Skutna pita
se strinjam S SYD..testo za rolce se ne miksa,,ampak samo zmeša da je gladko,,najboljse je,da masa počiva en dan v hladilniku,drug dan dodam čajno žličko mehke moke,,,namažemo na gumijasto podlogo za pečenje,še vroće režemo in zvijamo na lesene tulce ali modelčke za šamrole,,če se testo ohladi in strdi,ga preprosto damo za nekaj casa nazaj v pećico in se spet zmehča,,,je pa res vroče..
lp
sweety
aja,,jaz delam z belim sladkorjem,,slikca je med v mojem albumu,,pod čokoladne rolce
sweetyTele po Sydinem receptu so prave! Samo zmešaš skupaj beljake, sladkor in orehe, tanko namažeš na papir in spečeš, razrežeš in zviješ (jaz sem zvijala kar okrog tulcev za šaumrolce). Za zvijanje je pa finta: Zmeriš peki papir (mora it okrog modelčka oz 1 cm večji), narišeš kvadrat (na pladenj pridejo dve ali tri take vrste). Namažeš testo v okviru načrta in spečeš. Ko je pečeno, hitro narežeš na dolžino modela, daš modelčke za rolce v sredino in zviješ s papirjem vred. Pol pa samo papirčke odstraniš. Ne znam povedat, upam, da je kdo razumel.
lesnikKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Skutna pita

Sladki greh