Rahlo dvomim, da je Andersen že poznal pistacijo. Pistacija ni. Iščemo jed.
LP
cervusRahlo dvomim, da je Andersen že poznal pistacijo. Pistacija ni. Iščemo jed.
LP
cervus
BOB
Tittica, že Kristalka je nekako pred štirimi dnevi ugotavljala, da bi to lahko bil bob, celo luštkano sličico je zraven prilepila (kar poglej, post je še vedno tu), pa smo družno ugotovili, da ni bob, da sploh stročnica ni. In bodi vesela, hehe, da nisem tvoja tršica, ker bi ti glavo odčehnila, ker tako površno bereš (svojim učencem jo vedno - pa se jim nič ne pozna, ker jo samo takim, ki že tako ali tako hodijo okoli brez nje). Brez zamere - malo se hecam.
Lp
P.s. Ta jed se lahko pripravi tudi z mlekom, pri branjevcu je bil pa noter kos masla.
cervusOvseni kosmiči.
F r i n aNiso ovseni kosmiči - ali so jih že poznali tam okoli leta 1830 in verjetno še nekaj? Je pa tole že malo bližje kot stročnice, hehehe. Dajte, prosim, preberite še malo moje namige - en kar konkretno pokaže, katera jed je to. (al pa v prvo knjižnico in knjigo izposodit
)
LP
cervusne, ni prosena kaša, čeprav zgleda zelo podobno - preberite moj prvi namig, prosim!
lp
p.s. pri Andersenu je bila ta jed verjetno v gostejši različici, kot smo jo mi vajeni - vsaj slika je taka.
cervusNaslov pravljice je Škrat in trgovec, jed je pa močnik.
Da ne boš rekla, da se nočem igrat![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

| Kaj jutri za kosilo? | rimljanka |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Špageti s kozicami in omako Basilico

Enostavna zelena juha