Se gremo igrat?

A povem vse tri?????

bela gorčica, Sinapis alba,

črna ogrščica, Brassica nigra 

ruska gorčica (tudi siva gorčica), Brassica juncea

No ja, morda pa ni prav, ta tretja je lahko še kaj drugega, he he.

rimljanka
gorjušica katti
Obstaja pa se cetrta vrsta: Brassica sirvensi iz katere se pa mogoce gorcica ne dela. Jerneja USA
Sinonim za

ruska gorčica (tudi siva gorčica), Brassica juncea je še rjava gorjušica = rjava gorčica.

Sopomenka za gorjušica je gorčica.

http://www.bf.uni-lj.si/poljedelstvo/Vaje.html malo več o njih rimljanka Sporočilo je spremenil(a) rimljanka dne 20. feb 2007 21:23:19
Hvala, rimljanka, si me rešila pred preverjanjem. Sem ravno mislila it iskat, če je siva gorčica isto kot rjava gorčica, ki jo navaja moj vir. Seveda je odgovor pravilen. Zdaj se pa matraj naprej
Blanchy
....kako že gre tisti pregovor.......potrpljenje je božja mast, samo............mal bo treba pač se mazat, drage moji (gospodje nas itak ignorirajo tule kajne??? Oni menda niso za igrice, so bolj resni.
rimljanka
potrpljnje je božja mast, samo tisti ki se z njo maže, je pa siromak. Lep pozdrav Ančka Bančka Ančka Bančka

Seveda, takrat, ko jaz nimam časa, da bi gor visela, pa Blanchy na svitlo vrže vprašanje!

Sicer pa odgovora tako ali tako ne bi vedela, hehe.

LP

cervus
Nič se sekirat, elaphus - saj bo rimljanka sigurno zastavila zanimivo vprašanje. Ima s tem več izkušenj ...

Blanchy
Rimljanka nam bi že napisala vprašanje, pa razmišlja kako nam bi ga zabelila Matjaž

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti