Suzanine palačinke
No, pri nas jih z veseljem kljuvajo kosi, sploh pozimi......................ampak to ni odgovor, se mi zdi.
V pregovoru, kar pripomore k bolj bogatemu besednemu zakladu obeh, tistega, ki pregovor pove in poslušalca.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
O etimologiji radla nimam pjma, sem pobrala vse skupaj v nedeljski prilogi ob delavnikih sicer zelo delovnega, v nedeljo pa nedelovnega časpoisa. Pa sploh ne v zadnji.
rimljanka
[citat=--japaja--]Za kaj lahko uporabljamo gnijoča jabolka in k čemu pripomorejo?japaja[/citat
1/. Lahko jih uporabimo za pripravo šnopsa
2/. Ta pripomore k dobremu razpoloženju
3/. Ne vem zakaj, ampak slutim, da niti to ni pričakovani odgovor
nolaA morajo biti zato gnijoča??????? Kolikor jaz vem, tudi zrela jabolka izločajo etilen, ki pospeši zorenje drugih vrtnin, npr. krompirja (ki potem dobi cime in ni več dober - moja stara mama je strogo ločevala krompir in japke pri ozimnici), menda pa korenje, ki je skupaj z jabolki, tudi zaradi etilena dobi grenak okus. Ne vem, nisem sprobala.
Če je tole, kar sem zgoraj napisala, ok, pol je tisto "gnila jabolka" zavajanje, hehehe. Aja, če imate zelene banane, jih dajte v vrečko z zrelimi jabolki in tudi banane bodo hitro rumene.
lp
cervusJa je že odgovorila elaphus, za zorenje seveda.
Dejte punce, hitro!
nola
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Venturini |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Suzanine palačinke

Ajdove palačinke s slivami in sladoledom