član od 200415858 sporočil
Meni je naš novi logo bebast...okostenel, brez svežine oziroma nekega sporočila, ki bi moralo iz logotipa česarkoli že biti takoj prepoznavno...
O naši prepoznavnosti v Evropi, kaj šele v svetu pa.....kdo od nas pa zna točno locirati Lichtenstein na primer? Ali pagremo malo v svet - kje natančno je Katar, pa je bogata država?, da ne govorim o Litvi, Estoniji in še čem...Za Američane pa tako vemo, da niti ne vedo, da pod soncem obstoja še kaj drugega kot New York...saj veste, tam imata dve zvezni državi tekmovanje pa je že world championship...govorim seveda o povprečju, ne izjemah.
O naših sosedih pa - mojo svakinjo je blagajničarka v Kastnerju v Gradcu pred nekaj leti vprašala, če je pri nas še tako zelo hudo zaradi vojne???
Pa še to: kdo od nas se pa spomni filmčka o kateri državi na CNN? Kdo od nas je vztrajal skoraj tri minute, ko so na CNN prikazovali neko državo? In koliko se nas je odločilo, da gremo zaradi tega ogleda tja? Je pa res, da se tako zelo imenitno sliši, da je CNN predvajala film o Sloveniji...Seveda so ga, za tisti denar bi ga še marsikatera druga televizija...
Meni je to vse lari fari. Bolj so mi pomembne druge reči - kot je pisala vendelina, predvsem to, kako živimo, česa se lahko pri nas veselimo in česa nas je lahko sram...
In izkušnje s potovanj po svetu: še do lani so redki po svetu slišali za Slovenijo; ko sem opisovala, da smo država med Italijo, Avstrijo in MAdžarsjko, so nekateri zmajevali z glavo, češ približno vemo, kje je to, če pa sem omenila "part of ex Jugoslavija," no potem pa s prepoznavanjem ni bilo težav...Le nekaj mlajših ljudi je vedelo, kje točno smo, in to tisti, ki so že bili pri nas ali pa v kateri od sosednjih držav...V Evropi je sice rveliko bolje kot v Latinski ali Severni Ameriki ter Aziji, to drži, naletiš na ljudi, ki celo vedo, kdo je bil Kučan in kaj je zdaj Drnovšek.
Resnici naljubo: kdo od nas pa iz prve izstreli,kdo je nemški predsednik ali francoski premier?
Mamamia
mamamia