Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Dan! Jaz sem pa ravno po kosilu. Tenstano rdeče zelje. To jaz velikokrat jem na zelenjavno sadni dan. Pa tako je dober. Tudi tekla sem že danes, čeprav sem se tako težko spravila ven ravno zato ker je tako mrzlo. Samo mi je po kilometru že pošteno dol teklo Hej, Limetka, se mi zdi zanimivo kako ti rečeš fižolu - fižola. Tisti fižol - tista fižola.. Ali je to pri vas splošno, ali samo ti rečeš tako (in ne, ne težim ti zaradi slovenjščine). Lepo se imej, in uživaj ob solati če že drugi danes ne bodo ob tebi. Lep dan vsem Hema
Pozdravljene Uf, kako sem pa danes pridna (kar se tiče učenja), saj mi voda počasi že teče v grlo. Imam za predelati še cel kup stvari, jaz pa se resno spravim šele zadnji dan. Sem pa do sedaj spila že 3,5l čaja in se počutim kot kakšna nosečnica v devetem mesecu nosečnosti, saj sem kar naprej na WC-ju. Ampak se odlično počutim Danes bom jedla polpete (faširano meso, čebula, začimbe) + zeleno solato. Večerjala bom pa menda kar med izpitom in to študentsko hrano. Upam, da ne pojem cele vrečke...od živčnosti Dajte punce, bodite (tako kot vedno) solidarne in držite pesti zame ob 17.30. Proooooooooooosim... Želim vam še naprej lep dan Sebi tudi blažkaa
Blažka, že držim pesti! Upam, da se boš odlično odrezala. Moj mehur je že skoraj vredu, vendar je splošno počutje slabo in tečno. Pijem še vedno veliko vode, zato sem kar naprej na wcju. Danes sem za kosilo spet jedla burek. Večerjo bom pa najbrž kar spustila. Mogoče si bom privoščila kozarec mleka. Lep dan še naprej, Sy
Haj! Vodni dan uspel. Danes pa sem bila kar malo razočarana nad rezultatom. Od zadnjega vodnega dne sem izgubila samo 4 kg. No če računam da sem jih imela ob začetku dieto 101,5kg in da jih imam danes 87,5 je pa tudi že en uspeh. Ne vem če mi bo do konca uspelo zagledati spredaj 7-ico. Upam da, ker je bil to moj cilj. Imam pa prakso, in s tem se tolažim, da mi je tudi prvič v drugem mesecu šlo najmanj dol. Sedaj pa grem na kosilo. Pražene jetrca in skleda solate. Lep dan! any
Dobro jutro Danes sem hitra,ker pri nas vsak dan ob osmih zmanjka elektrike,tak da se moram prej javit. Naj napišem,da sem grešila in to včeraj na sadno dan sem zvečer pojedla prepečenec malo sira in suhe salame..........,tako da danes vaga spet stoji. Novo je še to ,da me ful boli grlo nisem nič spala,zdajle bom mal pospravla pol pa grem do 10 nazaj v posteljo,pa seveda v službo... Res popoln dan,kje je še 6 zvečer. darja-
Dobro jutro, kako ste kaj? Dobro? Ja krasno ... Moj škobni dan je minil. Sem se najedla fižole. (Hema mi rečeno tako). Naredila sem prebranec ... dišalo je po celi "bajti" tako da se mi je pri hrani pridružil še mož. Danes pa bom limetka - sladkosnedka. Blažka, kako je bilo ... OK Darja, probaj z imunalom ... boš "bacile" hitreje pometla pod preprogo ... limetka
Dobro jutro Da se še jaz na hitro oglasim. Včeraj na izpitu mi je šlo super, tako da samo na rezultate počakam (naslednjo sredo), potem si bom lahko končno oddahnala in vrgla stran vse zvezke polne koeficientov, formul,kontingenc, računov, ....Upam. Smo pa dobili obisk iz tujine, ki mi je čisto zmešal načrte. Namreč, danes sem se mislila iti kopat + savnat, pa očitno ne bo nič iz tega. Sinoči sem nekaj po 23-ti uri () večerjala. Dva kosa kruha, pečeno jajčko, kečap in salamo(piščančja prsa v ovitku). Danes imam Š dan, a dvomim, da bo kaj iz tega. Se pridružujem darjinemu- mnenju, da je danes res popoln dan In kar je najhuje je to, da bomo imeli obisk tri-štiri dni Vsem želim en lep, pozitiven dan blažkaa
Ola! Danes sem kooooončno bolje. Teta s krvavca je koncno prsla (ko se je ze napovedovala cel teden) in splosno počutje je veliko boljše. Mehur se mi je ze tudi uredil, vedar bom še kakšen teden jedla brusnične tabletke. Danes imamo škrob, ane Blažka? Jaz bom mogoče jedla riž z gobami, ker imam sveže šampinjone v hladilniku. Za zvečer pa ne vem, kaj bom. Morda si nardim hladen riž z veliko česna in kislo smetano - neke vrste solata. Problem je le v tem, da riž zelo vpija tekočino in maščobo, zato ta solatka niti ni preveč dietna Sem bla pa že navsezgodaj lačna, vendar nisem nič jedla. Spila sem dva kozarca vode in brusnice v prahu (v obliki kapsule). To je bil moj sadni zajtrk hehe Na mizi me pa čaka še en japček za kasnej Vem, da so zdej težki dnevi. In očitno za vse, ki smo tle. Dejte si jih mal polepšat. Želim vam odlično kosilo in ogromno volje pri premagovanju skušnjav. Sy
SY,zakaj ne ješ iste večerje kot kosilo? Kisla smetana ne paše v Šdan,ampak v B dan a ne? Kakšen burek pa si naredite IN KAKO? darja-
Ni treba jesti isto za kosilo in večerjo, priporočjivo pa je. Ponavadi se mi ne da dvakrat isto kuhat. Skušam se pa držat, da imam na primer za kosilo krompir na en način, za večrjo pa tudi krompir, le drugače pripravljen. Kolikor se jaz spomnim, smo v prejšnji rundi rekli, da je smetana nevtralno živilo, saj je predvsem sestavljeno iz maščobe - ampak pri tej dieti je priporočjivo jesti čim manj maščobe. Ko sem enkrat začela uporabljati kislo smetano pri tej dieti, sem se na hitro spozabila in sem jo uporabljala preveč. Posledično kile niso šle lepo dol. Zato pravim, da je tista riževa solatka malo pod vprašajem. O bureku sem pa pisala nekaj strani nazaj. Kupim listnato testo, za burek uporabim le tri liste, ostalo dam zmrznit za drugič. V jena posodo dam dva lista testa tako, da robovi gledajo čez. Vsak list je treba naoljit z olivnim oljem. Nato v plasteh dam zmes: mercatorjevo pasirano skuto + en jajček + sol. Vmes dam dve polovički enega lista testa. Nato robove zaviham čez skuto. Pečem 20 minut, nato gor polijem 0,5 dcl slane vode (približno) in pečem še 10 minut od spodaj. Njam! No, ampak jaz sem danes na rižu

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti