Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Pozdravljene "punčare" Evo še mene. Danes smo se (kot že včeraj napovedano) punce potepale po Celju in delale "gužvo" po trgovinah (no, to sva bolj mamici počeli, otroci so se pa igrali v otroški igralnici). Po kosilu ( po pravici povedano sploh ne vem kaj naj bi jaz danes jedla oziroma na katerem dnevu sem, zato sem jedla puranji zrezek v zelenjavnii omaki, instant pire krompir in veliko skledo mešane solate) smo šle punce v tako zelo opevano Pravljično deželo in vse po vrsti zelo, zelo uživale. Nakupile smo si cekine, peljale smo se s kočijo po mestu, plesale z vilami, pele otroške pesmice, punčke so nastopale na odru in vsaka zapele pesmico Dedku mrazu. Potem smo se še malo pogrele s čarobnimi napitki (zelo mnjami čajček) in spet plesale, pele in se imele nadvse lepo. Medtem je naš ati dopoldan evrčke služil, popoldan pa prestavljal pohištvo po dnevni sobi in naredil super razporeditev ter pomil okna in opral zavese. Če pa jaz nisem srečnica... Za zajtrk sem danes pojedla samo eno hruško, za kosilo sem že zgoraj napisala kako in kaj, za večerjo pa krožnik polente s kislim mlekom, ker mi spet prebava nagaja. Kristalka, limonino dieto sem zaenkrat samo "ošvrknila" z enim očesom, sem si jo pa dala pod priljubljene in si bom po praznikih vzela malo veče časa in jo "pošteno predelala" oziroma prebrala Darja, o škornjih pa le poročaj, ko si jih boš nabavila s.marinka4, se vidi, da si še čisto "frišna" in ti gre super. Vsaka čast, le tako naprej. Boš pa ti meni (in morda še komu) lahko po praznikih dala kakšen nasvet in nam pomagala na "stara pota" Joj, sedaj sem pa zamudila "dobršen" del družinskega filma, zato se grem še malo stisnat, potem pa v spančkovo deželo. Ups, še prej pa malo nežnosti. No, romantike Tudi vam želim mirno in lepo noč blažkaa
Srečno novo leto in polno vrečo sreče,zdravja in dobrot vam pošiljam Kristalka
V novem letu vam želim.... Obilo sreče, zdravja, veselja, radosti, žuriranja (korenzu), zanimivega dela, uspehov, mirnih noči, poznega vstajanja, oblinih in zdravih zajtrkov, tople kopalnice, nežnosti, razumevajočega partnerja, ogromno odličnega seksa, dobrega šefa, marljivih sodelavcev, mičnih sodelavk (to pa seveda želim moškemu spolu, da ne bo pomote...), evrčkov, avtov, parcel, hiš, garsonjer, vikend hišic, jadrnic, super uživaških počitnic, poležavanja na plaži, občutka letenja z letalom (no, to si želim tudi zase), smučanja v tujini, lepega silvestrovanja, obloženo mizo vsak sleherni dan, obiskov Interšpara, obiskov Merkurja, obiskov Ikeje, nakupovanja pri najboljšem sosedu, pri drugem najboljšem sosedu, shoppinga za dušo, obiskov babic in dedkov ter ostalega sorodstva (če imete srečo, da so le-ti dokaj "normalni"),obiskov dobrih prijateljev, obiskov kar tako, potrpljenja, potrpežljivosti, preračunljivosti, uporabnih nasvetov, stiskov rok, dobrih želja,masaž (morda z vročo čokolado?), jakuzzijev (najbolje s penino in v dvoje, ker je to naj, naj, naj), prijetnih presenečenj, daril kar tako, zastonj parkirnih mest, rekreacije (med rjuhami, kaj pa drugega),"radiatorčkov" na trebuhu (svojem; no zaželeno je, da jih ima tudi partner) ta pravih prijateljic in prijateljev, prijaznih profesorjev (in posledično "lepih" ocen), dobrih živcev in vibracij, robčkov, tipkovnic, noutbookov, printerjev, optičnih