Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Dober večer punce, evo mene. Danes sem bila več ali manj "leteča", tako da se nisem nič oglasila. Dopoldan sva z mamo nakupovali darila za starejšo hčerkico (rojstni dan v nedeljo), pili čaj, kosilali (jaz samo mešano solatko), se pogovarjali o vsem mogočem, tako da sem prišla domov okrog poldneva. Skuhala sem golaž za družino, se vmes eno urco učila (pridna jaz), potem delala na odnosu s prijateljico (saj vem, da je nerazumljivo napisano), šla po šolarki in naravnost v sosednje mesto po par stvari zanju. Prišle domov okrog pol štirih, jedle z atijem (jaz tudi jedla golaž, čisto malo...ampak na VITAMINSKI dan !!!) in spet šibale naprej. Tokrat z družbo na trg čakat . Imele smo se resnično lepo,; toplo oblečene, s čajem v rokah, snežinske poplesavajo, pojemo, plešemo, mesto je okrašeno, na trgu je veliko ljudi (predvsem otrok), ...Potem so na oder prišli Čuki in še ena "huda" zabava se je lahko začela. Vrhunec vsega je pa bil, ko je Jože Potrebuješ ponesel na oder mojo mlajšo hčerkico, njeno kapico dal sebi na glavo, njej pa dal mikrofon v roko. Zapela je Komarja (saj veste tisto: Včeraj me je pičla ena stvar...) zraven pa zibala z boki, kot to znajo samo 6-letnice, množica je ploskala, jo spodbujala, jaz pa sem snemala in bila strašno ponosna... Sprehodile smo se še malo po okrašenem mestu, potem pa cele premražene prišle nazaj domov malo po osmi uri. Edini moški v naši družini pa je ta čas lepo spančkal, saj je sinoči prišel z zaključka malo pred polnočjo zelo dobre volje (saj veste kaj mislim), ob šestih zjutraj pa ga je budilka poslala v službo, hi, hi, hi,... Vidim, da se še vedno ni naspal, saj pravkar spančka kot dojenček, jaz pa sem uredila sebe in hčerkici, prebrala obvezno pravljico za lahko noč in lepe sanje, sedaj pa imam ponovno čas in pišem tele vrstice. Sem ravno zadnjič razmišljala, da je tole pisanje neke vrste dnevnik. Me pa izredno veseli, da rade berete tudi moje večinoma predoooooooolge poste in da tudi "reagirate" nanje. Kristalka, še enkrat hvala za čestitke, študiram pa na VUŠ-u. Sem sicer zadnji letnik (ni kaj, res sem pridna), a me do diplome loči še kar nekaj izpitov, tako da mi dolgčas sigurno še nekaj časa ne bo... s.marinka, dobrodošla med nami. Resnično si pogumna, da si sedaj začela. Vsaka ti čast. Pri tvojem opisovanju sebe mi edino niso jasne navedene številke A je pri teži spredaj 6 ali morda 7? Samo vprašam... dvojčica, tebi pa hvala za lepe besede(joj, bom še postala) in dobrodošla med nas po novem letu. Seveda pa je zaželjeno, da že sedaj začneš ogrevati roko za tipkanje, saj na tem forumu rade veliko pišemo in še več beremo. Tisto sauno si pa le privošči , saj je resnično enkratna stvar. Če se boš šla savnat v dvoje, bo pa še toliko lepše. Sedaj vas prepuščam spancu in vam hkrati želim miren spanec in lep vikend, ki je pred nami blažkaa
Dobro jutro, dobro jutro Kaj je sedaj to punce, a še kar spite ali pa že kidate sneg Pri nas ga je ravno prav za lepo decembersko vzdušje. No, kepali pa sankali se sigurno še ne bomo, smo se pa punce zmenile, da spečemo "rundo" piškotov. Joj, kako bo dišalo po sveže pečenih dobrotah, cimetu, klinčkih, limonini lupinici in stopljeni čokoladi. Pa čajček zraven. Mnjami Naš ati je šel dediju nekaj pomagat in punce že vemo kako zelo vesel bo, ko pride domov (z mrzlega, hi, hi, hi,...), doma pa tako omamno diši. Pa se bomo stiskali, jedli, pili, (na kosilo mislim), popoldan pa si šli v Kulturni dom ogledat predstavo in se slikat z Dedkom mrazom, saj je mlajša hčerkica dobila vabilo za obdarovanje. Potem se bomo šli še malo pocrkljat domov (dobrote & čaj + kavica za atija), ob 19.00 pa na drsališče, kjer se bo (baje) "ful dogajalo". Upam, da ne zmrznemo preveč Dajte, oglasite se še druge, predvsem se pa tudi ve imejte kar se da lepo blažkaa
LP Danes je mal čuden dan saj me boli glava,ker sem včeraj pila neke likerčke......zdaj pa mi je žal. Sem na sadju pa pijem grenivkin sok,neka nova zadeva od Fructala,ki baje topi maščobe.Drugim ja meni pa zagotovo ne. Zjutraj sem bila že po trgovinah (imam po dolgem času fraj vikend),zdajle skuham kosilo ,sinu pomagam pri referatu...... Jutri pa (če ne bo snega )malo na primorsko da vidim če še stoji Portorož. darja-
Aha vikend je ....... darja-
Se sankate a ne?????Prov pa naj vas zebe.... darja-
