član od 200415858 sporočil
Kar tako je težko reči: bo večerja bolj svečana ali bo vzdušje bolj sproščeno? Bodo prisotni sedeli pri mizi in bo potrebno postreči hrano, ali gre za hladni ozirma toplo-hladni bife? Ni niti nepomembno, koliko ljudi bo in kako zahtevni so?
Lani sem naredila lososov zloženec (recept s sliko je v bazi, pa še danes j ebil recepti, o katerih so mnenja), pa ososove zvitke na solatni posteljici (rezine prekajenega lososa sem premazala z rahlim smetanovim hrenom, zvila in okrasila z malo kaviarja in s polovico olive). Tudi zvitki s pršutom so preprosta, a na oko lepa hladna jed ali predjed (pršut namažem z zeliščno skuto, zvijem in okrasim z rezino sira, na njo položim kolobar kisle kumarice ali pol olive, kar imam pač pri roki), potem v pršut zavojem suho alivo ali suho mareico in segrejem v pečici ter postrežem toplo.
Meni je za silvestovo super ideja tudi fondue, če je družba večja sta lahko mesni in sirov, pa zraven raclette oziroma to, kar se zdaj dobi pri nas pod tem imenom - električna plošča, lahko tudi kombinirana s kamnom, na kateri si vsak sam peče meso, zelenjavo, ribe, krompir, v posebnih žličkah pa se pod ploščo tali sir. To je sploh praktično, kerlahko gostiteljica vse prirpavi vnaprej in kopridejo gostje samo še sede k mizi.
No, to sem navrgla kar tako, kot idejo, mogoče pride komu pav. Jaz bom pa v soboto pripravljala hladno topli bife za 30 ljudi...Še dobro, da še vedno ne smem piti, bi v klub,kakmor gremo, že prijuckala...Mamamia
mamamia