Mandljevi piškoti
Tudi jaz mešam vršičke z medom, s tem, da mešam vršičke smreke in jelke ter dodam narezane liste ozkolistnega trpotca ... super zadeva za kašelj![]()
Ali je katera poskusila kakšno varianto s timijanom? Glede na to, da ima tudi timijan zelo blagodejen učinek na kašelj- ali bi bilo dovolj narediti sirup tako, kot s smreko, ali ga je obvezno kuhati v čaju?
Pa še o trpotcu: ali je lahko tudi srednje- in okroglolistni? (sem ravno zdaj videla, da so vsaj 3 sorte)
čoko
čoko, mislim, da mora biti ravno ozkolistni (tako mi je bilo rečeno, kasneje se nisem spuščala v podrobnosti) ... v linku pripenjam še sličico:
http://foto.biologija.org/4images/data/media/68/Plantag
katjushka
Vse sem prebrala, pa nevem če prav razumem. Vršičke s sladkorjem se da na sonce, vršičke z medom pa v senco in potem čakaš, da se stopi, vmes premešaš, potem pa precediš v stekleničke in v hladilnik.Lahko dodaš tropotec ali žajbel (to se da v kozarce), lahko pa dodaš limonim sok. Ta se pa doda, ko sirup precediš. Naj me kdo popravi, če nimam prav.
ne vem kaj sem naredila narobe ,že veliko let delam ta sirup ,a se mi še ni nikoli naredilo ,da se mi je vse skupaj naredilo v en sam žele ,To sem že opazovala že od začetka čez celo poletje ,a kaj naj naredim sedaj ko bi ga mogla precedit. Če ima katera podobne izkušnje prosim,da sporoči Lep pozdrav
brinagolobKakšen je pa okus?Če je ok nareži v kocke.Boš otrokom rekla, da so bomboni
.
Mislim pa, da ti je masa fermentirala.Rešiš lahko z dodajanjem žganja in narediš liker.Najbolj je pomemben okus.Če je slab, reši kompostnjak...
jovitaja lepo si napisala,ampak če bom dodala žganje ne morajo pit otroci proti kašlju,ampak za tvoje mnenje vseeno hvala LP
brinagolobbrina, saj "taveliki " otroci tudi kašljajo...![]()
Brinagolob, narahlo segrej, da bo le mlačen, ta žele, pa se bo stopil, dodaj mu vnaprej prekuhano vodo, ki jo po sladkaš (recimo 1dlk sladkorja na 2 dl vode in ohladiš do mlačenga), najbrž bo zadoščalo 1 do 2 dl na liter tvojega želeja in dobro premešaj. Ne bi se smelo spet strditi, otroci pa bodo vseeno imeli sirup za lajšanje težav.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Mandljevi piškoti

Kremšnite, kremne rezine - kot z Bleda