Ločevanje živil 90. dni - 5. del

ČAO Premražena se javljam na raport.Vse poteka po načrti.Včeraj sem se jezila,da nič ne hujšam,danes pa mi je vaga pokazala cele 0,5 kg manj.Da bi jo kar nekam ruknla.. Jedla se makarone z omako,pa včeraj sem že naredila črno-belo rolado brez pečenja,pa sem pojedla dva kosa in dva piškotka,ki sem jih spekla v nedeljo.Spet mal preveč a ne,pa če je vse tako dobro. Marinka če sem prav razumela da cele ne mlete stvari jeno na Š dan mleto pa na OH dan.To je Kristalka že enkrat razložla,pa poišči mal nazaj.Si nisem zapomnila,ker ne jem prosene in ajdove kaše.... Blažka,ti boš pa najlepša saj res veliko daješ na sebe.hvala bogu da imaš čas,jaz poleg moje službe sploh ne vem če bi si našla čas da bi sploh šla...pa še denarja mi vedno primankuje ha,ha,ha. LEP VEČER. ČAO darja-
Nekaj malega v pomoč Marinki ŠKROB Arašidi, divji riž, fižol v zrnju, gobe, ječmen (to je ričet), jota, koruza, koruzni njoki, ajdovi žganci, kostanj, čičerika, krompir (sladki krompir, krompirjev škrob), kruh, kvinoa, leča, oves, polenta, prebranac, krompirjev golaž, proso, puding, riž, stročji fižol, suh grah, svež grah, tofu OH Ajda, bambusovi vršički, bulgur, aromatičnega vina, citronat, češpljevi cmoki, dušene gobice, kaneloni, kruh (vse vrste kruha in krušnega peciva brez dodatka beljakovin), kaneloni, Kuskus, lešniki, mandeljni, oranžet, oves, palačinke, pecivo (vse vrste, če je le mogoče iz polnovredne moke ali sveže zmletega žita, pečeno brez dodatka beljakovin), pecilni prašek, pira, pistacije, pivo, proso, pšenica, rižev papir, rožičeva moka, rž, sadna ali zelenjavna pizza, sezamova semena, sladila (koncentriran jabolčni in hruškov sok, javovov sirup, med, trsni sladkor ter neprečiščen trsni sladkor), ščir, tapiokin škrob, testenine (vse testenine brez jajc oz. jajčnega beljaka, npr. ajdovi, durini, riževi, stekleni rezanci ),topinambur, tortilje, zdrob, zelena pira, zelenjavna lazanja, žita Vir: mojplanet.si Res je tako, pred prazniki je toliko dela, da enostavno zmanjka časa za poglobljeno delovanje na forumu - vsaj pri meni je tako - le toliko, da me ne odpišete. Sicer pa: "saj po novem letu boljše bo". Kljub vsemu ločujem in pridno telovadim - vse v smislu vzdrževanja teže. Kristalka
Pozdrav vsem Kristalka hvala, Ja sem ga spet polomila, jaz pa sem polento jedla na OH. Danes je moj že 6.DAN. Včeraj sem bila na žurki; mesa imam skoraj za pol leta dosti (nisem prav mesni tip človeka) in za posladek so že vsem prinesli pripravljeno pehtranovo potico (je bla dobra, še topla -mljask) in poskusla sem malo grmade.(tud zlo dobra) Jezna nase nisem bila, ker sem v bistvu sprejela to, da bom pač to probala, pol mam pa dost. No po 20 uri pa nisem nič več jedla. Bla pa sem tolk pridna,da če sem se že pri hrani pregrešila, da sem pila samo H2O iz pipe. Danes pa je moj Š.dan in za kosilo bom naredila Proseno kašo z zelenjavo in solato (ko pridem iz službe seveda). Kateri dnevi pa so vam najlažji? Meni so B. in S. najlažji, najtežji pa mi je OH, ker mi do vseh vrst makaronov ali pa pic ni, samo pecivo in čokolado pa tudi ne morem jesti. Al sem zoprna se še slišimo s.marinka4
Pozdravček iz s soncem obsijanega mesta Naj se že na začetku pohvalim, da sem včeraj bila na izpitu in ga tudi naredila. Namreč, gospod, ki je svojo izpitno polo oddal zadnji je prosil profesorja, če mu takoj oceni izdelek, ker bi rad vedel ali se mu bo potrebno učiti med prazniki ali pa ne in ker sem bila v bližini, sem uporabila "tisti" ženski pogled (in glas seveda) in ga enako prosila tudi sama. Profesor je privolil, midva sva šla ven in ko sem bila jaz vabljena nazaj v predavalnico, mi je profesor pokazal mojo izpitno polo in mi lepo vse razložil glede točkovanja, bla, bla, bla, ...v glavnem: dobila sem kar lepo oceno . Jupiiiiiiiiiiiiii, ne bo se mi treba učiti čez praznike... Pa še malo: zjutraj sem bila na limfni drenaži in lahko rečem le, da to bom pa še ponovila. Super je bilo, resnično. Maserka je svetovna (zelo dobro masira, pa še klepetulja je !!!), vzdušje pravo (dišeče svečke, mirna glasba, jaz pa še vedno "full happy" od včeraj), skratka: ČISTA 10-KA. Med potjo domov sem zavila še v Mullerja in dobesedno "izropala" poličko z zdravo oziroma bio hrano. Kupila sem proseno kašo, ajdo, lečo, piro, kvinojo, mešanico semen (lan, sezam), mešanico za zelenjavne polpete (ovseni kosmiči, pšenična polnozrnata moka, pšenični kosmiči, korenček, sončnična semena, čebula, por, peteršilj, jodirana morska sol, rdeča paprika), mešanico za večzrnato piro-pleskavico (kosmiči večzrnate pire, polnozrnata moka iz pire, ovseni kosmiči, pečke iz buče in sončnic, čebula, sezam, peteršilj, česen, jodirana morska sol) + čokolado s 70% deležem kakava. Joj, sedaj imam dovolj "zdrave hrane" do konca leta. In še dlje... Leče, pire in kvinoje še nikoli nisem jedla zato sem se odločila, da bom danes za kosilo (in večerjo) jedla piro z zelenjavo (prepražila sem čebulo, dodala česen in narezala rdečo, zeleno in rumeno papriko ter dodala 4 žlice pasiranega paradižnika) + zeleno solato. Ko sem prišla domov, sem takoj dala kuhati piro in medtem sem začela tale esej pisati, tako da sem prepozno prebrala Kristalkin post v katerem je navedeno, da se pira je na OH dan. No, zdaj je kar je. Med pisanjem sem torej kosilo (zase) naredila, sedaj si grem samo še solato pripraviti, potem pa: ham-ham. Čestitke darji- za izgubljenih še 500 gramov, le tako naprej, saj zmoreš... Marinka, tebi pa tudi vse čestitke, saj si tudi ti pridna pri ločevanju živil. No, meni je najlažji VITAMINSKI dan, ker ga ponavadi "preživim" s domačimi kompoti ali lahko zelenjavno juhico, čaji in zanimivo knjigo v roki Vsem želim en krasen dan blažkaa
Joj, pozabila sem še napisati, da...................................hecam se. Itak boste med branjem zaspale zraven blažkaa
Blažka, vse čestitke za opravljen izpit Še nekaj o naših prehrambenih navadah Ja tudi pri nas doma vsaj mož zelo zdravo je in živi, zelo pazi na kg (športni tip moškega), jaz pa sem ga "srala" z pregrehami (sladkarije,ki so ostajale in se jim nisem mogla upreti, vmesni obroki , žganci vseh vrst) zato pa imam sedaj delo s kg No jaz zelo veliko uporabljam proseno, ajdovo kašo, ajdovo, polnozrnato, koruzno moko, ješprenj vse direktno iz mlina. Tako, da imam belo moko v glavnem samo za pripravo stvari kot so miške, krhki flancati ...(hčerkine želje), Kosmiče- še najboljši so nam ovseni, (hčera ima normalno svoje) Doma ne pripravljam naslednjih jedi (razen za hčero):pohanih stvari,pic,cvrtih jedi, pomfrija, krompirja že nasploh zelo malo pojemo (1-2X/mesec; pozno pridemo domov , med vikendi pa smo tudi bolj leteči) Si pa občasno nekajkrat letno privoščimo seveda tudi te, tako da oderemo piko in imamo za nekaj časa potem dovolj. Zelo malo pojemo salam(Poli je za hčero), midva pa si, če že jeva kaj od salam privoščiva pršut, ali pa kako suho klobaso z zaseko Veliko pa pojemo (sploh v tem zimskem času); sadja, zelenjave, kisle repe, kislega zelja, probiotičnega domačega jogurta,Basmati riža, polente,polnozrnati skutini štruklji (, ki se jim bom morala za nekaj časa odpovedati) ..... Ja kar zdravo, če ga jaz ne bi "lomila" z sladkarijami.... No sedaj imam pa "urnik" kaj na določen dan jesti in tako lažje tudi ob vaši podpori premagujem skušnjave za kar sem vam res hvaležna. No dosedaj ga nisem še nič lomila hi, hi, Če ne prej se jutri spet oglasim s.marinka4
