Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Dobro jutro Uuuuuuuuuuu, kakšno lepo jutro. Upam, da še lepši dan, saj trenutno kar prekipevam od energije. Pa sploh ne vem zakaj. Morda zato, ker je danes moj OH dan. Joj, koliko izbire (glede dobrot) je za današnji dan, da se kar ne morem odločiti, kaj bi pripravila za kosilo... Morda bi skuhala tiste graham špagete, ki sem si jih kupila kar nekaj dni nazaj za prejšnji OH dan in zadnjič pozabila nanje Kaj pa, če si naredim (bogato obloženo) zelenjavno pizzo Ali pa ...Kaj bote pa ostale, ki ste tudi na OH dnevu, danes kuhale Za večerjo pa si grem popoldan ogledovat sladice v slaščičarno. In seveda nekaj tudi kupiti ter zvečer..............uživati Joj, prav luštno dieto smo si izbrale, kajne punce P.S. Dobro jutro Sy. Vesela sem, da se danes počutiš bolje. Predvidevam, da iz istega razloga kot jaz Dajte, oglasite se še druge blažkaa
Dober dan, res krasen ... danes se bom prepustila vitaminskemu uživanju ... za zajtrk že zmazala dva kakija (jih obožujem), na zalogi imam kar nekaj svežega sadja (slive, jabolka, mandarine, pomaranče, danes izjemoma tudi banane). Za kosilo si bom privoščila zelo, zelo pisano solato s kalčki in kislim zeljem (extra bogato z vitaminom C). Za kasneje si bom skuhala še zelenjavno juhico brez "podmeta". Pila bom veliko čaja z veliko limone. ha...ha... prava vitaminska bomba ... Vidim, da ste vse ki ste danes na OH (Blažka, Sy, Tajka) "božanske volje" prav privoščim vam tisto sladko večejo. Naj bo lep dan še naprej ... zgeda da smo se je nalezli danes prav vsi (no pa skoraj vsi). Kristalka lepe pozdrave v "posteljo" in čimprej preženi tiste viruse ... Darja tudi tebi želim, obilo dobre volje in upam, da si uredila vse v zvezi z avtom ... pa sinu reci, da ga prosimo, če te do računalnika lahko spusti večkrat limetka
Joj, js sm se pa spomnila, da lahko naredim cvetačo z makaroni. To je men tkooooooooo doooobr! Pa tko enostavn. Če imaš makarone, ki se kuhajo enako časa kot cvetača, lahko kuhaš skupaj. Dodaš nekaj začimb - kakšn lovorjev list, kakšn česen in podobno. Ko je kuhano, gvirce pobereš ven in odcediš vodo. Potem segreješ olivno olje, nanj vržeš sesekljan česen (po okusu). Ko zadiši, dodaš makarone s cvetačo, premešaš in..... dober tek!!! Njam, se mi kr sline cedijo. Cvetača, česen in olivno olje tko fajn pašejo skup! Ja, to bom nardila. Upam, da imam kej cvetače, drugač grem pa v trgovino ponjo.
Dan. Tajka, od kdaj do kdaj pa je luna? Bi jo tudi jaz poizkusila speljat pa še sadni dan imam v soboto. Blažkaa, pa kaj je danes tako lepega. Zunaj pada dež. Ne da se mi v dežju tečt v hrib tudi ne morem. Prav en zamorjen dan je danes (ja tud k men prihaja teta iz Krvavca) Blažkaa, brez zamere, lepo je prebrati če je kdo tudi na tak dan tako dobre volje. Ti privoščim, Tebi Limetka tudi. Sy, tale tvoj recept se pa sliši zelo dobro. Povej ali daš kdaj tudi zmrznjeno cvetačo ali samo svežo. Zdajle sem se spomnila, da zdajle pijem svojo prvo današnjo kavo. In to jaz, ki včasih brez nje sploh nisem funkcijonirala. Ko bo ta prijela, bom morda boljše volje. LP hema
Hema, pri nas smo pridni in nimamo dežja, res pa je tudi, da se je žal tudi sonček skril. Nas se še drži že druga "doza" kave in nam je prav lepo. Danes, ko imam sadni dan, sem kar polna energije, pa tudi ne zebe me. Moja količina hrane se je tudi zmanjšala - ne morem več pojesti toliko kot sem včasih. Verjetno zato ker jem večkrat in zato manj. Danes me še čakajo slive in zelenjavna juhica Zdaj pa grem še na skodelico "zelenca" ... pa-pa limetka
LP Samo napišem da sem pridna,in da sinu postavlajmo novo postlo,pa nimam časa se oglasim kasneje. darja-
Luna je 24.11. ob 12.28. je super ura, ker še lahko kosilo poješ, nato pa začneš z nalivanjem... ko se konča naslednji dan, pa spet kosilo poješ. jaz imam po vrsti v soboto B- bom menda mesek, da me bo držalo pokonci, v nedeljo pa Š. lp tajka
No, moram nekaj dodat k receptu s cvetačo in makaroni: olivno olje ne pogrejte preveč, ker skupaj s česnom zelo zagreni. Meni se je to zgodilo že dvakrat in nism vedela zakaj, dokler nisem prebrala pri nekem receptu. Hema, za enkrat z zmrznjeno cvetačo še nisem poskušala. Mislim pa, da ne bi smelo biti problema in da bo ravno tako dobra kot sveža. Danes so za večerjo spet muffini za čokoholike. Sm jih morala še enkrat nardit, ker so mi zadnjič tako fajn uspeli. MNjam! Vsem želim en lep večer! Imejte se skrajno, ne glede na to, al ste na sadju al pa na cukru! Byeee! Sy
Dober večer. Hvala vsem za dobre želje po okrevanju - saj se že pobiram počasi. Berem kako ste vse pridne in prežete s pozitivno energijo, še posebej Blažkaa kar žari, tako da se je bom sigurno navzela tudi jaz. Kar se diete tiče, te dni nimam nobenega reda, mi prav nič ne paše, zato vam tudi ne pišem kaj jem. Bom pa sigurno čimprej probala tisto s cvetačo in makaroni od Sy. V soboto pa planiram tudi jaz lunco, upam, da bom že toliko pri močeh. Ostanite pridne naprej pa virusov se izogibajte. Kristalka
Hajli, hajlo punce Evo mene. Punci sta že nekaj časa v spančkovi deželi, dragi je športno razpoložen, jaz pa sem si privoščila in čisto počasi ter z užitkom pojedla kos Sacher torte Kdo ugane kaj sedaj delam medtem ko tipkam Seveda, ližem http://www.gorenjka.si/mistica/index.php?m=4&a=9 Vzela sem si samo eno rebro. Po širini, da ne bo pomote. Saj vem, da sem , ker vam delam lušte... P.S. Jutri je na vrsti SADNI dan. Že moj tretji U, kako hitro čas beži... P.S.P.S. Naj napišem samo še to, da se je moja tehtnica končno odločila koliko kilogramov bi mi pripisala. Namreč že tretji dan mi jih nameni 63,5. Jaz ji verjamem... Želim vsem lep in miren večer blažkaa

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti