Kuharice i
http://www.bbc.co.uk/food/recipes/database/traditi
Julia, a imaš ti kak dober predlog???
Loni Makaroni ![]()
Kuharice i
http://www.bbc.co.uk/food/recipes/database/traditi
Julia, a imaš ti kak dober predlog???
Loni Makaroni ![]()
9. nov 2005 9:19
Loni, otrpka peljem v solo in ze pisem.
9. nov 2005 9:57
Jaz sem lani od prijateljev, ki sta živela na Irskem, dobila v dar božični puding iz Tesco-ta. Bil je
9. nov 2005 10:35
Sem jaz tudi poiskala moje žepne irske kuharice, pa ni nič noter. Bom Julio počakala, potem pa po nakupih. Loni Makaroni
9. nov 2005 10:46
No, sem nazaj... Napisala bom recept za zelo preprost in hiter bozicni puding. Teh je pri nas precej razlicnih variant, no posiljam dokaj osnoven recept. Potrebujemo: sesekljane mandeljne, orehe in lesnike (lahko brazilski oreh), vsakega po 50 g 200 rjavega sladkorja 400 drobtin 1 jabolko narezano na majhne kockice 3 jajca 300ml mleka 3 zlice mesanice zacimb (cimet, muskatni orescek, mleti klincki, mlet ingver..) 250 g razlicnih rozin 250g posusenega ribeza (lahko tudi drugo posuseno sadje, narezano na majhne kockice) sok ene pomarance whiskey po okusu (priporocam do 1 dcl) Vse sestavine premesamo, posodo ali model namastimo z maslom, napolnimo z mesanico in prekrijemo z alu folijo. Posodo polozimo v drugo posodo v kateri je voda in kuhamo priblizno 3 ure. Bozicni puding se obicajno pripravlja ze sedaj v novembru ali v zacetku decembra. Ostane zelo dolgo in se lahko je vso leto, vendar mora biti shranjen v dobro zaprti skatli ali posodi. Ja, Mufin, Tescov bozicni puding je kar v redu...obicajno gospodinje kar kupijo ze pripravljeno mesanico zacimb, oresckov in suhega sadja, pripravljeno za bozicni puding, no, ker vem, da se v Sloveniji to ne da, sem poslala celoten recept. Tista mesanica se imenuje mince meat (ceprav ni nobenega mesa). Lp iz Galwaya
9. nov 2005 10:56
Mislim da bom letos poskusila tudi sama. kako vem kdaj je kuhan? Ali ga kuham na štedilniku ali v pečici? Malo bolj podrobno mi napišite prosim.... Hvala, anja ANJA
9. nov 2005 11:06
Anja, kuha se na stedilniku. Tri ure je cas, ki je potreben za kuhanje. Nic ni potrebno preverjati...
9. nov 2005 11:33
V kakšni posodi pa naj bi se kuhalo. Verjamem, da imate pri vas prav posode za to, a pri nas (vsaj jaz tega ne vem) tega nimamo. Bi lahko dala v kako kovinsko skledo, to potem v večjo kozico kjer je voda in na plin kuhat? Najbrž mora to plavat v vodi. Suzana
9. nov 2005 12:17
Suzana tudi pri nas lahko kupiš tako posodo, zadnjič sem jo videla v nami. Sicer pa si lahko pomagaš tako, vliješ v nepregorno skledo puding, čez daš alufolijo ali peki papir, zavežeš z vrvico, napikaš, da bo para lahko uhajala, da daš v večji lonec kos lesa, nanj in v veliko posodo skledo, v kateri je puding in ob strani vliješ vodo do 2/3 sklede. Daš na ogenj in pokriješ s pokrovko, da zavre in kuhaš še par ur. V eni oni mali knjigici (v angleščini - Sticky steamed puddings - žal jo mam jaz v španščini in se mal bolj matram:) za 680 sit je vse ful lepo razloženo. lahko kuhaš tudi v ekonomu, če imaš dovolj visokega, seveda se ti čas za pol skrajša. Veri
9. nov 2005 13:09
Jaz postavim posodo kar na tisto mrežico, ki jo uporabljam za kuhanje v sopari. Drugače se jih pa dobi od firme dr. Oetker. Ampak zadeva stane okoli 7 jurčkov, pa se mi je ne splača kupite, ker bi model rabila glih enkrat na leto. Loni Makaroni
9. nov 2005 13:20
Tisti,ki ste ga že sprobalali tale pudding, povejte mi, kako tole zgledaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Fini mini Bamboloni

Pečeni Azijski Riževi Rezanci s Piščancem