Jugoslovenka
| smrketa je napisal/a: | ||
|
Tudi jaz imam precej hude težave z lasiščem. In hudo jezo na dermatologinjo, ki se je stvari napačno lotila, ker me sploh ni dobro pogledala. Najprej mi je odsvetovala vso kemijo na lase.
Obstaja tudi endokrinologinja, ki je prav tako svoje delo opravila šlampasto, tudi ona me je površno pogledala. Laboratorijski izvid je bil po moje narejen skrbno, izključila je možno diagnozo, ker ni vseh simptomov. Po naključju sem prebrala članek o em obolenju, ker sem imela tudi težave s hipoglikemijo, in v tem poljudnem članku piše, da ne nastopajo vedno vsi simptomi.
Dve leti kasneje me je moj osebni zdravnik popolnoma po nepotrebnem nafilal z Osepenom 1500. Sama sem šla še h ginekologinji, ki pa je potrdila izključeno diagnozo, ker sem jo že pred pregledom vprašala. Med simptomi so tudi težave s kožo in lasiščem.
( Zdravniki hočejo, da jim pomagaš, sami se malo trudijo, potem pa so užaljeni,ker so pacienti preveč " pametni":)
Dobila sem zdravila, za katera sem bila prepričana, da bodo pozdravila tudi moje lasišče. Žal ni bilo tako.
Sem pa po naključju s tem problemom povezala moje težave s črevesjem, ki jih imam od tistega nepotrebnega antibiotočnega šoka pred petimi leti in lasišče. V času, ko sem izvajala masažo črevesja, po članku v Naši ženi in vaje za vrelec mladosti, kratek čas pila čaj iz hrastovega lubja, so moje težave čudežno izginile. In se vrnile, ker nimam nobene vztrajnosti.
Ne vem, koliko imam prav, ampak prepričana sem, da je črevesje bistveno bolj pomembno kot mislimo. Črevesje je odgovorno za transport hranilnih snovi v telo, tudi za lase in nohte in zapacano in bolano pomeni nezmožnost izkoriščanja hrane.
F r i n a
Močno izpadanje las lahko povzroči tudi zmanjšano delovanje ščitnice, tako da je priporočljivo narediti teste krvi glede ščitničnih hormonov.
Predvidevam, da bodo tudi tebi (kot vsem, nekoč tudi meni) povedali nekaj v smislu zapacanosti in zaradi tega lasje ne morejo poganjat in ... Ker nisem strokovnjak, pač ne morem reči, da je to en bla bla bla in dodaten cekinček v mošnjiček proizvajalca raznih maž, ki to zapacanost "kao" odpravijo. Jaz in še 4 znanke nismo imele nobenih dodatnih težav zaradi prebujnega naglavnega okrasja po takšni seansi (nekajkratni). So se pa meni lasje še bolj mastili in imela sem občutek, da mi bodo vsi odpadli.
In sem po dolgih letih srečala bivšo sodelavko, nekoč je imela izredno redke lase, ob tem srečanju pa lepo in kar bujno paž pričesko. Pa sem jo kar direkt vprašala, če je kaj bolna, saj sem bila prepričana, da ima lasuljo. Povedala mi je, da ji je neka gospa, ki se v njihovi vasi ljubiteljsko ukvarja z zeliščarstvom, rekla, naj si lasišče 2x mesečno natre s ricinovim oljem, zavije glavo v nekaj bombažnega in to pusti nekaj ur, še najbolje pa čez noč, potem pa normalno spere z vodo in šamponom. Seveda sem sprobala in tudi kar težko verjela, da so bili zjutraj lasje skoraj suhi (pa sem lasišče res izdatno zvečer natrla). Če ta maža pomaga sicer ne morem trditi, vendar pa imam jaz sedaj res opazno več las, kot pred 3 leti (kar lahko potrdijo vsi, ki me dalj časa poznajo). Je pa najbrž zdaj tak čas, ko vsem lasje malo bolj izpadajo.
Ognjič
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Jugoslovenka

Polžki s krompirjem, ohrovtom in sirom