Dober dan Danes sem prišla spet pozno iz službe,pa še to zelo slabe volje,ker me punce jezijo......,pa to pač nima veze z našim hujšanjem.Blažkaa danes je vaga končno pokazala še 1 kg manj in to cel kg v 15 dneh.Da dol padeš. Ne bi rekla da vsak drugi dan grešim,pol bi že razumela,da kilogrami obstojijo,tako pa sem res slabe volje.Vsoboto grem na eno fešto(sadni dan),pa ne vem kako bo .Ta dan bom pa menda res grešila,al pa bom poskušala jesti sam solato,če mi bo ratal. Sem plačala drag novoletni meni,pol bom pa jedla sam solato...ha,ha,ha Marinka,dober tek pa tebi tudi Blažkaa z vajinimi prosenimi kašami......... darja-
En hiter pozdravček od mene Vidim, da ste vse v polno zasedene in nobena ne najde časa za vsaj en majhen postek. Danes ima moj dragi praznik in je bil doma, pa sva skupaj (čisto sama) zajtrkovala, šla v "lov" za zadnjimi darili, na pijačko (spet sem pila vročo čokolado-če je pa zunaj takooooooooooo mrzlo), potem sva se še malo muckala ... Sedaj šibam po šolarki, potem se pa gremo drsat. Ja, še to: tehtnica mi že par dni kaže 62,4kg. Ja, vesela sem... Mi pa prebava spet "šteka". Joj, kaj šele bo, saj je predal namenjen sadju in zelenjavi (v hladilniku) poln čokoladnih dobrot. Pa še veseli december je v vse večjem "zamahu".... Upam, da se ve imate kar se da lepo, da uživate (no, malo tudi delate) in da tole vaše "neoglaševanje" ne pomeni, da vas je kar nekaj "vrglo puško v koruzo" oziroma da na veliko grešite. Pa saj lahko vseeno kaj lepega napišete. Želim vam lep preostanek četrtka blažkaa
Lp Danes je za mano 12 ur službe.Ena od mojih punc je zbolela,pa kaj naj delam seveda še njeno smeno tak da sem res čist izmozgana jutri pa spet ob 6 jovo na novo....... Dieta po starem grešim ne....vaga pa je pokazala še pol kg manj kot včeraj.Blažkaa sem ti kar malo nevoščljiva,vidim da si skoz doma imaš red......lahko skuhaš kar hočeš imaš vedno pospravljeno..... Kje ste pa ostale "dečve",a morate tudi tako delat kot jaz? Upam da ne. darja-
Daaan! Se moram spet malo oglasit. Ja, že nekaj časa se nisem. Sem imela take probleme z zobmi, da je to groza. Imela sem zbrušene potem, ko je bilo že malo bolje, sem jih pa še prehladila (trgovina je zahtevala svoje - hladilniki pa dobavitelji, ko hodim ven in noter....). Tako da so me tako boleli, da sem dopoldneve preživela na tabletih popoldneve pa z vročino v postelji. Jedla sem pač tisto, kar mi je pripravil mož. To pomeni, da se diete ne držim več ampak samo ločujem med obroki. Čisto se mi je tudi ustavila prebava, ker hrane ne morem dovolj prežvečit. Zjutraj si bom zmiksala kivi, mogoče mi bo pomagal pri prebavi.Jezi me tudi, ker se ne morem nič ukvarjati z športom... Saj po novem letu bolje bo....ko bom imela zrihtane zobe Izgubila sem 6 kg, kar niti ni tako slabo. Še malo športanja pa bo..... Blažkaa čestitam za opravljene izpite. Veš meni je tale "veseli december" tako smotan mesec, vsem se nekaj mudi, vsi bi radi vse imeli. Vse je tako kot da bo z 1. 1. 2008 konec sveta - vsi se tako vedejo. Za nas ki delamo v trgovini je to težak mesec, kajne Darja Imejte se lepo. Hema

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti