Sanjab, izberi čimveč takih jedi, ki jih lahko že poprej pripraviš, če ne do konca, pa vsaj na tričetrt.
Da ne boš že med pripravo predjedi izgledala prepotena kakor Jaimie Oliver, kadar se loti sekljanja petešilja, med predjedjo nervozno mencala na stolu v skrbi za glavno jed in se po sladici vsa izčrpana sesedla na kavč.
Vidim, da sta oba predloga do sedaj oblikovana v tem smislu, zato sklepam, da smo se že vse " zrele" kuharice vsaj enkrat v kuharski karieri tako rekoč zakuhale.
Predlagam novo temo o tem, da se malo nasmejemo.
No, bom še jaz predlagala jedilnik.
hladna predjed: goveji carpaccio (ga pripraviš dan prej)
topla predjed: rižota s šparglji, po možnosti divjimi, je prav dobro začela sezona (rižoti moraš stati za vratom, tu ni pomoči - vendar tako dokažeš, da si kompetentna kuharica in ovržeš vsak sum, da je avtor čudovite hrane nekdo drug)
glavna jed: piščanec s pehtranom, konjakom in česnom v pečici (se samostojno peče v pečici)
priloga: pečen krompir (idem)
sladica: baza je tako zvrhana odličnih sladic, da bo odločitev eden večjih problemov. Predlagam Schillerjevo torto, ki je sanjska (jo narediš dan prej)
after: suhe slive, ovite s slanino, zapečene v pečici (se samostojno pečejo v pečici)
chill out: jagode oblite s čokolado (jih pripraviš dan prej, če si dobre volje in stanuješ blizu Ljubljane, jih mimogrede naredi še kakšnih 120 za tistega strica, ki se tako pohvale vredno grebe za svojo ženo

Sem tole še enkrat prebrala, pa mi manjka solata. Zakaj pa ne regratova, s toplim krompirjem in panceto, mogoče namesto rižota, da ne bo vsega preveč.

Če rabiš kakšen recept ali nasvet, javi, ti pošljem po ZP
nola

Sporočilo je spremenil(a) nola dne 07. apr 2006 19:59:33