Svaljki v curry omaki z ohrovtom
Tudi jaz sem kuhala marmelado iz rdečega ribeza, na 1 kg sem dodala 55 dag sladkorja, vrelo mi je ca 15 min. Marmelada je popolnoma tekoca! Kaj sem naredila narobe oz. kako naj zadevo popravim?
kunci
Pusti, s časom bo postala še preveč trda, ribez ima veliko pektina in po mojih izkušnjah še ribezov sok v steklenicah rad želira do gostote, da se ga ne da iz steklenicew dobiti drugače kot tako, da steklenice segrevamo, da se sok utekočini. No, pojutrišnjem marmelada pše ne bo trda. Vsekakor pa si najbrž premalo vode izparila.
Na tvojem mestu ne bi nič popravljala, marmelada je zanesljivo dobra. Si kuhala cele jagode ali si jih prej spasirala? V prvem primeru bo želira nje še boljše, ker imajo semena kar precej pektina.
Hm, jaz sem napravila isto napako. Na 1.8 kg sadja sem dodala kg sladkorja, uporabila sem pol rdečega ribeza (celega, nič pasiran) ter polovico zmrznjenih malin ter 2 Gelfixa. Marmelada je nebeško dobra, le da je tekoča. Kuhala sem po navodilu, torej še tri minute po vretju in bilo je kar nekaj tekočine, a ker je na vrečki pisalo, da lahko želiramo s tem tudi samo sadni sok, ker sem imela ribez, ki že sam ima veliko pektina, sem bila prepričana, da bo dovolj.
Po rezlutatu sem najprej verjela,da sem dala premalo sladkorja, mi je kar odleglo, ko vas berem, da sem premalo prekuhala, da je bilo verjetno preveč tekočine. Sedaj tri dni stoji in je še vedno isto tekoče. Mislim, da bom res vse skupaj stresla nazaj v lonec in dobro pokuhala ter še dodala nekaj Gelfixa. Mi priporočate kaj drugega za pripravo marmelad?
Hvala!
terakotaNe boj je, saj se bo strdila, pektin iz ribeza bo deloval s časom. Jaz bi jo pustila pri miru vsaj 14 dno. Saj, če ne bo želirala, jo lahko takrat še enkrat prekuhaš, a ne?
Uh, odlično! Z veseljem pustim ribezu, da sčasoma opravi svoje! Seveda drži! Dodatno delo z vnovičnim vkuhavanjem si še vedno lahko naložim kasneje ![]()
Lepa hvala!
terakotaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Svaljki v curry omaki z ohrovtom

Ržen sendvič s kajžarsko klobaso