čitalcev kartic, digitalnih fotoaparatov, diapozitivov, kovčkov Samsonite, pistacij, kave barccaffe, čokolad, slik,Nutelle, pralin,odličnih tortic, lastnoročno narejenih snežakov, paštet, sira (plesnivega in navadnega, lahko pa z dodanimi orehi, pistacijo, česnom, papriko, ...), makaronov, pizz (magari so te s polnozrnato moko in celo tono zelenjave "napopane" gor),mozarelle, pršuta, tune Calvo v olivnem olju (ojoj, sem že "odlutala" v svet hrane), vina iz Brežic in Portorika, preplezanih smeri, perujskih avtocest, brazilskih navijačic, obiskov Pariza (ali pa vsaj Bleda), Olimpijinih zmag, Mariborovih zmag, koledarjev, squosha, tenisa, mini golfa, rokometa, malega fuzbala, športnega plezanja, alpinizma, lednega plezanja, pohodništva (s.marinka4), trekingov, osvajanja vrhov (HEMA), osvajanja sotesk, raftinga, ribolova, SCI člankov, člankov kar tako, prostega časa, prostega kavča, polnih postelj (družinskih članov ob večerih) ,obiskov kina, ogledov družinskih filmov, peke piškotov z otroki, sestavljenih 300-delnih puzzlov, toplih copatov,pokošene trave, opletih vrtov, pobarvane ograje, položenih tlakovcev, opranih avtomobilov, seksi majčk, samostoječih nogavic, dišečih palčk in svečk, polno kopalnico eteričnih olj in drugih izdelkov za razvajanje, lepih otroških risbic po celi dnevni sobi, čvekanja s prijateljicami ob vroči čokoladi, morda kakšno nosečnost, ogromno opravljenih izpitov (meni tudi, meni tudi) , plavanja, kosil v kitajski restavraciji (lahko tudi v kakšni drugi), igranja z otroci (ohranite otroka v sebi), igranja z vnuki (Kristalka ), spehodov z živalmi, uživanja pred kaminom (darja) ter igranja kar tako. In jasno, želim vam čim manj slabih dni, joka, stoka, nerganja, slabe volje, še slabše volje, poškodb, nesreč, minusov na tekočih računih, neplačanih računov, nezgod, počenih živcev, živčnih zlomov, razbitih avtov, neizživetih sanj, ukradenih skuterjev, neosvojenih vrhov, počenih arkad, zvitih gležnjev, zarošenih šip, zmrznjenih ključavnic, razbitih šip, pokakanih otrok, pokakanih živali, prometnih nesreč, izsiljevanja prednosti, vožnje skozi rdečo, napihanih balončkov, vožnje po krožnih križiščih, tovornjakov pred tabo, jeznih šefov, bledih tajnic, postane kave, dva tedna starih nogavic (nošenih in neopranih), mastnih las,izrastka (če ste blont) gužve v Interšparu, gužve v Kulandiji, gužve pri najboljšem sosedu, gužve pri drugem najboljšem sosedu, gužve kar tako, nepotrpežljivosti, nepreračunljivosti, "kreganja", bolezni, hinavskih in neprivoščljivih "friendic", pokvarjene čokolade (a to se tudi komu zgodi Meni sigurno ne ), porazov Olimpije, porazov Maribora, zobobolov (joj HEMA), razpok na asfaltu, neulovljenih , zlomljenih loparjev, gneče v trgovinah, zasedenih kavčev, neopletih vrtov, hurikanov, tornadov, zemeljskih plazov v Logu pod Mangrtom, orkanov Katrina, afriške suše (predvsem med rjuhami, saharskega peska v vaših laseh, pokvarjenih računalnikov, praznih baterij v mobitelu, zmedenih satelitov ki vodijo vaš GPS, praznih ABC kartic in praznih škatel z robčki (ker smo sedaj skoraj vsi pošteno prehlajeni). Dobro, zdaj pa zares: srečno2008! blažkaa
Blažkaa hvala, hvalasaj si vse dobre stvari za nas pobralakaj bo pa za druge ostalo- no ja, saj bomo kaj naprej podarili, a ne Pa srečno Kristalka P.S. Blažkaa poglej ZS Sporočilo je spremenil(a) Kristalka dne 30. dec 2007 17:52:32
Vsem nam želim, da bi čim večkrat okoli sebe videli Lepoto. In da bi čim večkrat na pravem kraju ob pravem času naredili pravo stvar. Temu se reče Modrost. Želim vam čudovito leto, Sy
Želim ti prijetno praznovanje, v novem letu pa veliko širokih objemov, toplih občutkov, razigranih trenutkov, spontanih dejanj in sladkih spoznanj! Življenje je potovanje, za katerega nihče ne dobi zemljevida. Vsakdo potuje po svoje in si sproti riše svoj zemljevid. Vsaka risba je nov smerokaz za vse, ki hodimo po čudovitih poteh življenja. 2007 naj bo pot dobre volje, ljubezni in zdravja. POKLIČIVA SNEŽINKE, VESELO NAJ ZAPLEŠEJO. POVABIVA JELENČKE, S SANMI NAJ PRIDEJO. POMAHAJVA BOŽIIČKU, NAJ SE ŽELJE IZPOLNIJO. OBJEMIVA PRIJATELJE, V MIRU IN SREČI NAJ PRAZNUJEJO! darja-
Dober večer Pred pol ure sva se z mlajšo hčerkico vrnili s koncerta Kingstonov (starejša hčerka in ati sta se pa cartala doma). Fuuuuuuuul smo uživale, pele, plesale, pile čajčke in spet pele ter plesale. No, malo smo tudi zmrznale... Punci že spančkata, dragi gleda Gospodarja prstanov jaz pa sem pravkar "zmazala" eno veliko in zelo okusno baklavo Če se je pa moj ljubi takooooooooo zelooooo potrudil in spekel cel pekač te omamno dobre sladice. A ve bi se lahko uprle, al kaj Sedaj grem pod rjuhe narediti še kaj "koristnega" vam pa želim lahko nočko blažkaa
Pozdravljene Kar malo smo zapustile našo debato, razen Blažkee, ki je forumu še najbolj zvesta. Blažka ti si malo zmrzovala, jaz pa sem v hribih "švicala" obe pa sva se imeli nedvomno lepo Danes je moj že 18 dan,( saj kar ne morem verjeti) niso me premagale praznične dobrote, če ni bil pravi dan, kar se mi zgodi je le to, če je bil meso ga je blo malo več, kot običajno (pust piščanec skuhan in nato samo malo popečen, ker doma ne jemo pohanih in cvrtih jedi) Danes pa bomo imeli riž z zelenjavo in zelj. solato s fižolom. Zvečer pa bom nazdravla s kuhanim vinom (to je edina pregreha v teh prazničnih dneh). Po praznikih pa se bom spravla v fitnes, saj me karta že nekaj časa čaka v predalu, pa zaradi različnih obveznosti ni zneslo ( žurke, različni hčerini nastopi...) Zdaj grem pospravljat, ker me je od potepanja vse delo doma počakalo, nato pa še po kruh v trgovino in popoldan bom že v pričakovanju večera. Vsem vam želim, da najdaljšo noč v letu preživite v krogu najdražjih in se imate lepo. V prihajajočem letu pa veliko zdravja in sreče (ostalo bo pa prišlo potem samo po sebi) s.marinka4
Pozdravljene še zadnjič v letu 2007 Danes smo "potegnali" skoraj do 10-ih, se nazajtrkovali (nič zdravega), sedaj je pa ati nekam "skrivnostno" izginil (darilo zame je šel iskat, toda psssssst, nobenmu povedat), jaz sem še zadnje stvari zlikala, potem pa sprehod po mestu, kosilo ( + restan krompirček s korenčkom + zelena solata). Popoldan malo stiskanja in , zvečer pa gremo drsat, pa na koncert na odprtem, pa kakšen čajček + kuhano vino, pa hitro nazaj v "svečana oblačila" in naravnost k babici in dediju na razvajanje... Nas bo kar veliko na kupu, zato je zabava zagotovljena. Upam, da se boste tudi ve imele zadnjo noč v letošnjem letu tako, kot vam bo najbolj ustrezalo... Želim vam, da bi vas v novem letu glas srca še naprej vodil pri iskanju tistega, kar se z besedami ne da povedati blažkaa

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti