Pozdravček iz s soncem obsijanega mesta

Naj se že na začetku pohvalim, da sem včeraj bila na izpitu in ga tudi naredila

.
Namreč, gospod, ki je svojo izpitno polo oddal zadnji je prosil profesorja, če mu takoj oceni izdelek, ker bi rad vedel ali se mu bo potrebno učiti med prazniki ali pa ne in ker sem bila v bližini, sem uporabila "tisti" ženski pogled (in glas seveda)

in ga enako prosila tudi sama. Profesor je privolil, midva sva šla ven in ko sem bila jaz vabljena nazaj v predavalnico, mi je profesor pokazal mojo izpitno polo in mi lepo vse razložil glede točkovanja, bla, bla, bla, ...v glavnem: dobila sem kar lepo oceno

. Jupiiiiiiiiiiiiii, ne bo se mi treba učiti čez praznike...
Pa še malo: zjutraj sem bila na limfni drenaži in lahko rečem le, da to bom pa še ponovila. Super je bilo, resnično. Maserka je svetovna (zelo dobro masira, pa še klepetulja je !!!), vzdušje pravo (dišeče svečke, mirna glasba, jaz pa še vedno "full happy" od včeraj), skratka: ČISTA 10-KA

.
Med potjo domov sem zavila še v Mullerja in dobesedno "izropala" poličko z zdravo oziroma bio hrano

. Kupila sem proseno kašo, ajdo, lečo, piro, kvinojo, mešanico semen (lan, sezam), mešanico za zelenjavne polpete (ovseni kosmiči, pšenična polnozrnata moka, pšenični kosmiči, korenček, sončnična semena, čebula, por, peteršilj, jodirana morska sol, rdeča paprika), mešanico za večzrnato piro-pleskavico (kosmiči večzrnate pire, polnozrnata moka iz pire, ovseni kosmiči, pečke iz buče in sončnic, čebula, sezam, peteršilj, česen, jodirana morska sol) + čokolado s 70% deležem kakava

.
Joj, sedaj imam dovolj "zdrave hrane" do konca leta

. In še dlje...
Leče, pire in kvinoje še nikoli nisem jedla

zato sem se odločila, da bom danes za kosilo (in večerjo) jedla piro z zelenjavo (prepražila sem čebulo, dodala česen in narezala rdečo, zeleno in rumeno papriko ter dodala 4 žlice pasiranega paradižnika) + zeleno solato.
Ko sem prišla domov, sem takoj dala kuhati piro in medtem sem začela tale esej pisati, tako da sem prepozno prebrala Kristalkin post v katerem je navedeno, da se pira je na OH dan

.
No, zdaj je kar je

. Med pisanjem sem torej kosilo (zase) naredila, sedaj si grem samo še solato pripraviti, potem pa: ham-ham

.
Čestitke darji- za izgubljenih še 500 gramov

, le tako naprej, saj zmoreš...
Marinka, tebi pa tudi vse čestitke, saj si tudi ti pridna pri ločevanju živil. No, meni je najlažji VITAMINSKI dan, ker ga ponavadi "preživim" s domačimi kompoti ali lahko zelenjavno juhico, čaji in zanimivo knjigo v roki

Vsem želim en krasen dan

blažkaa