A je to za čreva prat?
Ognjič
A je to za čreva prat?
OgnjičNe..ni za čreva prat...spada pa med koline...
VrtejbenkaA dela kakšne klobase s tem? Pasja radost, žar klobasice?
Kjer je volja, tam je pot. TrixiA je povezano s kravavicami?
Malo hecen bo moj odgovor ampak na pamet mi pade edino, da tole čudo morda meša kri v času kolin, da se ne strdi ![]()
tlacenka??
Bravo Rebecca
..to je kalup za kuhanje tlačenke,oziroma mi kuhamo glavino.Mesar odbere meso na glavi,jezik,malo kože ( mi uhljev ne uporabimo,enkrat so jih)..začini se klasično sol,poper,česen v vinu.V ta kalup gre 2 kg mase.Prvo se v kalup položi posebno plastiko,dobro se ga zapolni z mesom in privije pokrov na vzmeti.Vzmeti so pa zato,ker med kuho se maščoba izteka..Od te teže 2 kg mase nam na koncu ostane nekje 1,4 kg tlačenke.Vzmeti (ki so kar močne) pa med kuho stiskajo maso dol,da je lepo tlačenka kompaktna.
Rebecca..vrsta je na tebi..Rimljanka še kuha...![]()
sem vedela da ne bi smela odgovarjat, ker nimam pametnega vprasanja. Ok nekaj cisto na izi, da bo slo hitro naprej - s katero kulinaricno zadevo smo se leta 2000 vpisali med Guinnessove rekorde?
Gibanica
Ne. Ni sladko.
Hm, je nekja, kar je italijanskega izvora, v bistvu?
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

French toast s sadjem

Kakijeva nevesta