Mesni in sirov fondue

Gajuska  

član od: 5.11.2004

sporočila: 81

tema odprta - 19. sep 2006 19:17 | ogledi: 5.181 | odgovori: 2

Poleg sirovega, sem dobila še mesni fondue. Oboje bi rada nekako skombinirala in pripravila hkrati. Rada bi perdvsem preproste in ne preveč eksotične variante. Sem tudi že brskala in našla nekaj idej, vendar bom vesela še kakšne. Hvala!

Gajuska

anja  

član od: 2.9.2001

sporočila: 1431

19. sep 2006 22:25

Ja za v sirov fundi boš pač uporabila kupljeno ali doma pripravljeno (to je boljša varianta) mešanico sirov, v katero boste pomakali kocke kruha (več različnih vrst kruha-svežega ali popečenega). Za mesnega pa boste v olje namakali koščke mesa (hrenovke, jetra, puran, svinjina, piščanec) Zraven ponudim omake, ki jih pripravim sama (tatarska, smetanov hren, tatziki, pikantna karijeva omaka,...) če pa nimaš časa ali volje pa enostavno samo majoneza, kečap, ajvar, namaz s papriko, zenf, hren,... pa narezana sveža zelenjava (paradižnik, paprika, kumarice, čebula) in vloženo(čebulica, olive, gobice,...) pač po okusu, važno da imaš dovolj kruha. Jejte počasi, se pogovarjajte, uživajte in zraven popijte kakšno dobro buteljko vina ali pa domač sok za tiste ki vina ne smejo. Dober tek! ANJA

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti