Aparat za peko kruha

Galja, kako narediš pizzo? Nisem je še pekla, pa jo imata tamali full radi in bi rada naredila tako fino domačo. Pa še kruhomat bi rada izkoristila... A mi zaupaš prosim recept (natančna navodila glede testa, prosim!!) Lep preostanek dneva vam želim, Jasna jasna
Jasna 1, poglej zasebno sporočilo! Galja
Oprosti Galja, ampak a se ti ne zdi, da bi tudi ostali bili radi deležni tegale recepta, ali je to tako skrivnosten recept, da ga ostali ne smemo videti?! Mislim da je namen foruma ravno to, da se tudi ostali naučimo kaj koristnega! Tudi mene zanima ta recept, najbrž tudi koga drugega. Pa brez zamere! LP Uly
Uly, o testu za pizzo smo že pisali 1oo krat, če ne več, ne bi se rada ponavljala, če pa želiš, ga lahko komot napišem, Jasni sem res na dolgo in široko napisala cel potek, da ji res 100% uspe. Galja
Ja, bi prosila, če še meni napišeš. Šele prejšnji teden sem kupila kruhomat in pred tem nisem bila tako pozorna na take teme. Seveda me pa sedaj blazno zanimajo. Res pa je, da nisem šla brat vseh teh 109 strani Nisem pa hotela biti nesramna. Uly
Galja! Uspeh na polni črti!!! Ne veš, kako sem vesela, da si mi tako natančno napisala. Ne vem, če obstaja kaka fora, da sporočilo iz zasebnega preneseš na forum, jaz tega ne znam. Vidiš, da bi tudi druge punce rade vedele... Še enkrat hvala!! jasna
Jasna, enostavno ga označiš, klikneš desno tipko, izbereš Copy. Nato greš na mesto kamor želiš kopirat, spet klikneš desno tipko in klikneš Paste. To je vsa znanost. Včasih imaš napisano Kopiraj in Prilepi. Postopek seveda enak. lp Julija
Ni mi ratalo, sem poslala nazaj Galji. Galja, sorry. Problem je v tem, da ne morem označit. jasna
galja je napisal/a: galja, 21.3.2006 21:26:06 si mi poslal(a) sporočilo: ------------------------------- Malo sem pozna, sem komaj odpravila vse obiske! Testo za dva pleha od pečice (ta črna) 350 ml tople vode 3 žlice olja (lahko je tudi olivno) 600 g bele, gladke moke žlička soli (v en kot kruhomata) žlička sladkorja (v drugi kot kruhomata) 1 kocko kvasa nadrobiš na sladkor V kruhomat nalagaj v tem vrstnem redu, kot sem ti zgoraj napisala. Vklopi gumb samo za gnetenje testa, pri mojem Clatronicu je to št. 8, pri tvojem ne vem, katera št. je, pri mojem piše Teig. Vklopiš in pustiš, da 10 min gnete, medtem poglej, če se je naredila lepa kepa, mora se odlepiti od posode, če se mogoče še malo prijemlje posode, narahlo posuj z moko, ne izklapljaj kruhomata. Po 10 min vzami testo ven, ga daj na pomokano krpo in pusti cca. 30 min vzhajat. Potem ga razdeli na (jaz ga na dva dela, ker delam dve res veliki pizzi), ti pa ga lahko razdeliš tudi na 4 dele in narediš 4 manjše pice. Vsak del malo razvaljam, potem premažem z oljem, še z rokami raztegnem testo, pač toliko, kakšno debelino pizze želimo, potem premažem testo s paradižnikovo omako, potrosim z origanom, nadevam s šunko in naribanim sirom, lahko dodaš tudi gobice ali pa razno zelenjavo, olive.... skratka obloži z vsem, kar imate radi. Pečem pa na 250 cca. 10 min. Če te še kaj zanima, se lahko obrneš name na zasebno pošto. Obilo zabave pri peki in dober tek! Galja ------------------------------- jasna jasna
No, pa je ratalo. jasna

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti