Spoštovana Marta
Popravljanje receptov še ni narejeno, tehnično pa je za nove recepte (tiste, ki ste jih poslali pod "prijavo") možno narediti.
Gre za drug problem: Recepte Marinka malo pregleda in tudi kontaktira avtorja, če ji je kaj "sumljivo", denimo da manjka kakšna sestavina. Dovoliti popravljanje receptov torej pomeni, da boste direktno popravili, kar bo šlo neposredno v bazo. Nekateri pišejo vse z velikimi črkami (ne mislim vas osebno), nekateri ne uporabljajo šumnikov ali pa se ti ne prikažejo. Zato recepte "popravljamo", da imajo pravi izgled. Dovoliti popravljanje pomeni, da bodo v receptu samem zopet izginjali šumniki itd.
Razmislimo skupaj, tehnično je to rešljivo, je smiselno?
Vsi recepti pomeni to, kar piše: "Vsi recepti". Če ne želite vseh, potem lahko levo na solnicah izberete solnico "recepti" in v enem koraku boste prišli do iskalca, torej tako kot prej. Na portalu pod zadnjih pet receptov je le hitri link, da ljudje lahko pregledajo tiste, ki so zamudili (če jih je več kot pet). Pravilen naslov za rubriko recepti pa je še vedno solnica z recepti.
Če pri fodumu označite, da želite biti obveščeni in niste, gotovo ne delate nič narobe, ampak gre za hrošča. Ker imam zdaj na "grbi" mnogo bolj pommebne stvari, mi ne zamerite, če se tega ne bom lotil takoj. Hud problem je sedaj, ker obiskovalci na netscapu 4 ne vidijo več receptov in ima prioriteto pri odkrivanju napake.
Kar zadeva smeškote, je pojasnil že Bojan. Tukaj na mnenjih niso smeškoti mišljeni tako, da jih vstavljate v besedilo, ampak kot generalni smeško, ki označuje vaše razpoložene. Namen je, da se hitro vidi, ali prevladujejo pozitivna ali negativna mnenja na določen recept. Po domače: al" je ljudekom všeč al" ne.
Helena: Pod recept lahko zapišete karkoli, kar se nanaša na recept. Bojan sicer pravi, da bi se objavljala samo mnenja, jaz pa menim, da spada sem tudi pomanjkljivosti iz recepta, vprašanja oz. prošnje avtorju za dodatna pojasnila ipd. Držimo se pravila, da se pišejo komentarji O TEM RECEPTU. Vse, kar zadeva ta recept. Ok?
Lep pozdrav, gre na lov za hrošči!
Jernej Pečjak
Urednik kulinarične Slovenije