V otroštvu smo jedli nekakšne dolge medenjake povezane s papirjem v ducat. Imenovali so se v,,Vinsko pecivo,,.
Ali kdo slučajno ve, ali so bili to navadni medenjaki ali je bilo dodanega slučajno kaj vina?
Če ne, zakaj potem vinsko pecivo.![]()
j04
V otroštvu smo jedli nekakšne dolge medenjake povezane s papirjem v ducat. Imenovali so se v,,Vinsko pecivo,,.
Ali kdo slučajno ve, ali so bili to navadni medenjaki ali je bilo dodanega slučajno kaj vina?
Če ne, zakaj potem vinsko pecivo.![]()
j04
recept?
hvala!
| ORHIDEJA00 je napisal/a: |
recept? hvala! |
?
Upajmo, da se je v teh osmih letih, kar j04 spraševala o receptu, ta tudi našel ...![]()
Hihi, čez sedem let vse prav pride, mogoče pa tudi čez osem. Jaz pa ne bi imela nič proti recptu za vinsko kremo,ki so jo v socializmu prodajale Intesove slaščičarne.... za vinsko pecivo še nisem slišala; edino, česar se spomnim od vinskega, je bila "pijana baba", ki jo je zelo rada pripravljala stara mama (nič posebnega sicer - na rezino biskvita zliješ deci vina; verjetno je bilo še toliko bolj imenitno, ker otroci tega nismo smeli jesti).
Sonja| limnol je napisal/a: |
........za vinsko pecivo še nisem slišala......
|
Vinski keksi se prodajajo v takih čisto navadnih, prozornih polivinilastih vrečkah; so v obliki paličic; piškoti iz istega (mislim vsaj) testa, samo drugačna oblika (okrogel kupček) se prodajajo pod imenom "medenjaki" - oboje je premazano z nekakšnim prosojnim belim sladkornim prelivom in oboje je nebeško dobro!
http://www.klasje.si/wp-content/uploads/Vinsko-pec
lp
P.s. Vidim, da sem precej za časom - zdaj je že vinsko pecivo okroglo ![]()
Jaz te taiste kekse obožujem s črno kavo, če jih slučajno kdo zna narediti doma, se pa toplo priporočam, ker sicer jih vedno iščem po prodajalnah :) LP! ![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Kitajski kruh

Ajdove palačinke s slivami in sladoledom