Jaz sem pa danes za družinsko koslilo - mi štirje, pa tast in tašča in moji starši- naredila zvitke iz telečjih zrezkov. Sem jih natrla s sojino omako, potresla kar s pripravljeno mešanico za perutnino,namazala z gorčico, dala gor rezino sira, na to tunino iz konzerve,malo poškropila z oljem, zvila in spekla. Opekla kar tako, v teflonu, in potem zalivala z vodo, ter po malem dušila,ma koncu omako zalla z malo juhe iz telečjih kosti (z dodtakom kure, jasno),premešane z malo gostila za omako, pa je super uspelo. Zraven so jedli (jaz sem sevevda imela svojo dietno reč, meso sem zase iz teflon aumaknila,preden sem naredila omako,

) mlince, ki so ostali od božične večerje, solate pa so bile sveže.
Je pa res, da je iz govejhzrezkov težko narediti sočne zvitke. Pri nas uspe to sami naši gospe, ki namhodi dvakrat na teden kuhat, e pa prej bila kuharica v enem hotelu...Jaz sem z govedino, razen s pljučno pečenko - glede zrezkov skregana sto na uro. Sama neka žagovina...
Vcibej, nič se ne sekiraj, veš koliko je hujših stvari na svetu...Meni se je ob krstu nečakinje potica iz okroglega modela, ko sem jo hotela slovesno povezniti na mizo, samo razpleznila po krožniku, saj spodaj in znotraj sploh ni bila pečena, samo po vrhu je bilo nekaj skorje...Teden dni prej pa je super uspela, zato sem tudi hotela ponovoti vse skupaj, no, pa se je izšlo tao, da je še z žlico nismo mogi jesti. Pa smo se samo nasmejali do onemoglosti. kaj pa drugega
Mamamia
mamamia