Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Ojla! Danes smo sadni. Juhej! Js se počutim ful dobr. Nekje po 3. uri popoldne se pa ponavadi začne mala lakota, ki se stopnjuje proti večeru :) Pred leti,ko sem bila na tej dieti, je bilo na tem forumu govora, zakaj je pomembna sladica na OH dan. Rada bi vam povedala, da si s sladico naredite več koristi, kot pa če imate dva sadna dneva. V čem je fora? Smo na dieti, pri kateri relativno malo jemo oz. jemo drugače kot navadno. Zato telo začuti rahlo pomanjkanje kalorij oz. energije in praviloma čez 5 dni sproži "varčevalni zagon". Telo zazna manjši vnos energije in pravi: Pozor, zdaj smo v obdobju pomanjkanja hrane, treba je varčevati z energijo. Zato se metabolizem zmanjša, poraba energije se upočasni in posledično tudi hujšanje. Če pa damo telesu vsak četrti dan "energijsko bombo" v obliki sladice, ga vsakič sproti resetiramo. Na ta način ga pretentamo, da porablja isto energije kot prej, medtem ko je naslednji dan sadni, ki pa je najbrž zato še malce težji, a bolj učinkovit. Jaz sem za enkrat pridna. Pojedla sem eno jabolko. Potem si bom naredila zeleni čaj, ki ga navadno dvakrat prelijem. Aja, to sm hotela. Čaje iz filter vrečk je treba preliti z vodo, ki ima 50-60 stopinj. Drugače je preveč grenek. LP za enkrat
Hej, Sy, moja "sotrpinka na današnji dan. In šele sedaj napišeš, da je treba zeleni čaj preliti z vodo, ki ima 50-60 stopinj. Joj, joj....a zato pa jaz pijem tole grenko brozgo... Kako pa vem, kdaj ima voda 50-60 stopinj. Ker nimam nobenega termometra. Ali pa si moram še tega nabaviti Poročaj čez dan kako ti bo šlo. Meni je zaenkrat vse v najlepšem redu (le tale zeleni čaj pred monitorjem mi nekako ne paše zraven)... blažkaa
Ola, Blažka! Preberi navodila na zelenem čaju sigurno nekje piše, kako se ga pripravi. Prst namoči v vodo in če ti prst takoj odskoči, ima voda gotovo več kot 50 stopinj hehe Ja, res, js sm tko probavala, koliko stopinj ima. Na eni škatli od čaja sm prebrala, da lahk nardimo tud tako: vodo zavreš, pustiš 10 minut, da se ohladi na prbližn 50 stopinj in potem preliješ. Pustit moraš pa tud samo 3-4 minute. Dej, poglej si škatlo. Al pa včasih piše na vrečkah, če so posebej pakirane v srajčke. Byeeee
Hojla ! Jaz sem pravkar imela kosilo. Skuhala sem kompot iz dveh jabolk, ene hruške, dveh mandarin, desetih suhih sliv in dodala pest rozin. Pa nisem vse pojedla, da se ne bo kdo prestrašil. Je pa bilo zelo okusno. Pa prav lepo me je pogrelo, ker sem bila na sprehodu (sicer sem se na pol poti premislila in šla samo do trgovine in nazaj ) in dobesedno zmrznila. Ma, ne vem, tole vreme mi ni pisano na kožo, čeprav sem rojena pozimi...Na nogah imam dvojne nogavice + copate + pulover (ta pa ni na nogah, da ne bo pomote), pa mi je še vedno hladno Pa še trebuh me boli... Aja, da ne pozabim, kaj sem hotela napisati. Ker sem včeraj vedela, da imam danes VITAMINSKI oz. SADNI dan (kot, da bi lahko pozabila ) in sem vedela, da ne bom imela neke resnično hude domišljije oziroma volje kaj skuhati dragemu za kosilo, sem ga zvečer (po muckanju) vprašala, kaj bi pa jedel za kosilo. In kaj mi odgovori Da mu je žal, ker se tolikim stvarem odrekam (katerim stvarem) in naj nama () naredim za kosilo pečene rdeče paprike s česnom in smetano. Halooooooooooooooooooo Če pa ni bil v njem sinoči, potem ne vem, kaj je to bilo. Da je šel izbrat mojo NAJLJUBŠO (po čokoladi in palačinkah) JED. Sploh nisem mogla verjeti... Če bi ga vprašala pred muckanjem in bi mi enako odgovoril, bi zagotovo šel "nepotešen" spat... No in ker sem trmasta oseba, uganite kaj bo moj dragi danes dobil za kosilo. Da vidim, ali bo kdo uganil. Jaz pa grem sedaj za štedilnik P.S. Pa dober tek tudi vam blažkaa
Takole punce, ribice že doma, lepo ščiščene in pripravljene za na električni žar. Tokrat sem kupila postrvi. Z: suhe (namočene) slive M: majhna solatka K: pečena postrv z veliko skledo solate + kalčki M: zeleni čaj z limono V: tuna iz konzerve s solato S pitjem sem bila pridna do sedaj 1 1/2 l (sem pa kot kužek, ki neprestano lula) Sama obožujem zeleni čaj vendar ponavadi vedno dodam limono brez sladorja. Toliko za danes, lep pozdrav limetka
O, limetka! Ravno pravi čas si se oglasila. Namreč, jaz imam jutri v planu kosilo v restavraciji in bom jedla popolnoma enako kot ti danes. Samo sem pozabila vprašati, a je nujno, da za večerjo tudi jem ribo (vidim, da si se ti super spomnila) ali pa lahko jem npr. kuhana jajca. No, verjetno bom imela "tvojo večerjo". Vseeno pa- hvala za navdih......in dober tek tudi tebi blažkaa
Hojla blažka, se mi kar zdi da bo to meni ki si ga želi za kosilo, ti pa se boš temu pogumno odpovedala Zdaj pa res - gremo delat kosilo ... limetka
Blažka, najbolj idealno je da ostaneš pri ribicah. Kadar pa ješ za beljakovinski dan jajčka so jajčka tudi za večerjo. Enako je kadar se odločiš za skuto na B dan. Saj ni tako hudo, čaw limetka
Haj, punce! Sem nova med vami na 3MD. Danes je moj prvi sadni dan.Počutim se super. Za kosilo sem jedla zeljno juho za hujšanje iz baze, pa tudi za večerjo bo juhica. Moj cilj je 7kg. Mislim, da ne bi smel biti problem. Ko sem pred nekaj leti bila na tej dieti je bilo OK. LP valči
Pozdravljena valči ! Tudi jaz sem danes na SADNEM dnevu in zato jem cel dan SADJE. Ti pa zeljno juho No, ja. Dobrodošla med nami blažkaa

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti