Izpadanje las

No moji izvidi pa so bp. Zdravnica mi je rekla da sem čisto zdrava,da pa sem že malo starejša(37)in je to normalni pojav,kajti ona je že imela nekaj pacientk,ki nosijo lasuljo...kar prilepila sem se na stol.Tista moja namera, da prosim napotnico za dermatologa pa mi še na pamet ni prišla... Tako zdaj pa se moram znajti sama.. petardica
Meni tudi zelo izpadajo lasje. Imam dolge (čez ramena) lase, perem si jih 2 - 3x tedensko, saj se mi zelo mastijo. Uporabljam pa samo šampon, na konice pa dam silikon, ker mi pomaga pri razceplenosti. Sušim pa jih s fenom. Ko sem bila v najstniških letih (tam nekje od 13 let naprej), sem imela dvojno količino las. nato sem se začela barvat 1x mesečno, včasih celo 2x na mesec. Katastrofa, na glavi sem imela za polovico manj las. Sedaj se 3 leta in pol ne barvam več in so se lasje nekako popravili. Frizerka pa pravi, da imam zelooo veliko novih še kratkih las ker se lasišče obnavlja.J eseni in spomladi pa pravi da lasje bolj izpadajo, tako da za enkrat še ni take "panike". Lp mina20
js sm zdej začela tale fitoval uporabljat. šampon ter losjon. bomo vidli kako bo bannanna
Jaz sem sedaj po fitovalu dobila prhljaj. petardica
Košuta, sama sem imela podobno situacijo. Štela sem lase zjutraj v umivalniku, po vsakem pranju itd. Meni je pomagal Fitoval šampon, najbolj pa to, ne boš verjela, da sem se nehala sekirat zaradi tega. Sicer je težko, ampak gre. Stres dokazano zelo pripomore k izpadanju las in kaj je drugega kot vsakodnevni stres, ko vsak dan preštevaš lase??? Kar umiri se, odmisli to, pa bo! Seveda, prej pa le preverit delovanje ščitnice, ta jo lahko tudi zagode pri takih stvareh. ela
vau, Vendelina, res si carica. tulka
Košuta, lasje ti bodo nehali izpadati s faznim zamikom od časovna točka T. Časovna točka T je trenutek, ko se boš nehala obremenjevati z lasmi na glavi in lasmi na glavniku in v umivalniku. Potem pa potrebuje kemija telesa še nekaj časa, da ukapira, da se je zgodila točka T in to je pa fazni zamik. Za to, da čimprej dosežeš stanje za točko T, ti svetujem nekaj malega zabave in zezancije. Tudi malo pogledaj naše jako smešne diskusije na temo "menstrualna skodelica", kjer smo se, bolj kot na osnovni produkt, fokusirala na zabaven produkt, imenovanj japonske kroglice....in ti povem, če ima punca japonske kroglice, potem je vseeno, koliko las ima...... Plus, po mojih izkušnjah je tudi dobra linžerija ta prava arcnija za vrsto ženskih težavic. Loosin" up, baby. Tulka, thanks. Vendelina jr.
Košuta je napisal/a:
Ela, hvala za vzpodbudne besede. Koliko časa pa je izpadanje las trajalo pri tebi? Tudi leto dni? Košuta
Ja, tudi pri meni je trajalo kakšno leto... Še zdaj pride kdaj obdobje, ko mi lasje bolj izpadajo (sploh, kadar sem pod stresom), vendar se ne sekiram več in potem se, tako kot se je začelo, tudi samo umiri. Želim ti, da se ti stanje normalizira, za ščitnico pa le pojdi na pregled. Za ta pregled itak daš samo kri... ela
Pred leti sem imela isto težavo in spet sem zelo blizu - namreč, izpadanje las - poleg tega, da imam dolge, kar pomeni, da me resnično zagrabi panika, ko pogledam v kad po umivanju las, pa potem, ko si jih sfrotiram z brisačo in potem še pogledam krtačo in potem jih je še malo morje na tleh in.... Ampak pred leti sem problem resnično uredila s šamponom od Pantene, ki je bil točno za to - proti izpadanju las. Po kakšnih treh pranjih mi lasje niso več izpadali. Ampak, tega šampona ne delajo več - sploh me moti, da nek preparat delajo le kakšno leto, potem pa si izmislijo nekaj drugega in si v rit**. Sedaj si jih mažem z olivnim oljem - kakšni dve uri pred pranjem. Kupila pa sem si tudi losion od Fitovala - bomo videli. lp, vanjatajnsek
Vendelina jr, pa sej jest te obožujem! Košuta

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti