Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Zdravo punce! Včerajšni dan sem v glavnem preležala zaradi "musklfibra" od plesa.Je že tako da za ples nimam kondicije ker sem običajno na odru in ne na plesišču. Sem se pa lepo vzdržala na sadju in tudi danes ko je redni sadni dan mi zaenkrat kar uspeva. Na tehtnico sem se pa zaklela da en teden ne stopim. Sem samo razočarana če ne gre nič dol. Bom prihodnji teden upam bolj presenečena. Se še beremo ker čakam da se vrnejo moji domači in jim postrežem kosilo! čao! any
Hojla! Helena,upam da ne bo kaj hujšega z tvojim zdravjem. Ribica,si pa na očala nariši sončka,ga boš pa vedno videla! Jaz imam danes oh dan.Bova s hčerkico nekaj pacale,bom videla kaj bo nama ratalo.Jutri bom na sadju in prosim,da kar zjutraj začnete držati pesti,ker mi sadni dnevi nekam delajo probleme.ž Any,Sej bo še šlo dol,ampak se res bližajo tisti dnevi,ko se velik in dobro je in bo kar kriza za nas. Lep dan vam želi Marjetka cvetka
Lep sončni in delovni pozdrav, pošiljam s Primorske. Prejšnji teden sem se uspela dobiti s Tejčico in obe prideva na srečanje. Sarica , tudi nate sva računali, da te pobereva v Lj. Lahko se še premisliš, oglasi se. Tuna, glede Tejčinega priimka ti ne morem pomagati. Jo bom poskušala dobiti zvečer. Sama imam velike probleme zadnje čase glede zaprtja. Tako se skoraj ne morem držati diete, ker moram paziti , kaj mi pri tem pomaga. Tuna, čakam tvoje poročilo glede alginih tablet. Poskusila sem že vse mogoče. Martina smo pošteno praznovali, čeprav sem bila tudi kar razočarana. V petek smo šli v vinoteko Brič, kjer so gostovali znani trobentači iz Guče. Na žalost so se pojavili prvič točno ob 00.00 in sploh niso igrali njihove originalne muzike. Ker je nekdo iz naše družbe praznoval rojstni dan, smo jih vprašali , koliko stane voščilo. Njihov odgovor: 100 evrov. Zaigrali so par brezveznih komadov in že jih ni bilo več. Tako smo se ob enih razočarani vračali domov. Nismo bili edini. V soboto sem bila na kosilu v znanem Kraškiem hramu v Križu pri Sežani. Polomija s postrežbo. Za kosilo smo se naročili. Predno smo pojedli predjed, smo že imeli glavno jed. Ob tem so enemu izmed nas pozabili prinesti njoke k divjačini, za kis smo morali urgirati trikrat, prav tako za kruh...Nedeljskega Martina pa smo praznovali kar doma. Ta je bil še najbolj v redu. Danes pa sem ves dan pobirala oljke in to bo tudi moje jutrišnje delo. To je sedaj pri nas na Primorskem glavno delo, vsaj za tiste, ki smo v penziji. Se vidimo v petek. S Tuno , ki mislim, da je ena izmed organizatork, pa bova še kakšno rekli o poti do Kerstnikove 31 v Celju. S Tejčico sva obe bosi v tem pogledu. Sedaj grem na joto (prva pomoč), potem pa na počitek, saj me jutri spet čakajo oljke. Lep večer vsem skupaj... majdad Sporočilo je spremenil(a) majdad dne 14. nov 2005 19:11:20
Živjo, hujšarice! A ste videle kakšnega hudiča bi kmalu naredila?! Sem bila sto posto, da je 18. v soboto, ker imava z dragim 19.obletnico poroke in sem planirala nedeljsko kosilo. Ampak zdaj pa imam, so šli plani po vodi, bo treba v soboto malo več kofeta popiti v službi, da bom zdržala. Ampak pridem pa, ni kaj. Danes sem na sadju in malo vmes zobam študentski futer. Ni najboljše, ne ? Saj me pravzaprav zanima, kdaj se lahko jejo razna semena in arašidi, ali kar vsak dan al kdaj? Lisička, midve bova pa res veliko prehodili skupaj, kaj? Lahko noč,vsem skupaj, se beremo v sredo, ker me jutri popoldan ni, dopoldan bom pa verjetno preveč zaposlena. LP Rmeli
Rmeli,tud jaz grem v soboto v službo,tako da sva že dve,sam jaz pa še kofeta na pijem,tak da si bom morala kar z zobotrebci pomagat,al pa si bom v kitajski vzela palčke. Semena in oreščki pa se jedo na sadni dan. Majdad,ja,povsod je lepo,a najlepše je doma! Uspešno obiranje ti želim! Lep dan vam želi Marjetka cvetka
Preživela še en sadni dan. Jutri pa prvi vodni dan. Kriza, ampak jo bom premagala!!!! Držte pa vseen pesti!!!! Lep večer še naprej! kokos
Kokos,že držim pesti! Naj ti uspe! Lep dan vam želi Marjetka cvetka
Dober večer pupe! Se vam oglašam šele zvečer, ker je bilo v službi danes dellloooovvvvnnnoooo! Helena, želim ti da bi tele težave čimprej minile. A je popoldan tako hudo, da se nisi javila, ali si bila tako korajžna pa si šla popoldan v službo? Naj ti opišem moje trpljenje. Ko sem bila par dni do konca prvega kroga 3md sem mojima za kosilo obljubila pomfri - se pravi na Š dan. Nikoli ga nisem kdo ve kako marala. Ko pa sem ga delala za moja dva, so se mi v ustih delale sline, tako pregrešno močno sem si želela pojest tudi jaz za kosilo pomfri. Pa če ga nisem lomila s hrano potopljeno v olju cele 3 mesece, sem rekla k vragu vse, naj bo! Se pravi za kosilo je padla odločitev - za vse tri pomfri (za ona dva še meseka seveda). Za večerjo sem imela tisti dan solato, vanjo pa sem zamešala malo fižola. Morilska kombinacija. Pomfri za kosilo, fižol za večerjo. Ko je bila ura enajst - zvečer, sem mislila, da bom umrla. V trebuhu sem imela takšne grozne krče, da sem rekla, da bi raje desetorčke rodila, kot še enkrat trpela takšne krče. Nisem mogla ne ležat, ne stat, ne sr..., ne bruhat, ne dihat, skratka nič. Hudo! Proti polnoči sem končno bruhala prvič, potem čez par minut še enkrat in bilo je takoj vsaj 70% bolje. Seveda sem preostanek noči bolj predremala kot prespala. Nikoli več! Moj se je celo tako ustrašil, da je rekel, da če me v pol ure ne mine, gre z mano na urgenco. Hvala bogu, da je bruhanje olajšalo bolečino. Mastnih stvari se od takrat resno izogibam, fižola pa tudi. Mogoče so bile res pri tebi krive bučnice, po moje so ravno tako hude kot arašidi, pa zvečer ne more trebušček premleti teh mastnih stvari. No, upam da boš jutri zjutraj že vsa nasmejana in pripravljena za tek z nami. Vso srečo! Marjetka Cvetka, če bo kaj pomagalo, ti še jaz poklonim palčke, da ne boš v službi zaspala. HA-HA! Zdaj me pa že moj velikan preganja, še mora nekaj pogledat na računalniku potem pa gremo vsi skupaj spančkat! Lahko noč prijateljice! bonaca
Dobro jutro kolegice!! Danes sem bolj povoženo, saj bo minilo.Bonaca sploh nisem mogla bruhat, slabo pa tako.Popoldan je bilo že malo boljše.Službo včeraj sploh nisem šla, danes sem pa prosta.Tudi jaz delam v soboto, tako, da sem že tretja!!Služba pa je tudi takšna, da pozabiš na spanje, glede tega jaz ne bom rabila palčk!! Punce lepo se imejte!! Čao,čao!! helena45
Dobro jutro tudi od mene! Sem prav vesela, da se je Helena javila kolikor toliko v redu, a ne? Vidim, da se že veselo pripravljate na petkovo srečanje - vam kar malo . Ja, tudi me, ki ne pridemo, bomo v mislih z vami, potem pa tako ali tako upamo, da se boste pojavile v sliki in besedi v naši galeriji. Že nekaj časa pa pogrešam Gogo - nič se ne oglasi - bila je v istem "turnusu" z nama, Helena. Danes smo ta sladke, a ne? Bo morala spet kaka pizza past, ali pa makarončki Jutranje je že za mano, ti pa verjetno že tečeš. Danes popoldne spet napovedujejo dež - kje si sončece? Kljub vsemu želim prijeten jesenski dan Dušanka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti