Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Haj! Bravo Blažkaa! Res si popestritev za forum. Sem ugotovila da ste bile zelo pridne v teh dveh dneh. Pa pozdrave Simonu! Upam da se boš še kaj oglasil Simon. Saj naš forum ni kakšen zaprt klub da bi bil prepovedan za možke. Če nas spreemljaš lahko opaziš da smo že skoraj kot družina. Hema me veseli da je s tabo vse v redu! No jaz sem pa danes na sadju in ko sedajle premišljujem kaj sem pojedla ugotavljam da sem bila zeloooo pridna. Z:1 hruška , majcena klementina M: 1 hruška K: 1 banana kozarec ananasovega soka M: sadni čaj pina colada (sem ga kupila in je res super) V: še nič, a bo gotovo kakšen jabolko padlo na plodna tla Ja dopoldne sem popila tudi ogromno vode. Upam samo da me ne bo pred televizorjem premamila kakšna dobrota. Ja zeleni čaj pa tudi jaz pijem z mlekom in cimetom brez dodanih sladil, različne okuse. Res jih imajo že kar veliko. Sedaj pa grem pogledat če je kaj novega po državi in svetu. Nočko! any
Sem že v elementu Kolikor znam računati, je HEMA dan za menoj, korenzu dan pred, s Sy pa sva na isti dan začeli . Super, da bom lahko "prepisovala" jedilnike oziroma ideje. No, da si bomo lahko izmenjavale te iste Darja- je v službi, Kristalka (), Korenzu raziskuje svet , Sy je napisala, da se verjetno še kaj oglasi (če ni pojedla preveč muffinov in zaspala), limetka ima šele jutri ta pravi dan D (se pravi, da se bo posledično več oglašala), tajka in pika se že cel dan nista oglasili (?), simonn in talija pa verjetno nabirata infomacije o dieti, da se nam bosta lahko čimprej pridružila, jaz pa sama "čepim" tule in sama sebe spodbujam. blažkaa Sporočilo je spremenil(a) blažkaa dne 14. nov 2007 20:38:14
Blažka tole je ta čaj, kupim ga v Sparu, za drugje ne vem, vsebuje pa preslico, koprivo, liste breze, kamilico, kumino. Če koristi tistim, ki se postijo, tudi nam ne more škoditi. Ni pa nikakor to odvajalni čaj, odvaja kvečjemu vodo, kumina pa je v redu proti napenjanju kar se pri tej dieti tudi rado pojavi. Kristalka
Uf, kako sem jaz pridna. Vmes sem možu naredila večerjo ( kako diši, joooooooooj) sedaj sem pa spet "na razpolago". Kristalka, pozdravljena. Mislim (nič ne mislim, vem), da si bom tudi sama kupila ta čaj.Predvsem me je pritegnal tisti del, ki govori o napenjanju... Sedaj pijem zeleni, kamilični, metin in komarčkov. blažkaa
DOBER VEČER Kar ne morem verjet,da ste tako aktivne sem vam kar nevoščljiva,ker ne morem biti tolk tu gor kot bi si želela. Danes sem pridno jedla vse tako kot je treba,nisem grešila,mi je pa nekaj čudno. Čeprav sem na dieti,pa prve dni je blo tud v redu,zdaj pa sem napihnjena ko balon.Jem majhne količine hrane,sploh ne pretiravam,ampak ne razumem zakaj.Pije samo vodo in ta postni čaj,ki ga je prilepla Kristalka. Mogoče pa bo jutri bolje. Blažkaa jaz bom jutri jedla tako pico kot ti. Imam rada eksperimente,pa bom še kaj dodala,sam nima doma nič solate.Do sedaj zraven te pice nisen jedla zelenjave... Kje pa je tistim naš Simon,se nič ne javiZdajle se bom mogla spokat iz sobe,ker bo ura 21.00,pri nas pa je to zakon.Če je šola,je treba iti zgodaj spat..Jutri pa bom najbrž prva,al pa tud ne .....saj me blažka prehiteva. Kristalka,a se s tem čajem kaj fino hujša.Jaz sem spila že celo škatlo,mi je všeč ,ker po nje mi treba tolk lulat,po onem od Droge,pa si skoz na sek.... CIAO BELLE:... darja-
Ola, punce! Js sm jedla muffine! Vau! Dobri so bili! Ne vem pa, ali se po njih dobro počutim. Prejšnja dva dni mi je zelo pasalo, ker nisem jedla sladkorja in tudi danes sem večerjo bolj na silo začela jest. To je čudno zame, ker so moje kile predvsem zaradi sladkorja. V bistvu je to dober znak, ane? Blažka, žal mi je, ker berem, da ti pica ni bila všeč. Škoda, no! Jaz sem na OH dan večkrat naredila pico z gobami. Na hitro povem recept: Pripravimo testo, razvaljamo, gor polijemo paradižnikovo omako, nekaj origana ter malo oljčnega olja. Damo v pečico za 15- 20 minut. Medtem na oljčnem olju prepražimo čebulo, česen ter na lističe narezane šampinjone. Po nekaj minutah dodamo sol ter suhi timijan. Vse skupaj pražimo, da so gobe mehke. Ko so gobe gotove, zazvoni tudi pečica Prepražene gobe razporedimo po pici in .... Dober tek! Yumm!!! To je tko doooobr! Pa timijan tkoooo dišiiiii! Probi, res! JOj, ne smem o tem razmišljat, ker imam jutri sadje. Blažka, verjamem, da ti bo jutrišnji dan uspel! Boš videla, kako se boš fajn počutila, ko ti bo uspelo! Če boš imela proti večeru krizo, pa hitro spat! Čez dan lahko spiješ tudi kakšno skodelico čiste zelenjavne juhe, ki te pogreje in ti da novo energijo. Mislim, da jo jaz bom. Blažka, vem, da zmoreš! Jutri zvečer bi ti rada čestitala za uspešen dan. Zmenjeno? Lahko noč vsem! Sy Sporočilo je spremenil(a) Sy dne 14. nov 2007 22:13:19
Blažkaa dobro jutro kje si???????????? Danes sem te pa prehitela ha ha,ha. Moje kosilo se že peče.Pica s koruzo, šampinjoni...,ker moram danes ža prej v službo,se mi pač mudi.Sem že pospravla,zakurila v kaminu...,da bi šla na orbitrek pa mi že nekaj dni zmankuje časa,čeprav sem se odločla,da ne izpustim noben dan.Eno so načrti,drugo je realnost.Sy,tvoj recept za pico je super,jaz ko nesem hrano s sabo v službo,pač ne morem prepražit gobe,bom enkrat to naredila,ko bom doma,kakšen vikend. Da ga ne boste danes kaj sra...,lepo se držat načrtov,če pa boste lačne pa pridite povedat... Hema,sem gledala slike,pa mi je tvoj obraz tako znan....iz kje pa si vsaj približno,če nočeš povedat??? Lep in uspešen dan brez grehov vam želim. Jaz do danes (11 dan) še nisem nič grešila. poskusmo tako,da se na vodni dan pohvalimo,katera je zdržala mesec,da se ni pregrešila. ČAO!!!! darja-
BLAŽKAAAAAAAAAAAAA,KJE PA SI ?DANES PA SPIŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠ? darja-
Dobro jutro tudi z moje strani U, darja- vidim, da si že na veliko pridna. Super, da nisi 11 dni () nič grešila. Čestitke. No, jaz se ravno ne morem pohvaliti, ker sem "zasr...." že 1. dan..., a mi sedaj gre kar v redu. Upam, da mi bo danes uspel ta moj VITAMINSKI dan, se pa moram pohvaliti, da sem sama zase že velika moralna zmagovalka. Zakaj Zato, ker sem puncama za zajtrk spekla palačinke. Za 4 palačinke sem uporabila 2 jajci, 2 dcl mleka in 4 zvrhane žlice moke. Cel postopek pišem zato, da bi si lahko bolj natančno predstavljale kakšen je bil končni rezultat. No, spečem palačinke, jih namažem z Nutello (mnjam, mnjam, mnjam,...) in zajtrk se lahko začne. Jaz se medtem stuširam, uredim,...nakar mi reče ta mlajša, da ne more pojesti druge polovice druge palačinke .(Se pravi, eno je pojedla celo, druge pa manj kot pol). Se greta punci uredit do konca, jaz pa držim tisto rumeno, dišečo, z Nutello namazano, še toplo palačinko v rokah in jo (kot, da se mi je čisto "strgalo") POVOHAM...Jo še nekaj časa gledam, dam nazaj v krožnik, pa spet gledam in...jo "brzinsko" stlačim v.............smeti. Yes, yes, yes...uspelo mi je Naj samo kot opombo napišem, da sem velik "palačinkoholik + čokoholik", zato mi ta jutranji dogodek veeeeeeeeeeeeeeliko pomeni No, sedaj je na vrsti zajtrk. Dan bom začela z jabolkom (kot vsako jutro). Če jih pa imam takoooooo rada... Sy, pizza mi je (na koncu) vendarle bila všeč, samo izgledala je nekako čudno. Hvala za spodbudne besede. Tudi jaz želim tebi, da bi ti dan minil brez grešenja (kar se tiče hrane, seveda) in da se bova lahko obe zvečer pohvalili, da nama je uspelo. No, jaz se še vsekakor oglasim blažkaa
darja-, ne deri se no tako glasno !!!!!!!!! Sem ravno pisala, pa so me ušesa bolela, jaz pa nisem vedela zakaj. Pa še kolcalo se mi je blažkaa

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti