član od 20063112 sporočil
Lipa in Darka, oprostita za zamudo.
Seveda lahko v tej posodi uporabljata kovinski pribor, posoda ima litoželezno jedro in plašč iz zelo trdega keramičnega emajla. Kako točno jo izdelujejo mi ni znano, se mi zdi, da je precej o tem na njihovi strani.
Po mojih izkušnjah je to posodo skoraj nemogoče uničiti. Da mi je dostikrat padla na (tudi kamnita) tla, sem že povedala. Posodi ni nič škodilo, odsvetujem pa premetavanje posode po keramiki, ker se le-ta okruši.
Enkrat sem že mislila, da je moja priljubljena kastrola vzela slovo, ker je vanjo en tepec stresel bolnjez iz zamrzovalnika, privil plin na polno in odšel po svojih opravkih.
Požar, gasilci, pol kuhinje uničene. Le Creusetova je imela vsaj 1 cm popolnoma črne obloge, trde vsaj tako kot originalni emajl. Sama ne vem, zakaj sem nalila vanjo vodo in potem postopoma z različnimi orodji, v glavnem z dletom in "špahtljem" v nekaj dneh ostranila žlindro. Potem sem jo še malo poškropila s čistilom za čiščenje pečic, pa je bila spet kot nova.
To so seveda samo moje izkušnje, mogoče sem imela pač srečo.
Mislim, da je dobro, da sta pozorni pri nakupu - Strelka je žal dobila že malo poškodovano posodo - obdrgnjen emajl in mehurčki v njem.
Najbrž so to proizvodne napake (mehurčki) in poškodbe ob hudih obremenitvah. Zelo verjetno nič ne škodijo, vendar bi bila sama zelo previdna. Prav gotovo ni prav, da prodajajo poškodovano posodo po polni ceni.
Če bi jo ponudili bistveno ceneje, bi pa tvegala, saj je, četudi poškodovana, uporabna tudi za kaj drugega, magari za obdržat hladne ali pa tople jedi ali pa, obložena s peki papirjem za peko rib in še česa.
Sončen dan, ja. Saj je bil, ampak potem smo imeli pa točo.
nola
Sporočilo je spremenil(a) nola dne 01. jun 2006 21:34:16