... in potem ljudje pravijo, da je kemija v šoli 'brez veze' :)
Seveda je glicerin enako kot glicerol, s tem, da je glicerin staro ime.
Atina... in potem ljudje pravijo, da je kemija v šoli 'brez veze' :)
Seveda je glicerin enako kot glicerol, s tem, da je glicerin staro ime.
Atinaodgovor vanilii:
tičino masa se na smetani stopi, zato moraš tortico obmazati z masleno kremo ali pa jo obliti s čokolado. Vse o delu s tičino...pa si prebereš v tejle temi.
Iz izkušenj povem, da se na živalski smetani prav hitro topi, pravzaprav pred očmi :)
Rastlinske smetane ne uporabljam, ker je pri nas noben ne mara preveč, po izročilu Katarine K, ki tudi veliko peče, pa se na smetani Hulala z dodatkom sladkorja v prahu ne topi. Torej, če imate radi rastlinsko smetano, potem zadeva očitno ni problematična.
Me je pa zanimalo, če se topi na teh Galettah...
Tudi sama menim tako kot Katarina K. Poleg tega namažem torto z masleno kremo en dan pred krašenjem, ali vsaj nekaj ur prej (takrat pač, ko polnim torto...), da se maslo v hladilniku dodobra strdi, saj mora tičina drseti po zgornjem biskvitu, ko jo daš čez torto. Potem samo maso tudi lažje premikaš levo-desno po površini, da najdeš pravi položaj oz. razmerje med površino in robovi, vsaj mene so tako naučili in mi tudi najbolj ustreza.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Špageti karbonara

Bananin puding z vanilijevimi rogljički