član od 200415858 sporočil
Jaz bi gospodu Maršiču rekla, da bi se z njim strinjala, če bi s pitjem kave kdo res tako zelo pretiraval. A če meni zdravnik reče, da lahko, kljub strogi dieti, na dan spijem dve skodelici, potem mu verjamem, sploh ker je to njegovo mnenje podkrepljeno z izkušnjami. Z zdravjem ni nič narobe, vsi izvidi so, kot morajo biti. Na koncu koncev je ne spijem dva litra na dan, da bi prišli na plano vsi slabi učinki.
Kavo vedno pijem brez mleka, od nekdaj. Sicer mleka sploh ne maram in ga nikdar nisem pila, razen v zgodnjih otroških letih, pač nadoknadim z mlečnimi izdelki. Sem tudi slišala, da je kava z mlekom bolj škodljiva, kot če jo pijemo brez, nimam pa niti najmanj pojma, zakaj tako.
In kava s sladkorjem je ena edina reč, ki se je ob svoji dieti nisem odrekla. Sem znižala sladkor sicer na polovico, ampak brez sladkorja je ne spravim po grlu navzdol, s kakšnim umetnim sladilom pa je še huje. Tisti dve žlički instant kave na dan, ali pa dva zeloooooo podaljšana espressa mi pa tudi ne bosta škodila.
Glede odvisnosti - brez problema vzdržim brez kave, včasih mine tudi več dni zapored, da se na njo niti ne spomnim. Je pa res, da jo zjutraj, s prijateljico, z veseljem spijem - vsak dan, ob istem času, na istem mestu, tik pred službo...Take male, sladke odvisnosti pa ja ne škodijo?
Aja, še to. Sem kupila nedavno sveže stroke kardamoma. Ko delam turško kavo, dam v vodo, še preden zavre, po dve zrni na skodelico. Preden kavo postrežem, jo še malo potresem z ingverjem. Aroma, da te kap...Morda bo še komu všeč.
Pozdrav, Mamamia
mamamia