pozdrav, Danes je blo pestro, zjutraj ob 7 auf, zbudim še hčerko in v "lajf" hribi vabijo. Ja sem se kar mal spotila 3 ure v hrib in 2 iz hriba po dolgem času kar paše mal pretegnit nogice , moja kondicija je tudi od poletja nekam šla, doma sem sicer kolena mazala (al sem bučko, da sama sebe matram, ampak ko pa je tam gor tako lepo. Danes je bil tako krasen dan v hribih , sonček, malo mrzlega vetra, da ti pordečijo lička,gaziš po snegu, ki je tak kot bi nekdo stresel moko in razgled prekrasen, otroci pa so se kepali, smejali, vreščali- superca). Ja sem se kar držala jedilnika Z: 2 jabolka m: nekaj suhih fih in 1dcl dobrega kuhanega vina s katerim nas je častil oskrbnik koče k: zelenjavna rižota + kislo zelje v solati v: isto bo kot za kosilo Blažkaa, Ja prav sem napisala . Spredaj je res 6, mogoče se bo enim zdelo neumno ali brez veze meni pa te odvečne kile delajo probleme.(premajhne cune,nimam skoraj nič več za obleči, edino hribovske hlače so mi še prav, ker so bolj elastične pa že te so prav nevarno "našponane", pa tudi v tistih letih sem že, ko se mi bo vse več limalo na trebuh in zato bi ta začaran krog rada prekinila, dokler imam še nekaj volje in se mi še da kaj narediti zase. Zdajle grem še v trgovino nato pa me čaka še kup likanja, pa še želodec hoče jesti, mi že kruli. Lepo se imejte in lepo preživite ostanek sobote. s.marinka4
hej zdej ste se pa menda že nehale sankat Zdržala sem svoj vitaminski dan in to na samem zdravem sokecu. Vaga pa se ne premakne tudi za pol kilograma,sem že kar mal slabe volje....... Jutrišnje kosilo v Portorožu pa menda odpade in to zato,ker se mi zdi brez veze po taki cesti peljat na eno juhco,bo kar doma.. LEP ZASNEŽEN VEČER VAM ŽELIM.. darja-
Večer Joj, vse kaže, da nas bo pošteno zametlo. Sicer so otroci zelo veseli, ker imajo že hude načrte na bližnjem hribčku, a vseeno upam, da tale snegec le malce prehiter ne napada in ga bo posledično zmanjkalo za Božič in Silvestrovo. Mi smo preživeli resnično lepo soboto, pa tudi B dan mi je uspel v polno . Dopoldan sem jedla sadje, za kosilo polenovko z veliko česna + zeleno solato, zvečer zelenjavno juhico, čez dan pa čajčke in kompot. Tudi peko cimetovih zvezdic sem super preživela, t.j. zelo smo se zabavale pri peki in "tunkanju" v stopljeno čokolado, brez da bi jaz enega samega dala v usta. Sem pa dihala s polnimi pljuči... Jutri me čaka Š dan in praznovanje hčerkinega rojstnega dneva. Upam le, da mlajša hčerkica ne zboli, ker je šla v posteljo z rdečimi in zelo toplimi lički . Pa med pravljico je pojamrala, da jo grlo boli (je rdeče obarvano; upam, da ne dobimo angino na obisk). Najbolj pa jo skrbi, da v primeru, če res zboli, ne bo mogla nastopat v ponedeljek s folklorno skupino... s.marinka4, iskrene čestitke za super začetek, le tako naprej. darja-, tudi tebi čestitam, ker po moje ni zelo lahko zdržati celega dneva na sokcu, če pa veš, da lahko še kaj bolj "konkretnega" daš v usta. Na tehtnico se pa ne jezi preveč, ker je tudi moja nekam čudna. Namreč Miklavž mi je prinesel elektronsko osebno tehtnico, ki pa mi kaže ponavadi več kot pol kg več kot stara tehtnica. Verjetno zato, ker je v gram natančna, stara pa le na 500 gramov V Portorož pa praviš da tokrat ne greš. Nič hudega, ti se kar malo več pocrkljaj doma na toplem (ob kaminu seveda), Portorož bo že počakal... A vse ostale je pa zametlo, da se nič ne oglasijo Nič, jaz grem še malo "telovadit", ve pa tudi preživite kar se da lepo (in predvsem mirno) noč blažkaa
Dobro jutro zaspanke. Bo treba vstat in delat - danes je nedelja in vsi pričakujejo dobro kosilo. Saj se bom potrudila, tako kot vedno. Skuhala bom govejo juho (že vre), piščančji frikase in zdrobove cmoke ter solato - no ja, zame bo seveda samo solata in kakšen cmok. O desertu pa raje ne govorim, kaj bi jedla sladice, saj je dovolj, da sem jih pripravila,jedo pa naj drugi Uživajte v snežni idili. Kristalka
Dobro jutro Kristalka tudi jaz sem ravnokar pristavila juho,ker zunaj kar močno sneži,danes kosila v Portorožu ne bo.! Tako smo danes vsi lepo doma,popoldan pa mal ven na sneg pa pse vzamem s sabo da se mal zdivjajo. Tanova psička je včeraj prvič videla sneg ,da vidiš kako je hodla pa kar naprej ga je vohala prav smešna je bila. Danes naj bi jedla meso iz juhe pa sem se premislila,ker so rebrca,pa mal mastna to pa ne maram.Bom se spomnila kaj drugega,najbrž bo sirova solata,ali pa pršut.... Se še odločam. darja-

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti