložimo na pekač (na peki papir) in v pečici popečemo (posušimo) - tako piškote kot te mandeljne sem spakirala v posebne celofanske vrečke (prozorne z belim vzorčastim robom), ki sem jih kupila v Avstriji. Kupila sem tudi lepe steklene posodice s pokrovi (za začimbe) in v plasteh naložila noter zelenino sol in posušen peteršilj. Pred nekaj leti sem namešala mešanice začimb (provansalske, italijanske, garam masala), jih dala v male steklene kozarčke, jih pokrila z okroglo krpico s kockastim vzorcem, zvezala z rafijo, na katero sem zavezala še listič z vsebino in kratkim navodilom za uporabo, zraven pa sem dodala lepe lesene kuhalnice, kuhinjske krpe ali košarice.
Ko je bilo pa manj časa (ali preveč obdarovancev), pa so prišli na vrsto tudi veliki krožniki za pizzo, pa pekač za muffine...
Lep pozdrav,
Vesna